Sastamalan kaupunki - Kaupungin koronatilannetiedotteet
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Koronalinjaukset 2.2.2021

02.02.2021

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti Sastamalan kaupunki pitää voimassa nykyiset suositukset. Suositusten voimassaoloaikaa jatketaan 1.3.2021 asti, ellei koronatilanne tai valtioneuvoston ohjeistukset muuta edellytä.

Liikuntaharrastustoiminnassa noudatettavia ohjeita

Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat (ml. uimahallit, jäähallit ja saunat) suositellaan pidettäväksi suljettuina, lukuun ottamatta seuraavia poikkeuksia:

  • Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta on mahdollista kaikissa sisäliikuntatiloissa, mukaan lukien koulujen uimaopetus. Lasten ja nuorten sisäliikuntaryhmät toteutetaan korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä. Yli 12-vuotiaille suositellaan maskia.
  • Lisäksi mahdollistetaan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuva ammattilaisurheilu OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminta sekä Olympiakomitean tukiurheilijoiden ja OKM:n apurahaurheilijoiden urheilu.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat kuntien sisäliikuntatiloissa (ml. jäähallit) on toistaiseksi kielletty, ellei ole kyse edellä poikkeuksena mainitusta ammattilaisurheilusta. Ulkotiloissa voidaan järjestää lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia, kun turvallisuussuunnitelma on tehty. Kilpailu- ja ottelutoiminnassa ei voi olla yleisöä Avin kokoontumisrajoituksen vuoksi sisällä eikä ulkona.

Lasten ja nuorten harjoitukset järjestetään niin, että joukkueet eivät kohtaa toisiaan muissa tiloissa kuin kentällä/salissa. Liikuntatilan koko ratkaisee, kuinka monta 10 henkilön ryhmää voi harjoitella kerrallaan samassa tilassa. Esimerkiksi jääkiekkokaukalossa voi harjoitella samanaikaisesti kaksi kymmenen henkilön ryhmää kaukalon eri päissä.

Lasten harrastuksissa vanhemmat eivät odota lapsiaan sisätiloissa. Joukkueiden mukana ovat vain välttämättömät toimihenkilöt. Hygieniaohjeita ja turvavälejä noudatetaan. Pukuhuoneiden käyttö minimoidaan. Maskin käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa liikuntasuorituksen ulkopuolella. Seurat vastaavat harjoitusten järjestelyistä ja turvallisuudesta.

Aikuisten sisällä tapahtuvaa harrastustoimintaa ei toistaiseksi suositella. Yleisötapahtumia ei voi Avin kokoontumisrajoitusten mukaisesti järjestää edes ulkona.

Sastamalan Opisto

Sastamalan Opisto jatkaa lukukautta aikuisille suunnattujen kurssien osalta etäopetuksena. Kurssit palaavat lähiopetukseen, kun rajoitukset puretaan. Kurssit, joita ei voida siirtää etäopetukseen, alkavat, kun rajoitukset puretaan. Kursseille ilmoittautuneisiin opiskelijoihin otetaan yhteyttä ja tiedotetaan oman ryhmän aloituksesta. Tietoa etäopetukseen siirtyvistä ryhmistä löytyy osoitteessa www.sastamalanopisto.fi/ajankohtaista.

Sastamalan Opisto järjestää lähiopetuksena alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten kurssit korkeintaan 10 hengen ryhmissä.

Nuorisotilat

Nuorisotilat pidetään suljettuna 1.3.2021 asti.

Hakeudu testeihin vähäisilläkin oireilla

Vähäisilläkin oireilla kehotetaan hakeutumaan aktiivisesti koronatestiin. Oireita voivat olla muun muassa kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, vatsaoireet, päänsärky, maku- ja hajuaistin muutokset. Jo yksikin oire on syy hakeutua testiin. On myös hyvä huomioida, että oireet voivat olla hyvinkin lieviä.

Kaikkia 12 vuotta täyttäneitä suositetaan pitämään maskia kaikissa kohtaamisissa.

______________________________

Lisätietoja:

Sastamalan Opisto, rehtori Sini-Mari Lepistö, 040 631 5243.
Liikunta- ja nuorisopalvelut, liikunta- ja nuorisopalvelupäällikkö Tiina Haronoja, 040 637 6079.

Takaisin