Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamala sai kahdeksan uutta pyöräreittiä

Sastamalan matkailuun on suunniteltu kahdeksan uutta pyöräilyreittiä, jotka kuljettavat pyöräilijöitä eri puolille Sastamalaa.

Reitit kulkevat sastamalalaisille tärkeiden maisemien läpi

Luonnossa liikkumisen suosio on noussut ja etenkin tänä keväänä on näkynyt paljon liikkujia ulkoilualueilla ja pyöräreiteillä. Sastamalassa onkin valmisteltu sopivasti useita reittejä pyöräilijöille jo viime syksystä alkaen. Reittien varrella olevia kohteita ja maisemia ovat mm. Sastamalan keskusta ja rannat, Keikyän Riippusilta, Hartolankoski, Karkku, Ritajärvet, Ellivuori ja Otamus sekä alueen monet kirkot. Myös Pyhän Olavin mannerreitti kulkee näitä teitä pitkin Karkun, Vammalan ja Keikyän välillä Sastamalan kirkkovaelluksen nimellä. Kaikki reitit löytyvät matkailusivustolta http://www.visitsastamala.fi/pyoraily-sastamalassa/

Sivulta löytyy kuvaus kaikista reiteistä ja pdf-kartat sekä Lipas -palvelun kautta latauslinkki reittisovelluksia varten. Reitit näkyvät myös Metsähallituksen https://retkikartta.fi/ sivustolla. Kartoissa on merkittynä päällystetyt ja päällystämättömät tieosuudet.

Lähtökohtana reiteille on asukkaiden, matkailijoiden ja kesäasukkaiden palvelu. On mukava ohjata ihmisiä tutustumaan uusille alueille ja nostaa esiin myös palveluita matkan varrelta. Sastamalan etuna on myös hyvät junayhteydet Karkun ja Vammalan asemille, joista voi lähteä tekemään päiväretkiä tai vaikka suunnitella useamman polkupäivän Sastamala tukikohtana. Reittejä voidaan suunnitella jatkossa lisää kattaen koko Sastamalan alueen vielä laajemmin.

PyhäNäsi- ja Järvien-reitti

Reittikehittely on muutenkin kovassa vauhdissa, kesän aikana on myös tarkoitus liittyä Tampereen vetonaulaan, PyhäNäsi -reitistöön. Parhaassa tapauksessa reitti saadaan www.pyhanasi.fi sivustolle näkyviin jo kesäkuun aikana. Tämä reitti merkitään myös maastoon. Sastamalasta oli luontevaa ottaa mukaan Rautaveden kierros, josta yhteys syntyisi Kutalasta 11 km päähän valmiiseen Pyhäjärvireittiin.

Yhteistyötä on tehty Ekokumppanien kanssa sekä naapurikuntiin, jossa suunnitellaan reittiä Hämeenkyrön, Ikaalisten, Jämijärven, Parkanon ja Kihniön yhteistyönä. Meiltä on hienot maisemat ja reitit Hämeenkyrön Mahnalaan Otamuksen ja Siuron kautta, josta matka jatkuu eteenpäin.

Hyppää fillarin päälle ja polkaise tutustumaan lähiseutuihin!

 

Linkkejä:

Pyöräily Sastamalassa http://www.visitsastamala.fi/pyoraily-sastamalassa/

Rautaveden kierros http://www.visitsastamala.fi/wp-content/uploads/2018/09/Rautavesi-pinta-teksteill%C3%A4.pdf

Sastamalan kirkkovaellus & Pyhän Olavin vaellusreitti Sastamalassa https://lipas.fi/liikuntapaikat/601857

www.pyhanasi.fi

Takaisin