Sastamalan kaupunki - Kaupungin koronatilannetiedotteet
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Kouluruokailut 14.5.-30.5.2020

13.05.2020

Kouluruokailut on järjestetty koulukohtaisesti yhteistyössä Servin kanssa annettu valtakunnallinen ohjeistus ja koulun olosuhteet huomioiden. Järjestelyillä turvataan hygienia ja turvallisuus ruokailun aikana.  Ruokailuja on porrastettu, oppilaita asetellaan istumaan ruokalaan väljästi ja tarvittaessa hyödynnetään muita tiloja tai ruokaillaan luokissa. Kädet pestään ennen ruokailua ja aikuiset annostelevat ruoan. Opetushallituksen ohjeistuksessa mahdollistetaan ruokailun toteuttaminen porrastaen, ruokaloissa tai luokissa ja tarvittaessa lounaspaketteina. Retkillä olevat oppilaat saavat normaaliin tapaan retkieväät.

Kolmella koululla, eli Sylvään koulussa, Tyrväänkylän koulussa ja Äetsän koulussa, kokeillaan ruokailun toteuttamista lounaspaketteina. Sylväällä ruokaillaan luokissa siitä syystä, että ruokailua ruokalassa olisi pitänyt porrastaa neljän tunnin ajan alkaen jo klo 9.30. Äetsän ja Tyrväänkylän ruokalat ovat oppilasmäärään nähden pieniä siihen, että oppilaita olisi voitu sijoitella turvallisin välimatkoin. Lämpimän ruoan kuljettamisessa luokkiin tulee valmisteluun jääneessä aikataulussa ongelmaksi kalusto, lämpötilojen hallinta sekä erikoisruokavalioiden toteuttaminen. Lounaspaketti sisältää täytetyn leivän (tumma tai vaalea) tai riisipiirakan tmv., jogurtin, viilin tai rahkan sekä hedelmän tai välipalapatukan. Kaikki oppilaat saavat edelleen perusopetuslain 31§:n mukaisen tarkoituksenmukaisesti järjestetyn ja ohjatun, täysipainoisen maksuttoman aterian.

Ruokailun järjestäminen poikkeusolosuhteissa asettaa haasteen, mutta käytäntöjä arvioidaan ja kehitetään lähiopetusjakson myötä. Turvallisuus ja hygienia on tärkeä lähtökohta ja joistain normaaleista käytännöistä joudumme siksi hieman tinkimään. Kouluissa on tehty paljon järjestelyjä turvallisen arjen eteen ja tarvittaessa järjestelyjä myös muutetaan. Ruokailun eri toteutusvaihtoehtoja selvitetään, jos järjestelyt jatkuvat vielä syksyllä.

__________________________________________

 

Lisätietoja:

Koulujen johtajat ja rehtorit sekä perusopetuksen opetuspäällikkö Kati Heikkilä, kati.heikkila@sastamala.fi, 040 648 2240 sekä Servi oy, palvelupäällikkö Tuulia Ylinen, tuulia.ylinen@servi.fi, 040 8384 163

Lähteet: https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/145-alkaen-lahiopetukseen-palaaminen-perusopetuksessa

Takaisin