Sastamalan kaupunki - Kaupungin koronatilannetiedotteet
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Yksinyrittäjien tukihakemuksista vain muutamat ovat täyttäneet haun kriteerit

23.04.2020

Sastamalan kaupunki on tähän mennessä vastaanottanut 53 yksinyrittäjien tukihakemusta, joista on toistaiseksi voitu suoraan hyväksyä vain pieni osa. Syynä huonoon läpimenoprosenttiin on vt. elinkeinojohtaja Tanja Aarnikurun mukaan hakemusten puutteellisuus. Yleisin syy siihen, ettei hakemusta pystytä käsittelemään on ollut se, että yrittäjä ei ole pystynyt todentamaan taloudellisen tilanteen heikkeneminen johtuvan nimenomaan koronaepidemiasta.

- Yrittäjän tulisi nyt malttaa hakemuksen jättämisen kanssa niin kauan, että kaikki vaadittava tieto on koossa, muistuttaa Aarnikuru. – Oleellista on, että hakemukseen liitetään sen kuukauden taloustiedot, jolloin koronan vaikutus näkyy ja tilanne nimenomaan 16.3. jälkeen.

Puutteelliset hakemukset käsitellään uudestaan sitten kun kaikki tarpeelliset dokumentit on toimitettu. Hakemusta itsessään ei lähetetä uudestaan.

Hakemuksen liitteiksi tarvitaan:

1.Viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus.

2.Kirjanpidon tulosteet ja/tai tiliotteet maalis-/huhtikuulta, jotta pystytään todentamaan koronan vaikutus 16.3.2020 jälkeen.

3.Verovelkatodistus tai verovelan hyväksytty maksusuunnitelma.

Hakemus sekä ohjeet löytyvät osoitteesta www.tukialusta.fi. Pirkanmaan kuntien neuvontapalvelu yrityksille palvelee numerossa 03 56 56 5040. Puhelinnumerosta saa yleistä kriisiapuneuvontaa sekä yksinyrittäjätuen neuvontaa. Kriisiapuneuvontaa tarjoaa Pirkanmaan yrittäjät yhdessä yhteistyöverkostonsa kanssa. Yksinyrittäjätuen neuvontaa antaa Pirkanmaan kunnat. Palvelu on avoinna arkipäiväisin klo 09.00 - 17.00, lisäksi huhti-toukokuun aikana myös ilta-aikaan tiistaisin ja torstaisin 09.00 - 19.00

 

Takaisin