Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Sastamalan elinkeinopalveluihin lisävirtaa Ensimetri-palvelun ja Yrityspuisto Sykkeen kautta

Sastamalan kaupungin elinkeinopalveluita lähdetiin uudelleenorganisoimaan kesän aikana. Toiminnan kannalta keskeisinä teemoina olivat aloittavien yrittäjien palvelut ja kaupungin strateginen kärkihanke Yrityspuisto Syke. Järjestelyiden seurauksena aloittava yrittäjä saa jatkossa palvelunsa Ensimetri-palvelun kautta ja Yrityspuisto Sykettä lähtee koordinoimaan yrityskoordinaattori.

Aloittavan yrittäjän ulottuvilla reilun sadan asiantuntijan verkosto

Sastamalan kaupunki järjestää aloittavien yrittäjien palvelut Tampereen kaupunkiseudun yrityspalvelu Oy:n tuottaman Ensimetri-palvelun kautta. Henkilökohtaista palvelua on saatavilla ajanvarauksella joka keskiviikko kaupungintalon 4. kerroksessa.

- Aloitin viime viikon keskiviikkona ja tämän keskiviikon ajat on jo varattu eli palvelulle on tarvetta. Yhteyttä voi ottaa jo siinä vaiheessa, kun vasta mietiskelee yrityksen perustamista, rohkaisee Sastamalassa Ensimetripalvelua antava yrittäjyysasiantuntija Jukka Huilla.

Ensimetri-palvelun tuottaa Tampereen kaupunkiseudun yrityspalvelu Oy. Palvelua tuotetaan 9 asiantuntijan voimin 14 toimipisteessä ympäri Pirkanmaata.

- Ensimetri-palvelu on matalalla kynnyksellä tuotettua, puolueetonta, asiantuntevaa ja asiakkaalle maksutonta palvelua. Palvelun kautta aloittavan yrittäjän käytettävissä on yli sadan asiantuntijan palvelut juristeista mainostoimistoihin, kertoo Tampereen kaupunkiseudun yrityspalvelu Oy:n  toimitusjohtaja Marko Lehtimäki.

Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin mukaan Ensimetri-palvelun kautta saavutetaan isoja etuja.

-Pystymme nyt tarjoamaan aloittaville yrittäjille riittävää ja todella laaja-alaista asiantuntijuutta, johon vain Ensimetri-palvelun tyyppinen koneisto antaa mahdollisuuden.

Malmberg pitää kutenkin tärkeänä sitä, että päivystys toimii Sastamalassa.

- Paikallinen tiimi tuntee kentän ja alueen yritykset ja pystyy antamaan neuvonnan kannalta tärkeää taustatukea.

Sastamalan käytössä on edelleen myös verkossa toimiva Yrittäjyysbuusti, jonka kautta jo pidemmällä prosessissa oleva yrittäjä tai yrittäjäksi aikova saa apua.

Syke etenee aikataulussa

Yrityspuisto Sykkeen yrityskoordinaattorina on marraskuussa aloittanut Enna Palonen. Palonen on tehnyt lähes koko työuransa töitä erilaisissa yrityksiä tukevissa tehtävissä, viimeisimpänä yrityskauppojen ja -konsultoinnin parissa.

Sykkeessä Palonen näkee paljon potentiaalia.

- Sykkeestä on paljon taustamateriaalia ja aineiston perusteella alueella on paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Näitä ideoita lähdetään nyt jalostamaan konkretiaksi ja myytäviksi tuotteiksi.

Hankkeena Syke etenee aikataulussa: varauksia voidaan vastaanottaa vuoden vaihteesta lähtien ja rakennustyöt voidaan aloittaa kesällä 2020.

- Ennakkomarkkinointi on purrut ja meillä on jo listalla alueesta kiinnostuneita yrityksiä. Tavoite toki on, että Sykkeen myötä myös Sastamalan muut alueet hyötyvät, kertoo vt. elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru

 

____________________

Lisätietoja: kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, 040 641 6735 tai vt. elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru, 040 582 3645

Takaisin