Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

APUA ARKEEN - lainaamo

Apua lainattavissa kirjastokortilla

 

Sastamalan pääkirjastosta lainattavissa arjen apuvälineitä lapsille, nuorille ja ikäihmisille!

Keväällä 2016 Sastamalassa perhepalveluverkoston uutena toimintana käynnistyi APUA ARKEEN - lainaamo. Lainaamossa on tarjolla arjen apuvälineitä lapsille, nuorille ja ikäihmisille. Lainaamo sijaitsee Sastamalan pääkirjaston tiloissa ja välineitä saa lainata kirjastokortilla, aivan kuten kirjoja ja muuta aineistoakin. Myös välineiden varaaminen on mahdollista ja välineet voidaan toimittaa Sastamalan alueen lähikirjastoihin.

Lainaamosta on saatavilla muun muassa lapsen ja nuoren oman toiminnan ohjausta ja ajan hahmottamista helpottavia välineitä sekä rentoutumista ja keskittymistä lisääviä välineitä. Ikäihmisille on tarjolla esimerkiksi ruokailu- ja ruuanvalmistustilanteisiin liittyviä pienapuvälineitä sekä kehon hallintaa ja voimaa harjoittavia välineitä.

Alla kuvia lainaamon välineistä.

Keskittymistä ja oman toiminnan ohjausta voi parantaa esimerkiksi kuulosuojaimilla, tiimalasilla, aktiivirullalla ja terapiaketjulla.

 kuulosuojaimet yms

Käytöksen liikennevalot, Timetimer -kello, ajastinkello ja nystyräjalat opettavat ajan hallintaa ja lisäävät keskittymistä. 

time timer yms

Painotuotteiden on todettu helpottavan hermostojärjestelmää ja edistävän oikeanlaista valppaustasoa.

painokäärme

Ikäihmiset voivat lainata esimerkiksi ruokailu- ja ruuanvalmistustilanteisiin liittyviä pienapuvälineitä sekä kehon hallintaa ja voimaa harjoittavia välineitä.

ikäihmisten apuvälineet1

Pystykahvainen juustohöylä, kannenavaaja, nappikoukku ja yleisavaaja antavat apua keittiöpuuhissa.

 

ikäihmiste apuvälineet2

Poimintapihdit, avaajahattu, yleissakset ja pikkusakset ovat apuna arjen askareissa.

 On tärkeää saada kokeilla välineen hyötyä ennen ostopäätöstä, tämä mahdollistuu nyt lainaamon avulla. Jokaisesta välineestä löytyy käyttöohjeet ja niitä saa lainata kirjastokortilla.

Tervetuloa tutustumaan ja lainaamaan arjen apuvälineitä!

 

Etusivulle