Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Retkeilyreitit

Ritajärven retkeilyreitit kulkevat pääasiassa erämaajärvien rannoilla. Patikoimiseen voi valita eripituisia reittejä. Alueen kolme pääreittiä ovat Valkeajärven kierros (1,7 km), Ylisen Ritajärven kierros (3,7 km) ja Alisen Ritajärven kierros (4,8 km). Kiertämällä kerralla kaikki kolme järveä tulee matkaa 8,0 km.

Suomen Latu ry. luokittelee retkeilyreitit kolmeen vaativuustasoon: helppo, keskivaativa tai vaativa reitti. Kaikki Ritajärven reitit ovat keskivaativia. Reiteistä helpoin kierrettävä on kuitenkin Valkeajärven kierros. Ritajärveltä on polkuja ja patikointiuria myös itään Karkun suuntaan ja länteen Pääjärven leirikeskuksen suuntaan.

 

Ritajarven retkeilykartta

 

Pysäköintialueen osoite:  Ritajärventie 358, 38100 Sastamala

 

  

ALUEEN PALVELUT

Ritajärven retkeilyreitistöllä sijaitsee laavu Valkeajärven rannalla (Kannas) ja mökki Alisen Ritajärven rannalla (Louhi). Lisäksi alueella sijaitsee useita nuotiopaikkoja, jotka on merkitty oheiseen karttaan.

Ritajarven retkeilykartta

 

 

Kesän 2016 aikana alueelle on sijoitettu neljä kuivakäymälää, jotka sijaitsevat Kannaksella, Louhella, Paavinhatulla sekä Ritajärventien P-alueella.

Kesän 2015 ja 2016 aikana alueen virkistyskäyttöä on kehitetty rakentamalla mm. pitkospuita ja opasteita.

 

A Laavu

 

ROSKATON RETKEILY

Ritajärven luonnonsuojelualueella noudatetaan roskatonta retkeilyä. Retkeilijä ottaa vastuun omista jätteistään tuomalla ne pois maastosta. Maatuvat jätteet on mahdollista laittaa johonkin kuivakäymälöistä. Puhdas pahvi ja paperi voidaan polttaa nuotiopaikoilla.

 

TURVALLISUUSOHJEET

Ritajärven luonnonsuojelualueella liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. Turvallisuuteen panostetaan mm. rakentamalla pitkospuita. Reiteillä on kuitenkin syytä noudattaa varovaisuutta. Hätätapauksissa soita 112.