Ranta-Kukkuri - Sastamalan kaupunki

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

PÄÄVALIKKO
Palaa ylös

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Ranta-Kukkuri

Sastamalan upeisiin maisemiin on rakentumassa uusi pientalojen asuinalue Ranta-Kukkuri. Alue sijaitsee noin 2,5 kilometriä Sastamalan keskustasta, Tampereentien varressa. Tampereen länsipuolelle matka-aikaa kertyy valtatie 12:sta pitkin vain reilu puoli tuntia. Alue rajoittuu pohjoisessa Rautaveteen, lännessä ja etelässä Iisan ja Varilan kaupunginosien pääosin toteutuneisiin pientaloalueisiin ja Kukkurin metsäalueeseen, sekä idässä metsä- ja peltoalueisiin. Alueilta joissa kaunis puusto ei estä näkyvyyttä, avautuu upea näköala Rautavedelle.

Ranta-Kukkurin alue on ennestään rakentamatonta ja vaihtelevaa kallioista metsämaata. Koska alue on välittömästi asutuksen kupeessa, aluetta käytetään jo nykyisin runsaasti ulkoiluun, mikä näkyy mm. polkujen runsautena. Alueella on myös pieni uimaranta.

Kaupungin tavoitteena on muodostaa Ranta-Kukkuriin uusi pientaloasuntoalue saavutettavuudeltaan edulliselle ja maisemaltaan houkuttelevalle alueelle. Metsäalueen arvokkaimmat osat osoitetaan ulkoilukäyttöön ja luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeimmät alueet säilytetään rakentamattomina.

Sastamala_Kukkuri

Isompi kuva