Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Ritajärven luonnonsuojelualue

 

Vuoden 2017 retkipaikaksi valittu Ritajärven luonnonsuojelualue on luonnonkaunis ja osin louhikkoinen. Kulkua on helpotettu pitkospuilla, silloilla ja portailla.

Ritajärven luonnonsuojelualueen polut, sillat ja pitkospuut eivät ole talvikunnossapidon piirissä.  Joten Ritajärven luonnonsuojelualueella jokainen kulkee omalla vastuullaan. Varaustustupa ja Paavinhatun kota ovat kaikille avoinna.  Jos havaitaan ilkivaltaa ja järjestyshäiriöitä, siirtyvät tilat varausjärjestelmään.

Kannattaa varautua, että Alisen ja Ylisen Ritajärven reiteille on pitkospuille noussut vesi.  Sääolosuhteille emme voi mitään.  Valkeajärven kierros on ollut kuljettavissa.  

 

 

Puuhuolto

Nuotiopuita on ainoastaan Paavinhatun alueella. Muille nuotiopaikoille ei enää viedä puita.   Mukavia hetkiä Ritajärvellä!

 

Pysäköintialueen osoite on Ritajärventie 358, 38100 Sastamala. Ajo-opaste.

Ritajärven luonnonsuojelualue Facebookissa

Alueen esittelyvideo

Retkipaikan esittely Ritajärvestä

Ritajarven retkeilykartta

  

Tiedustelut: Katariina Pylsy puh. 0500 727741

 

Roskattomuus

Luonnonsuojelualueella noudatetaan roskatonta retkeilyä. Retkeilijä ottaa vastuun omista jätteistään tuomalla ne pois maastosta.

 

Turvallisuus

Metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko on kielletty. Nuotiopuita löytyy Kannaksen ja Paavinhatun nuotiopaikoilta. Aluetta huoltaa Sastamalan kaupungin työllisyyspalvelut.

Ritajärven luonnonsuojelualueella liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. Reiteillä on kuitenkin syytä noudattaa varovaisuutta. Hätätapauksissa soita 112.

 

Yöpyminen

Luonnonsuojelualueella ei ole luvallista yöpyä, mutta Sastamalan kaupungin omistamasta alueesta (200 ha) on suojeltu vain runsas puolet (127 ha).  Pääpysäköintialueen ympäristö (Ritajärventie 358) ja Lammentaantien pysäköintialue ympäristöineen eivät sisälly luonnonsuojelualueeseen, joissa yöpyminen on sallittua.

  

Maisema

Maisema Valkeajärveltä.