Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Lähikoulu ja koulupaikka

Sastamalan kaupunki osoittaa jokaiselle oppivelvollisuusikäiselle lapselle ja nuorelle lähikoulun. Lähikoulu on pääsääntöisesti maantieteellisesti lähin koulu. Lähikouluksi voidaan osoittaa myös asutus ja liikenneyhteydet huomioon ottaen muu, kuin linnuntietä mitattuna lähin koulu.

Oppilaan oikeus koulukuljetuksiin määritellään lähikouluksi osoitettuun kouluun. Oppilas voidaan ottaa huoltajan hakemuksesta myös muuhun, kuin lähikouluksi osoitettuun kouluun, mikäli koulussa on tilaa. Koulunkäyntioikeus muuhun, kuin lähikouluksi osoitettuun kouluun voidaan myöntää sillä edellytyksellä, että huoltaja vastaa mahdollisesta kuljettamisesta tai siitä aiheutuneista kustannuksista itse.

Koulutulokkaiden kotiin lähetetään koulun alkua edeltävän lukuvuoden aikana joulu-tammikuussa kirje, jossa on kerrottu lähikouluksi osoitettu koulu. Huoltajat hyväksyvät lähikoulun ilmoittamalla lapsensa tähän kouluun kirjeen ohjeiden mukaan. Kirjeessä on ohjeet myös muun koulun hakemisesta lähikouluksi tai muuhun kuin lähikouluun hakemisesta. Hakemuksen perusteella tehdään viranhaltijapäätös koulusta.

Pienryhmäopetusta järjestetään alueellisesti yhdessä tai useammassa koulussa. Pienryhmäopetusta tarvitsevan oppilaan lähikouluksi voidaan osoittaa sellainen alueen koulu, jolla pienryhmä toimii.

 TOISSIJAINEN KOULUPAIKKA  periaatteet oppilaaksiotosta