Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Koulukuraattoripalvelut

Koulun sosiaalityötä tekevät koulukuraattorit.

Koulun sosiaalityön tavoitteena on oppilaiden hyvinvoinnin, myönteisen kehityksen ja koulunkäynnin tukeminen sosiaalityön keinoin. Sastamalassa koulun sosiaalityön painopiste on yläasteikäisissä oppilaissa, mutta myös alakoululaisia pyritään tapaamaan tarvittaessa. Koulukuraattorit auttavat ja tukevat oppilasta erilaisissa koulunkäyntiä, kotia, kaverisuhteita ja vapaa-aikaa koskevissa asioissa. Koulun sosiaalityö on ennaltaehkäisevää lastensuojelua. Se ei tarkoita lastensuojelun asiakkuutta.

Oppilas voi tulla koulukuraattorin luokse keskustelemaan omasta aloitteestaan ilman lähetettä. Myös vanhemmat voivat suoraan ottaa yhteyttä koulukuraattoriin. Oppilaat voivat tulla koulukuraattorin asiakkaiksi myös opettajan, pedagogisen tiimin tai jonkin koulun ulkopuolisen tahon kuten esim. lastensuojelun, perheneuvolan tai lasten tai nuorten psykiatrisen työryhmän lähettämänä.

Koulun henkilöstö sekä yhteistyökumppanit voivat konsultoida koulukuraattoreita. Koulukuraattoreilla ei ole erillistä puhelinaikaa. Mikäli koulukuraattoria ei tavoita puhelimitse, voi soittopyynnön jättää tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Koulukuraattorit ovat

Annimaija Hiitti, 050 300 7132, annimaija.hiitti@sastamala.fi

Sylvään koulu, Marttilan, Muistolan, Tyrväänkylän ja Stormin koulut

Tiina Helenius, 040 712 8259, tiina.helenius@sastamala.fi

Mouhijärven yhteiskoulu ja Äetsän koulu sekä Häijään, Karkun, Kiikan, Pehulan, Suodenniemen, Toukolan ja Varilan koulut