Sastamalan kaupungin työllisyyspalvelut - Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Sastamalan kaupungin työllisyyspalvelut

Sastamalan kaupungin työllisyyspalvelut tarjoaa työnhakuun, työllistymiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyviä palveluja työttömille työnhakijoille. Palvelut on kohdistettu pääasiallisesti pitkään työttömänä olleille ja nuorisotakuun piiriin kuuluville nuorille. Kaupungin työllisyyspalveluiden kautta Sinulla on mahdollisuus saada henkilökohtaista palvelua ja tukea työllistymiseesi.

Pirkanmaalla alkaa työllisyyskokeilu 1. elokuuta

Osalle työttömistä työnhakijoista tulee muutoksia palveluihin elokuusta alkaen. Kymmenen Pirkanmaan kuntaa alkaa vastata 1.8.2017 alkaen niiden työnhakijoiden työllisyyspalveluista, jotka ovat oikeutettuja Kelan maksamiin työttömyysetuuksiin (työmarkkinatuki tai peruspäiväraha). Muutos koskee Pirkanmaalla noin 22 000 työtöntä työnhakijaa, joista Sastamalassa ja Punkalaitumella asuu noin 800. Muutos liittyy elokuussa käynnistyvään työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliseen kokeiluun. Palveluvastuu siirtyy Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimistolta (TE-toimisto) kunnille elokuun alussa.

Muutos ei koske työssäkäyviä työnhakijoita eikä palkansaajan tai yrittäjän ansiopäivärahaa saavia työttömiä, joiden palveluista vastaa edelleen TE-toimisto. Lue lisää: Työllisyyskokeilu käynnistyy Pirkanmaalla 1.8.

Toimintaohje Sastamalan ja Punkalaitumen työttömille työnhakijoille, jotka kuuluvat kokeilun piiriinKirjoittava hiiri

Kaikkiin kokeilun piiriin siirtyviin työnhakijoihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä. Odota yhteydenottoa. Yhteydenotot alkavat kokeilun käynnistyessä 1.8 ja kaikkiin on oltu yhteydessä viimeistään 29. syyskuuta  2017 mennessä.

Voit edelleen tarkastella tietojasi ja muokata niitä TE-hallinnon sähköisessä Oma asiointi -palvelussa.
www.te-palvelut.fi > Oma asiointi

Huolehdithan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla Oma asiointi -palvelussa. Näin toimien varmistat, että tavoitamme Sinut ja asiointi sujuu viivytyksettä.

Myös valtakunnalliset TE-puhelinpalvelujen numerot säilyvät ennallaan ja niistä saa myös jatkossa yleisneuvontaa mm. työttömyysturvaan liittyvissä kysymyksissä.
TE-puhelinpalvelu

Palvelumallin uudistamisen jälkeenkin verkkopalvelut ovat ensisijainen ja helppo tapa hoitaa asiointia. Muutokset eivät siis koske asiointia verkkopalveluissa ja puhelinpalveluissa. 

Työttömän tulee hoitaa TE-toimiston kanssa sovitut työnhakuun liittyvät tapaamiset, palvelut tai tehtävät niille annettuihin määräpäiviin mennessä, jotta työttömyysturvaan ei tule katkoksia.

Kerromme lisää asioinnin käytännön muutoksista näillä sivuilla mahdollisimman pian.


Työttömien terveystarkastukset

Maksuttomat terveystarkastukset ovat tarjolla kaikille työttömille työnhakijoille. Työtön voi itse omatoimisesti hakeutua terveystarkastuksiin ottamalla yhteyttä oman kaupunginosan neuvolaan ( Sotesin palvelut) ja varaamalla sieltä ajan.

Sastamalan kaupungin/työllisyyspalvelujen asiakkaana Sinulla on mahdollisuus päästä myös työttömien terveystarkastukseen lähetteellä. Oma palveluohjaajasi huolehtii silloin ajanvaraukseen liittyvän asian. Työttömien terveyspalveluihin liittyvästä valtakunnallisesta ohjeistuksesta löydät tietoa mm. Sosiaali- ja terveysministeriön STM.n sivuilta.

Työttömien terveyspalvelujen järjestäminen