Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Yleistä valokuidusta

Nykyaikana netti on jokaisen kodin perusliityntä, kuten vesi ja viemärikin. Netin kautta hoidetaan pankkiasioita, tehdään etätöitä ja kulutetaan erilaisia viihdesisältöjä. Perheessä voi olla useita henkilöitä netissä yhtä aikaa; isi katsoo YouTubea läppäriltä, äiti päivittelee Facebookia ja lapset katsovat Elisa Viihteestä elokuvaa. Vaatimukset nettiliittymälle ovat koko ajan kasvaneet ja helpotusta ei ole luvassa kun HD-tasoinen ohjelmasisältö kasvaa verkossa.

Valokuitu on tällä hetkellä maailman nopein tapa liikuttaa bittejä verkossa. Se ei ruuhkaudu käyttäjämäärän lisääntyessä, sillä jokaiselle asiakkaalle tuodaan ihan oma fyysinen kuitu lähimmältä keskukselta. Tieto kulkee nimensä mukaan valona, ei sähköisinä signaaleina. Valoon eivät esimerkiksi ukkosen aiheuttamat ylijännitteet vaikuta, joten valokuituverkko on erittäin luotettava.

Lounean valokuituliittymä
Sastamalan alueella Lounea ( ent. ESP) on rakentanut valokuituverkkoa jo vuosien ajan ja panostanut siihen miljoonia euroja. Valokuituliittymä mahdollistaa jopa 1000/100M nopeuden. Ensimmäinen luku tarkoittaa asiakkaalle sisäänpäin tulevaa nopeutta ja toinen luku asiakkaalta ulospäin lähtevää nopeutta. Ulospäin suuntautuva liikenne on kasvanut, sillä kodeissa käytetään yhä useammin erilaisia pilvipalveluita. Esimerkiksi kännykät lähettävät kuvat WLAN-verkon avulla pilvipalveluihin.

Kuituliittymä tuo asukkaalle myös valtavan valikoiman TV-kanavia. Kuituverkossa on sama valikoima kanavia kuin perinteisessä kaapeliTV-verkossa. Enää ei tarvitse viritellä haravia katoille eri suuntiin, yli sata kanavaa tulee häiriöttömästi valokuidussa. Lisäksi kuituliittymä sisältää puhekaistan, johon voidaan liittää perinteinen lankapuhelin. Etenkin lapsiperheissä ja yksinäisillä vanhuksilla lankapuhelin on oiva turvaväline, se on varma.

Saatavuus
Lounea on rakentanut kuituverkkoa sekä taajamissa, että haja-asutusalueilla. Esimerkkeinä Varila, Sileekallio, Vinkki, Maso, Lahdenperä ja Kutala. Lisäksi on rakennettu useita muita alueita. Jos olet kuitualueella, saat kuidun omakotitaloosi vaivatta. Lounea tuo kaapelin talon ”nurkalle” ja siitä sisälle asukkaan haluamaan paikkaan. Taloyhtiöissä vaaditaan, että vähintään puolet taloyhtiön huoneistoista liittyy kuituverkkoon. Tämän jälkeen jokaiseen asuntoon tuodaan kuituverkon palvelut. Uudet asuinalueet pyritään kuiduttamaan heti rakennusvaiheessa ja vanhoja alueita rakennetaan koko ajan lisää. 

Sastamalan kaupunki  on ollut tukijana kuudessa Sastamalan aluelle rakennetussa laajakaistahankkeessa. Pirkanmaan pilottihanke Vehkakorven Kuitu toteutettiin Elisa Oyj:n kanssa tehdyn hankintasopimuksen mukaisesti vuoden 2009 aikana. Etelä-Satakunnan Puhelin Oy:n välisen hankintasopimuksen avulla rakennettiin viisi huippunopeaa laajakaistapalveluiden tarjontaan soveltuvaa viestintäverkkoa vuonna 2011 Masoon, Kiuralaan ja Kämmäkkään sekä vuoden 2012 aikana Perämaahan ja Lahdenperään.

Ajantasaiset tiedot sivulta www.lounea.fi