Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Museon esittely

Museo tallettaa ja esittelee Sastamalan historiaa

Sastamalan seudun museo on yli 80-vuotias kulttuurihistoriallinen museo, joka esittelee ja tallettaa paikkakunnan historiaa. Tällä hetkellä museossa ei ole perusnäyttelyä vaan tuotamme vuosittain erilaisia vaihtuvia näyttelyitä. Museon toiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa seudun asukkaiden ymmärrystä kulttuuristaan, historiastaan ja ympäristöstään.

Sastamalan historia ulottuu esihistorialliselle ajalle. Jo 7000 vuotta sitten alueella liikkui metsästäjiä ja kalastajia. Pysyvää asutusta seudulla on ollut rautakaudelta lähtien. Ensimmäinen kirjallinen maininta Sastamalasta on 1300-luvulta. Muinaisen Sastamalan suurpitäjää vastaa suunnilleen nykyinen Sastamala, johon kuuluvat Vammala, Tyrvää, Karkku, Äetsä (Keikyä ja Kiikka), Suodenniemi, Mouhijärvi ja Kiikoinen.

Kokoelmat 

Sastamalan seudun museon tavoitteena ovat kokoelmat, jotka antavat todenmukaisen ja havainnollisen kuvan Sastamalan seudun historiasta. Museon keräämät ja esittelemät kokoelmat vahvistavat ihmisten identiteettiä ja suhdetta kotiseutuunsa ja toimivat yhteiskunnan muistina.

Tutustu museon kokoelmapoliittiseen ohjelmaan tästä.