Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Museon esittely

Itte elettyä historiaa

Sastamalan seudun museo on yli 80-vuotias kulttuurihistoriallinen museo, joka esittelee ja tallettaa paikkakunnan historiaa. Museon toiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa seudun asukkaiden ymmärrystä kulttuuristaan, historiastaan ja ympäristöstään.

Sastamalan historia ulottuu esihistorialliselle ajalle. Jo 7000 vuotta sitten alueella liikkui metsästäjiä ja kalastajia. Pysyvää asutusta seudulla on ollut rautakaudelta lähtien. Ensimmäinen kirjallinen maininta Sastamalasta on 1300-luvulta. Muinaisen Sastamalan suurpitäjää vastaa suunnilleen nykyinen Sastamala, johon kuuluvat Vammala, Tyrvää, Karkku, Äetsä (Keikyä ja Kiikka), Suodenniemi, Mouhijärvi ja Kiikoinen.

Tällä hetkellä museossa ei ole perusnäyttelyä vaan tuotamme vuosittain erilaisia vaihtuvia näyttelyitä. Suunnitelmat perusnäyttelyn uusimisesta on siirretty odottamaan Sastamalan kaupungin isompia tilaratkaisuja.

Outilähteenlahtiolohuaneessa  

Kuvassa tutkitaan yhtä Olotilan albumeista, joihin saa jättää omia muistoja ja ihmetellä eri aikakausien mainoksia, kuvia tai vaikkapa reseptejä.

Kokoelmat ja arkisto

Sastamalan seudun museo tallentaa kokoelmiinsa Sastamalan seudulla valmistettuja tuotteita, täällä käytettyjä tai täällä ainakin elämänsä jossakin vaiheessa asuneille henkilöille kuuluneita esineitä ja muuta aineistoa. Aineiston vastaanottoa harkittaessa etusijalla ovat esineet, joiden tausta tunnetaan. Museon kokoelmissa on myös paljon yhteisöjen ja yksityisten lahjoittamaa arkistoaineistoa.

Tavoitteena ovat kokoelmat, jotka antavat todenmukaisen ja havainnollisen kuvan Sastamalan seudun historiasta. Museon keräämät ja esittelemät kokoelmat vahvistavat ihmisten identiteettiä ja suhdetta kotiseutuunsa ja toimivat yhteiskunnan muistina.