Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupunginkirjaston kokoelmat

Näkymä kirjaston lainaussaliin.

Kirjastojen aukioloaikoina asiakkailla on mahdollisuus mm. lainata sekä varata aineistoa, lukea lehtiä, käyttää tietokoneita ja saada palvelua tiedonhaussa.

Sastamalan kirjastojen kokoelmat koostuvat noin 240 000 kappaleesta eri aineistoja. Suurin osa aineistoista on kirjoja, mutta valikoimista löytyy myös mm. nuotteja ja partituureja, musiikkiäänitteitä, DVD-levyjä, äänikirjoja, karttoja, kielikursseja, cd-romppuja sekä lehtiä. Kaikki Sastamalan kirjastojen lainattava aineisto löytyy Piki-verkkokirjastosta. Jos sinulla on tunnukset verkkokirjastoon, voit varata haluamasi aineiston itsellesi. Tunnusten tekoa varten tarvitset kirjastokorttisi numeron ja nelinumeroisen tunnusluvun, jonka saat kirjastosta.  

 Näkymä kirjaston musiikkiosastolle.

  

Aikakaus- ja sanomalehdet

Näkymä kirjaston lehtiosastolle.

Toimipisteisiin tulee yhteensä 20 eri sanomalehteä sekä n. 130 eri aikakauslehteä.
Uusinta numeroa lukuun ottamatta kaikki aikakauslehdet ovat lainattavissa. Laina-aika on neljä viikkoa. Lehtiä voi etsiä ja varata myös verkkokirjastossa.

Lisäksi kirjaston toimipisteissä on mahdollisuus käyttää asiakaspäätteillä LM ePress:in sähköistä sanomalehtipalvelua ja LM eMagz:in sähköistä aikakauslehtipalvelua.  Palvelu tarjoaa n. 230 kotimaista paikallis- ja maakuntalehteä  sekä noin 90 aikakauslehteä luettavaksi digitaalisina näköisversioina.

 

 

Tietokannat

Seuraavat maksulliset tietokannat ovat kirjaston koneilla käytettävissä ilmaiseksi:

E-press on elektronisten sanomalehtien palvelu, joka tarjoaa luettavaksi noin. 230 kotimaisen sanomalehden näköisversiot. Sanomalehdet ovat luettavissa palvelusta heti niiden ilmestyttyä.

eMagz on elektronisten aikakauslehtien palvelu, joka tarjoaa luettavaksi kotimaisia aikakaus- ja iltapäivälehtiä näköisversioina. Lehdet ovat luettavissa palvelusta heti niiden ilmestyttyä.

 

Erikoiskokoelmat

Sastamalan pääkirjastossa sijaitsee kaksi erikoiskokoelmaa Sastamalan seudun kotiseutukokoelma sekä Helmi ja Pertti Virtarannan lahjoituskokoelma, joka sisältää kansatieteellistä ja folkloristista kirjallisuutta. Molemmat kokoelmat ovat asiakkaiden käytettävissä omissa tiloissaan kirjaston lainausosaston yhteydessä.

 

Liikuntavälinekirjasto

Liikuntavälineitä lainataan kirjastokortilla Sastamalan kirjaston toimipisteistä. Välineiden laina-aika on kaksi viikkoa. Voit halutessasi varata niitä Sastamalan kirjastoista tai piki-verkkokirjastosta.

Muistathan, että liikuntavälineiden lainaamista koskevat samat säännöt kuin muitakin kirjaston aineistoja: kirjastokortin omistaja on vastuussa kortillaan tai takaamansa lapsen kortilla lainatusta aineistosta. Kun palautat välineet, tarkista, että kaikki välineeseen kuuluvat osat, myös ohjeet, ovat mukana.                                                      

Tutustu huolellisesti välineiden mukana tuleviin ohjeisiin! Liikuntavälineiden käyttöä koskevissa asioissa käänny liikuntapalveluiden puoleen.

Palautetta ja lisätietoja:

Terveysliikuntakoordinaattori Paula Lahdenniemi

040-4880208

 

Liikuntavälineitä

Lainattavat liikuntavälineet:

aerobic-bar

frisbeegolf-kiekkosetti

gymstick (vastukset: medium ja raskas) 

hulavanne                                                

kahvakuula 4kg, 6kg ja 8kg

kävelysauvat (pituudet: 110, 115, 120, 125 ja 130 cm)

lumikengät (aikuisten ja lasten koko)

soutuharjoituslaite

tasapainolauta

tasapainotyyny

vatsarulla

vesijuoksuvyö (vain järvihölkkään – ei uimahallikäyttöön!)

kroketti

leikkivarjo

mölkky

pétangue

nilkka- ja rannepainot 1kg,2kg ja 3kg

puristusvoima-treenilaite

pitkä (90cm) pilatesrulla

 

Etusivulle