Sastamalan kaupunki

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

PÄÄVALIKKO
Palaa ylös

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Varhaisiän musiikkikasvatus, muskari

Leikkien sukellus musiikin saloihin

Varhaisiän musiikkikasvatus kuuluu taiteen perusopetukseen. Tunneilla tutustutaan musiikin saloihin laulaen, leikkien, soittaen, kuunnellen, liikkuen ja soittimiin tutustuen. Varhaisiän musiikkikasvatukseen otetaan alle kouluikäisiä lapsia ilmoittautumisjärjestyksessä. Muskariin voi ilmoittautua pitkin lukuvuotta, mikäli vapaita paikkoja on. Ota yhteyttä toimistoon p. 040 517 1671 tai miia.koskenheimo-huhtala@sastamala.fi
Mikäli oppilas haluaa jatkaa opintojaan musiikkiopiston perustasolla, on lapsen osallistuttava pääsykokeeseen.

 


Lukuvuoden 2016-2017 ryhmät ja sisältökuvaukset:

 

Maanantai

Marttilan koulu lk 102

17-17.45      Muksumuskari 1 -vuotiaat

17.45-18.30 Soitinseikkailu 5-7 -vuotiaat

 

Tiistai

Marttilan koulu lk 102

16.30-17.15 Muksumuskari 2-3 -vuotiaat

17.15-18      Musiikkiseikkailu 3 -vuotiaat

18-19           Soitinseikkailu 5-7 -vuotiaat

 
Karkun koulu (kevät 2017 tiistaisin!)

16-17.00      Soitinseikkailu 5-7 -vuotiaat

17-14.45      Perhemuskari 1-3 -vuotiaat

17.45-18.30 Musiikkiseikkailu 3-5 -vuotiaat

 

Keskiviikko

Marttilan koulu lk 102

16.45-17.30 Perhemuskari 0-3 -vuotiaat

17.30-18.15 Tanssimuskari 3-5 -vuotiaat

18.15-19      Musiikkiseikkailu 4 -vuotiaat

 

Torstai

Aittalahden Opistotalo

9.15-10       Vauvamuskari

10-10.45     Perhemuskari 0-2 -vuotiaat

10.45-11.30 Perhe- ja muksumuskari 1-3 -vuotiaat

  

Perjantai

Mouhijärven yhteiskoulu, musiikkiluokka

14.15-15      Perhemuskari 0-3 -vuotiaat

 

Eskarimuskarit:

Marttilan koulu MA klo 13.15-14 

Ojansuun päiväkoti MA klo 14.15-15

Stormin koulu KE klo 13-13.45

Karkun koulu PE klo 11.45-12.30

Mouhijärven yhteiskoulu PE klo 13.15-14

 


Sisältökuvaukset:

Vauvamuskari (alle 1-vuotias ja vanhempi)

Vauvamuskarissa käydään alle 1-vuotiaan lapsen kanssa, 1 lapsi/aikuinen. Muskari sopii kaikille, eikä siellä ole musiikkitaitovaatimuksia. Ryhmissä lauletaan, soitetaan, lorutellaan, rytmitellään, liikutaan ja kuunnellaan, maailmaa maistellen ja haistellen. Opitaan yhdessä niin vanhoja tuttuja kuin uusiakin lauluja, loruja ja leikkejä. Tule mukaan tapaamaan muita vanhempia ja vauvoja! Oppitunnin pituus 45 min.

Muksumuskari (1 - 3 -vuotias ja vanhempi)

Muksumuskariin tullaan seikkailemaan musiikin maailmassa ja oppimaan musiikin ja rytmiikan perustaitoja ja vuorovaikutusta leikinomaisesti ja hauskasti. Ryhmissä lauletaan, soitetaan, liikutaan ja tanssitaan, rytmitellään, lorutellaan, leikitään ja kuunnellaan. Ohjelmistossa on niin tuttuja kuin uusiakin lastenlauluja ja loruja. Oppitunnin pituus 45 min. 

Perhemuskari (0 - 3 -vuotiaat sisarukset ja vanhempi/vanhemmat)

Perhemuskaritunneilla musisoidaan muksumuskarin malliin. Ryhmät ovat ensisijaisesti ajateltu sisaruspareille, mutta aikataulusyistä mukaan voi tulla myös yhden lapsen kanssa. Perhemuskariin saa ottaa mukaan mummin, kummin tai muun tärkeän aikuisen. Oppitunnin pituus 45 min. 

Perhetanssimuskari (1-4 -vuotias vanhempien/isovanhempien kanssa, huom! 1 lapsi/aikuinen)

Perhetanssimuskari on valtakunnallisestikin ainutlaatuinen uutuus. Ryhmissä musisoidaan ja leikitään tuttuja ja uusia muskarilauluja ja laululeikkejä, mutta tuntien pääpaino on helpoissa tansseissa ja musiikkiliikunnassa. Tunnille voi tulla humppaamaan esim. vanhemmat tai isovanhemmat lapsensa tai lastensa kanssa, mutta jokaiselle osallistuvalle lapselle tulisi olla mukana yksi tuttu käsipari. Tanssimuskari on suunnattu itsenäisesti käveleville lapsille. Oppitunnin pituus 45 min. 

Musiikkiseikkailu (3 - 5 -vuotiaat ilman vanhempaa)

Musiikkiseikkailutuntien ikätasoiset musiikilliset tavoitteet löydetään hauskojen ja mukaansa tempaavien leikkien ja laulujen avulla. Ryhmissä sukelletaan musiikin maailmaan soittaen, laulaen, liikkuen, kuunnellen, piirtäen, tarinoiden ja hassutellen yhdessä kavereiden kanssa. Oppitunnin pituus 45 min.

Tanssimuskari (3 - 5 -vuotiaat ilman vanhempaa)

Tanssimuskaritunneilla lauletaan ja soitetaan samoja tuttuja ja uusia lauluja kuin musiikkiseikkailutunneilla. Tuntien pääpaino on kuitenkin helpoissa tanssikoreografioissa ja musiikkiliikunnassa. Oppitunnin pituus 45 min.

Eskarimuskari (järjestetään eskareissa)

Eskarimuskari järjestetään pilottihankkeena muutamassa etukäteen eniten kiinnostusta osoittaneessa eskarissa. Siihen osallistuminen on vapaaehtoista ja lukukausimaksu maksetaan musiikkiopistolle. Tuntien sisältöä suunnitellaan kaupungin varhaiskasvatuksen ja eskariopettajien kanssa. Eskarimuskareissa musisoidaan musiikkiseikkailuryhmien malliin. Oppitunnin pituus 45 min.

Soitinseikkailu (5 - 7 -vuotiaat)

Entinen soitinvalmennus saa vauhdikkaamman nimen. Soitinseikkailun pääasialliset soittimet ovat kantele, piano ja rytmisoittimet. Näistä opetellaan ryhmän tasolle sopivia alkeita sekä niiden avulla helppoja musiikin perusteita. Soitinseikkailussa valmentaudutaan leikinomaisesti myös musiikkiopiston pääsykokeita varten ja tutustutaan muihinkin soittimiin, musiikkiliikuntaa ja laulua unohtamatta. Oppitunnin pituus 45/60 min, tarkentuu myöhemmin.

Rytmimupe (7-9 -vuotiaat, koulun iltapäivätoimintaa)

Rytmimupe järjestetään koulun iltapäivätoiminnan yhteydessä. Osallistuminen on vapaaehtoista ja lukukausimaksu maksetaan musiikkiopistolle. Tunneilla tutustutaan musiikin maailmaan soittamisen ja monipuolisen musisoinnin kautta, laulua ja musiikkiliikuntaa unohtamatta. Soittimina käytetään rytmisoitinten lisäksi omaa kehoa ja erilaisia ympäristön soivia elementtejä. Rytmitajua kehitetään kokonaisvaltaisesti luoden samalla perustaa kaikelle musisoinnille ja hahmotuskyvylle. Oppitunnin pituus 60 min.

Musiikkivalmennus (6-9 -vuotiaat, valmentava mupe)

Musiikkivalmennus on toiselta nimeltään valmentava musiikin perusteiden ryhmä. Muva:ssa yhteismusisoidaan monipuolisesti, soitetaan, lauletaan, liikutaan ja syvennetään oppimista myös draaman ja kuvallisen ilmaisun kautta. Tunneilla tutustutaan myös soitinryhmiin ja soittimiin, eri musiikinlajeihin ja musiikin teorian ja säveltapailun peruskäsitteisiin. Muva voi toimia johdatuksena mahdollisiin musiikkiopiston perustason opintoihin, mutta on tarkoitettu kaikille musisoinnista kiinnostuneille lähtötasosta riippumatta. Oppitunnin pituus 60 min.