Miten Sastamalan kaupunki rakentaa katuja? Liikenne- ja katusuunnittelu. Katujen, väylien ja yleisten alueiden ylläpito. - Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Kadunrakennus

  

Sastamalan kaupungissa kunnallistekniikan rakentamisesta vastaa yhdyskuntatekniikka, vastuuhenkilönä katurakennusmestari
Jouni Kankaanpää, puhelin  050 5121682

Kaupungin tehtävänä on huolehtia asemakaavoitetun alueen liikenne- ja katusuunnittelusta, katujen ja vesihuollon rakentamisesta, katujen, väylien ja yleisten alueiden ylläpidosta sekä katualueen johtojen ja rakenteiden yhteensovittamisesta.
Lomake johtojen ja laitteiden sijoittamiseksi katualueille.
Ohjeet ja määräykset.

Kadut rakennetaan teknisen lautakunnan hyväksymien katusuunnitelmien mukaisesti. Kadut on suunniteltava ja rakennettava siten, että ne sopeutuvat asemakaavan mukaiseen ympäristöönsä ja täyttävät toimivuuden, turvallisuuden ja viihtyisyyden vaatimukset. Kaupungin velvollisuus kadunpitoon alkaa, kun asemakaavan mukaisen maankäytön liikennetarve sitä edellyttää. Muu yleinen alue, esimerkiksi puisto, on kaupungin rakennettava tai kunnostettava, kun asemakaavan mukainen maankäyttö sitä edellyttää. 

Tontinomistajan velvollisuutena on jalkakäytävän lumen poistaminen ja liukkauden torjunta sekä kadun puhtaana pitäminen. 

Liikenneturvallisuus on kaupunkien liikenneympäristön suunnittelussa avainasemassa. Hyvät kävely- ja pyöräilyolosuhteet luovat viihtyisän elinympäristön.

20180604_124551