Sastamalassa jätehuollosta vastaavat Pirkanmaan Jätehuolto ja Loimi-Hämeen Jätehuolto. Jätteenkuljetukseen liittyminen koskee kaikkia asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjä. - Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Pirkanmaan Jätehuolto

Loimi-Hämeen Jätehuolto

kierrätys.info

Sastamalan Asukasinfo

Jätehuolto

Sastamalassa jätehuollon viranomaistehtävät ja järjestämisvastuu jakaantuu kuntaliitoksista johtuen alueellisesti vanhojen kuntarajojen pohjalta. Mouhijärven ja Suodenniemen alueilla alueellisena jätehuoltoviranomaisena toimii Alueellinen jätehuoltolautakunta ja jätehuollon järjestämisestä vastaa Pirkanmaan Jätehuolto Oy. Kiikoisissa, Vammalassa, Kiikassa ja Keikyässä alueellinen jätehuoltoviranomainen on Forssan kaupungin jätelautakunta ja jätehuollon järjestämisestä vastaa Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy.

Jätehuollon aluejako

Järjestetty jätteenkuljetus

Jätteenkuljetukseen liittyminen koskee kaikkia asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjä.

Mouhijärvi, Suodenniemi: jäteyhtiö järjestää jätteiden keräyksen, kuljetuksen, käsittelyn ja loppusijoituksen. Asiakaspalvelu ja laskutus myös Pirkanmaan Jätehuollon kautta. Lisätietoja: Pirkanmaan Jätehuolto Oy, https://pjhoy.fi, p. 03 240 5110

Kiikoinen, Vammala, Äetsä: kiinteistön jätehuolto järjestetään jollakin alla olevista tavoista:

1. oma jäteastia ja sopimus yksityisen jätteenkuljettajan kanssa

2. kimppa-astia lähinaapurin kanssa tai

Lisätietoja vaihtoehdoista ja mm. alueella toimivien jätteenkuljettajien yhteystiedot: www.lhj.fi/ tai asiakaspalvelu 03 424 2622 (Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy).


Jäteasemat ja kierrätyspisteet  

Jäteasemilla otetaan vastaan suurempia jäte-eriä ja –esineitä sekä vaarallisia jätteitä.

Aukioloajat ja lisätiedot

Mouhijärven jäteasema os. Pynnärintie 7, Sastamala

Sastamalan jäteasema os. Pesurinkatu 179, Sastamala

Kierrätyspisteissä kerätään hyötyjätteitä, kuten paperia, lasia ja metallia. Kierrätyspisteiden sekä jäteasemien sijainnit löytyvät valtakunnallisesta hakupalvelusta www.kierratys.info.

Molempien yhtiöiden alueella järjestetään lisäksi erilaisia hyötyjätteille ja vaarallisille jätteille tarkoitettuja keräyskampanjoita, joista lisätietoja löytyy yhtiöiden kotisivuilta.

Pirkanmaan Jätehuollon ohjeita jätteiden lajitteluun löytyy täältä.


Jätemaksujen kohtuullistaminen

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n ja Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n neuvontapalvelut auttavat jätehuoltoon liittyvissä kysymyksissä.

Jätemaksun kohtuullistamista ja jäteasian tyhjennysvälin pidentämistä voi hakea kirjallisesti Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toiminta-alueella Alueellisesta jätehuoltolautakunnasta Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n alueella Forssan kaupungin jätelautakunnalta.

Jätelain nojalla laaditut

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n alueen alueelliset jätehuoltomääräykset

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n alueen jätehuoltomääräykset