Kaupungin koronainfo
Sastamala ennen ja nyt
Sastamalan historiaa
Sastamala syntyi vuoden 2009 alussa, kun yhteen liittyivät Vammalan kaupunki sekä Mouhijärven ja Äetsän kunnat. Tätä ennen Suodenniemi oli jo ehtinyt liittyä Vammalaan (2007) ja jos mennään vielä pidemmälle historiaan, kasvua tapahtui jo 1973 kun Karkun ja Tyrvään kunnat liitettiin silloiseen Vammalaan. Äetsä puolestaan muodostui 1981 yhteenliitetyistä Keikyän ja Kiikan kunnista. Kasvua on tapahtunut myös Sastamalan syntymisen jälkeen. Kiikoisten kunta liittyi Sastamalaan vuoden 2013 alusta.
Laajempi selostus historiasta löytyy tästä

Suomen ensimmäisen kaksitornisen kirkon, Sastamalan pääkirkon eli Tyrvään kirkon, suunnitteli Turun kaupunginarkkitehti P.J.Gylich. Sastamalan kirkoista tunnetuin on kuitenkin keskiaikainen Pyhän Olavin kirkko, joka tuhoutui pahasti vuoden 1997 tulipalossa.
Sastamala tänään
Sastamala on vahva yrittäjyyden kaupunki
Hyvä paikka asua ja yrittää
Nähtävää ja koettavaa
Tammikuussa 2013 Suomen kirjapääkaupungiksi julistautuneen Sastamalan kirjallisen kulttuurin juuret ovat vahvat: täällä aloitettiin muun muassa suomen ensimmäisen paikallislehden, Tyrvään Sanomien, julkaiseminen vuonna 1894. Sastamalassa ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat yhä edelleen myös monet kirjailijat. Lastenkirjoistaan tutun Mauri Kunnaksen Herra Hakkaraisen kotiin voi tutustua hahmon mukaan nimetyssä, Sastamalan keskustassa sijaitsevassa talossa. Herra Hakkarasien talon naapurissa taas sijaitsee Suomen ainoa kirjamuseo, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi. Paikkakunta on valtakunnalisesti tunnettu myös ainutlaatuisista tapahtumistaan, Vanhan kirjallisuuden päivistä ja Sastamala Gregorianasta.
Kirjan lisäksi Sastamalan seutu tunnetaan urheilusta ja liikunnasta. Paikkakunnan oma lentopallojoukkue VaLePa pelaa vuosittain liigan kärkisijoista. Sastamalassa sijaitsee myös Ellivuori, yksi Suomen eteläisimmistä laskettelukeskuksista, ja palkittu 36-reikäinen golfkeskus Lakeside Golf.
Lisätietoa alueen matkailupalveluista löydät matkailusivuiltamme!