Kyläkyyti Sastamala - Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Miten toimin kun haluan kyytiin?

Kaupungin koronainfo

Palvelualue

Lisätietoja kokeilusta

Käyttöehdot

Kyläkyyti - matkusta ilmaiseksi 16.9.-31.10.2019!

Tulevaisuudessa haja-asutusalueiden liikkumisen palvelut eivät enää perustu tiukasti määriteltyihin aikatauluihin ja ennalta suunniteltuihin reitteihin. Sen sijaan kyytejä tilataan älypuhelimen sovelluksella siten, että tiettyyn suuntaan matkalla olevat kerätään matkan varrelta yhteen kulkuneuvoon, joka voi olla minibussi tai tavallinen taksi.

Tätä uutta palvelua on nyt mahdollista kokeilla Sastamalassa ilmaiseksi 16.9.-31.10.2019. Kyseessä on Sitran rahoittama paikallinen kokeilu, jonka tulokset ovat kiinnostavia myös kansainvälisesti.

Palvelu toimii ovelta ovelle, eli kukin yksittäinen matkustaja haetaan haluamastaan osoitteesta ja viedään haluttuun kohteeseen. Matka tilataan sovelluksella, jolla matkustaja voi seurata auton lähestymistä valitsemaansa lähtöpisteeseen.

Kyläkyydillä voi kulkea kätevästi esimerkiksi juna- tai bussiasemalle, ja lapsetkin voivat kulkea itsenäisesti harrastuksiin.

Kokeile ilmaisia kyytejä näin:

  1. Lataa älypuhelimeesi ilmainen Kyyti-sovellus Google Play- tai App Store -sovelluskaupasta.

  2. Valitse haluamasi lähtöpiste ja määränpää sekä aika, jolloin haluat matkustaa. Näet palvelualueen sovelluksen kartalla.

  3. Valitse sovelluksen tarjoamista vaihtoehdoista Kyläkyyti Eko. Kyläkyyti Eko -palvelu on tarjolla, jos matkasi voidaan yhdistää jonkin toisen asiakkaan matkaan. Maksuton kokeilu koskee ainoastaan Kyläkyyti Eko -palvelua.

  4. Kyläkyyti Eko perustuu matkustajien mahdollisuuteen joustaa reilusti matkan lähtö- tai saapumisajassa, jotta eri asiakkaiden matkoja voidaan sovittaa tehokkaasti yhteen. Saat ennen matkaa ilmoituksen tarkasta noutoajasta ja voit seurata auton saapumista kartalla.

  5. Mikäli Kyläkyyti Ekoa ei ole saatavilla, voit tilata joukkoliikennelipun hintaisen Kyläkyydin, joka ei edellytä yhtä suurta joustamista lähtöajassa.

  6. Tutustu ohjeisiin tarkemmin täällä

 

Kyläkyytiä ajetaan kunnan tukemilla kuljetuksilla

Kyläkyyti-tilaukset ajetaan Vammalan palveluliikenteen autoilla ja sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain kuljetuksilla, mikäli asiakkaan matka voidaan sellaiseen yhdistää. Kuljetuskapasiteettia on siksi rajallisesti, eikä kyytien yhdistely ole valitettavasti aina mahdollista. Sovellus kuitenkin kertoo selkeästi, onko ilmaista kyytiä tarjolla haluamaasi aikaan.

Jokainen sovelluksella tehty matkahaku on arvokas!

Kokeilusta kerätty tieto sovelluksella haetuista matkoista - niiden ajoittumisesta ja suuntautumisesta - helpottaa jatkossa parempien liikkumispalveluiden suunnittelua Sastamalan asukkaille.

 

 

KK_logo_vari_teks copy