Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Maailmantango-festivaalin talvikiertue 7.11.

 

Maailmantango-festivaalin talvikiertue saapuu Sastamalan pääkirjastoon. Klo 16.30-17.00 ohjelmassa on videotaidenäytös. Klo 17.00-18.00 Esiintyy lauluntekijä Kielo Kärkkäinen, ja klo 18.00-19.00 on vuorossa Tango aMoroso -tanssiseuran argentiinalaisen tangon tanssiopetus, johon voi osallistua myös ilman paria.

 

Kirjaston kepparipäivä 9.11.2019

 

Pääkirjastolla vietetään kepparipäivää 9.11. monenlaisen ohjelman merkeissä.

 

Sastamalan toimintakeskuksen ja Liekolakot Esperin Omat kuvat -näyttely 6.-19.11

 

Sastamalan opiston kuva- ja teatteritaiteen ryhmien näyttely Omat kuvat -näyttely on toteutettu yhteistyössä Sastamalan toimintakeskuksen ja Liekolakoti Esperin kanssa. Näyttelyn avajaiset pidetään 6.11.2019 klo 12.

 

Jyrki Aholan tiffanytyö-näyttely 1.-29.11.

 

Jyrki Aholan taidokkaita eläin- ja ihmisaiheisia tiffanytöitä on nähtävillä 1.-29.11.2019.

 

Sastamalan opiston kirjoittajien tarinakoukku 11.11. klo 15

Tehdään yhdessä käsitöitä tarinankerronnan tahtiin!

 

Kääntäjä Sampsa Peltonen 8.11. klo 13

 

Koneen Säätiön rahoittama kaksivuotinen Suomentajat lukijoiden luo -hanke tuo vammalalaissyntyisen kääntäjä Sampsa Peltosen Sastamalan pääkirjastoon perjantaina 8.11.2019 klo 13. Peltonen on erikoistunut arabiankielisen kirjallisuuden kääntämiseen. Suomentajat lukijoiden luo -hanketta johtaa suomentaja, taiteilijaprofessori Kersti Juva. Hankkeessa 25 kirjallisuuden suomentamisen ammattilaista, jotka edustavat eri kieliyhdistelmiä ja kirjallisuudenlajeja, esittelee työtään Suomen kirjastoissa.

 

Yhresä-perhemessut 20.11. klo 15-18.30

Sastamalan pääkirjastolla järjestetään Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2019 klo 15-18.30 Yhresä -perhemessut. Messut on suunnattu lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Messujen teemana on tänä vuonna Ympäristö. Messuille on tähän mennessä ilmoittautunut n. 20 paikallista esittelijää, ja tarjolla on teeman mukaisesti mm. kierrätysnukketeatteria, roska-autoon tutustumista, heijastinsuunnista sekä kunnan palveluiden esittelyä. Messuille on vapaa pääsy.

Sastamalan musiikkiopiston oppilaskonsertti 28.10.2019 klo 18

 

Sastamalan musiikkiopiston oppilaat esittävät syksyistä musiikki pääkirjastolla 28.10.2019 klo 18-19.

 

Äetsässä sunnuntaikaffeet 13.10.2019

 

 

Sastamalan 10 vuotta 10.10.2019

 

Sastamalan pääkirjastolla juhlitaan Sastamalan kaupungin 10-vuotista taivalta monipuolisen ohjelman merkeissä 10.10.2019.

 

Mouhijärven kirjaston omatoimipalveluissa teknisiä ongelmia

Mouhijärven kirjaston omatoimiaukioloaikaa ei ole toistaiseksi saatu käyttöön teknisten ongelmien takia. Mouhijärven kirjasto palvelee kuitenkin normaalien aukioloaikojen mukaan. Pahoittelemme tilannetta ja ilmoitamme, kun omatoimisuus on käytössä.

 

PIKI-päivä kirjastoissa 23.9.2019

 

PIKI-kirjastoissa on syksyisin vietetty PIKI-päivää, jolloin esitellään kirjastojen kokoelmia ja palveluja. Tänä syksynä aiheena on kirjastojen sähköiset palvelut. PIKI-päivänä avattiin aivan uusi vieraskieliseen, toistaiseksi lähinnä englanninkieliseen kauno- ja tietokirjallisuuteen, perustuva e-kirjapalvelu OverDrive. Palvelussa on kirjoja ja äänikirjoja kaikenikäisille. Sovelluskaupoissa on saatavilla PIKI-mobiilikirjastosovellus, jossa on perustoimintojen lisäksi sähköinen kirjastokortti ja kaverilainamahdollisuus.

 

Sunnuntaitanssit Kiikoisten kirjastossa

 

Kiikoisten kirjastossa pidetään Sunnuntaitanssit! Rytmistä vastaa Jari Haapaniemi & Samasa Tahrisa ja lämmittelijänä toimii Kiikoisten pelimannipiiri. Tervetuloa laittamaan lapikasta lattiaan! Tapahtuma on osa Sastamalan kirjaston 'Lava haltuun ja soitto narulle - Musiikkia Sastamalasta -hanketta.

 

Maailmantango Sastamalan pääkirjastossa

 

Maailmantango-festivaalin kirjastokierros yltää jälleen Sastamalan pääkirjastoon! Luvassa on runoutta klo 16.15, kansainvälisiä lyhytelokuvia klo 16.30, loistavan laulaja-lauluntekijä Laura Moision musiikkia klo 17 sekä ilmainen argentiinalaisen tangon alkeisoppitunti klo 18-19. Voit osallistua tanssitunnille myös ilman paria!

 

Vene vuokralle pääkirjastosta

 

Sastamalan pääkirjaston rannasta pääsee elokuun loppuun saakka vesille Sastamalan matkailun Manta ja Annastuuna -soutuveneillä. Hinta on 10 € per vene kolmeen tuntiin saakka. Voit vuokrata veneen myös koko viikonlopuksi hintaan 50 €, jolloin veneen luovutus pe klo 15.30 asti ja palautus ma klo 10. Kirjaston henkilökunnan kanssa tehdään sopimus veneen vuokrauksesta ja maksua vastaan saat käyttöösi veneen varusteineen. Pelastusliivejä on montaa kokoa lapsille ja aikuisille. Maksu onnistuu sekä käteisellä että pankkikortilla. Kirjaston numerosta 040 1382040 voi kysyä vapaita veneitä ja tehdä varauksen. Veneitä voi vuokrata kirjaston aukioloaikoina ma-to klo 10-19, pe klo 10-16, la suljettu.

 

Krista Kiuru Sastamalan pääkirjastossa

 

Kuva: Laura Kotila/Valtioneuvoston kanslia

Pääministeri Antti Rinteen hallituksen ministerit kiertävät kesän aikana kirjastoissa esittelemässä hallitusohjelmaa ja keskustelemassa siitä suomalaisten kanssa. Kiertue saapuu Sastamalaan tämän viikon perjantaina 28. kesäkuuta, jolloin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru esittelee hallitusohjelmaa ja vastaa yleisön kysymyksiin pääkirjastolla kello 13 alkavassa tilaisuudessa. Paikalla on myös sastamalalaiskansanedustaja Ilmari Nurminen.

 

'Upin kirja-aarteita'

 

’Upin kirja-aarteita’ - Kirjallisia harvinaisuuksia Urpo Vuorenojan kokoelmasta. Näyttely on nähtävissä Sastamalan pääkirjastossa 28.6. - 29.7.2019.

 

Vastaa kirjaston palveluja koskevaan kyselyyn!

 

Auta kirjastoa kehittämään palveluaan vastaamalla oppilastyönä toteutettavaan asiakaskyselyyn. Kyselyyn vastataan anonyymisti, mutta voit samassa yhteydessä jättää yhteystietosi, jolloin osallistut palkintojen arvontaan. Kyselyyn pääset tästä linkistä.

 

Sastamalan kirjastot noudattavat kesäaukioloaikoja kesä-elokuun ajan.

Tarkista kesän aukioloajat tästä: SASTAMALAN KIRJASTON KESÄ 2019.

 

Sastamalan kirjaston puistopicnic-konsertti ja levyn julkistaminen

 

Sastamalan kirjasto yhdessä Sastamalan kulttuuritoimen kanssa järjestää 6.7.2019 klo 12-15 puistopicnic-konsertin pääkirjaston puistossa juhlistaakseen ’Lava haltuun ja soitto narulle – musiikkia Sastamalasta’ cd-levyn julkaisua.

Levyllä soittaa 25 Sastamalalaista kokoonpanoa. Mukana on esiintyjiä laidasta laitaan: kuoroja, laulu- ja soitinyhtyeitä, puhallinorkestereita ja bändejä, ja musiikkityylien kirjo yltää kansanmusiikista rockabillyyn. Äänitykset levyä varten tehtiin viime talven aikana, ja levy on samannimisen Sastamalan kirjaston hankkeen tulosta.

Puistopicnic-konsertissa esiintyvät levylläkin mukana olleet TRAP, Leo Lassy & Evergreens, Duo AmiLeo’s, Kiikan Torvisoittokunta, 3MARS, Pukinsarven tröötöttäjät, Merja & Pekka Laaksonen, Aggabee, Canto-kuoro, Ville Inna ja Kansanyhtye Kanto.

 

Sastamalan kirjastojen toimipisteet suljettuna 17.5.2019

Sastamalan kirjastojen toimipisteet pysyvät suljettuna 17.5.2019 henkilöstön koulutuspäivän johdosta.

 

Kansanmusiikkia kaksirivisellä Mouhijärven kirjastossa

Kirsi Viitala ja Erkki-Jussi Kouviluoma soittavat kaksirivisillä harmonikoilla kansanmusiikkia Mouhijärven kirjastossa. Konsertti on 16.5.2019 alkaen klo 17.

 

Kuva: Timo Hukkanen


Metallista on moneksi - Hannu Lappalaisen metallitöitä

 

Kuva: Hannu Lappalainen

Sastamalan pääkirjastossa on 7.5.-7.6.2019 esillä Hannu Lappalaisen taidokkaita metallitöitä. Hannu Lappalainen on tehnyt yli kolmekymmentä vuotta kaikenlaisia metallikäsitöitä: puukkoja, taidetaontaa, perinteisiä sepän töitä ja valutöitä. Hän on työstänyt materiaaleja mammutin syöksyhampaasta kultaan. Viime vuosien aikana tekniikka on kehittynyt harppauksin metallivalussa, mallien tekemisessä ja metallin sulatuksessa; 3D- tulostus mahdollistaa lähes kaiken muotoiset valut ja induktiokuumennin auttaa metallin sulatuksessa. Lappalaisen monipuoliset työt on tehty käyttäen sekä uusia että vanhoja tekniikoita. Mitä esimerkiksi syntyy vanhasta liukulaakerista joka sulatetaan ja valetaan uudelleen?

 

Musiikillinen tarina tulikärpäsistä pääkirjastossa 22.5.2019 

 

Pääkirjastossa esitetään 22.5.2019 klo 18 musiikillinen tarina tulikärpäsistä. Kyseessä on koko perheen ohjelmanumero.

 

Musiikkiopiston äitienpäivän konsertti 8.5.2019 klo 18.

 

Musiikkiopiston oppilaat pitävät äitienpäivän konsertin Sastamalan pääkirjastossa 8.5.2019 klo 18.

 

Vappu Sastamalan kirjastoissa

Sastamalan kirjastoissa noudatetaan vappuaattona 30.4.2019 aattoaukioloaikoja, ja vapunpäivänä kirjastot pysyvät suljettuna. Vappuaattoa vietetään pääkirjastossa kansainvälisen jazzin päivän ja 3MARS-kokoonpanon musiikkituokion (klo 14-15) merkeissä. 

 
Kansainvälistä jazzin päivää juhlistetaan Sastamalan pääkirjastossa 3MARS-yhtyeen musiikkituokiolla. Yhtyeen laulusolistina toimii Marianne Laitala, kitaristina Markku Laitala ja kontrabasistina Marko Aho. Yhtyeen jazzin päivän ohjelmisto koostuu jazz-kappaleista, ikivihreistä ja lattarirytmeistä.

 

HUOMIO! Kirjastoauto on korjaamolla, eikä aja keskiviikkona 24.4.2019.

Lainat voi uusia verkkokirjastossa tai soittamalla numeroon 040 138 2040 tai 0500 224 053. Noudettavissa olevat varaukset voi noutaa myöhemmin. Seuraavan kerran keskiviikon reitillä ajetaan vasta 8.5. vapusta johtuen.

 

Pääsiäisen ajan aukioloajat Sastamalan kirjaston toimipisteissä

Torstaina 18.4. Sastamalan kirjaston toimipisteet noudattavat aaton aukioloaikoja, ja pitkänäperjantaina, lauantaina sekä 1. ja 2. pääsiäispäivänä kirjastot pysyvät kiinni omatoimipalveluja lukuun ottamatta. Karkun kirjaston ovet pysyvät suljettuna myös torstaina 18.4.

 

Matkailijan Japani

 

Hanna Takalo jakaa tuoreita matkakokemuksiaan Japanista pääkirjaston Lizelius-salissa 15.4.2019 klo 17.30.

 

Sastamalan opiston maalarit esittäytyvät

 

Sastamalan Opiston Iltapäivämaalarien ja Iltamaalarien maalauksia ja piirustuksia esillä Sastamalan pääkirjastossa 26.3.-3.5.2019.

Kuvassa yksityiskohta Mirja ryypän maalauksesta.

 

Jukka Jussilan runokirjan 'Lumihiutale leijailee' julkistaminen 19.3.2019 klo 17.30

 

Minna Canthin päivää juhlistetaan Sastamalan pääkirjastossa Jukka Jussilan runokirjan 'Lumihiutale leijailee' -julkistamistilaisuudella.

 

Tiina Pohjala esittelee Meksikoa

 

Tiina Pohjala esittelee Meksikoa pääkirjaston matkakohde-esittelyjen sarjassa maanantaina 18.3.2019 klo 17.30.

 

Musisoimassa Merja ja Pekka Laaksonen

 
Merja ja Pekka Laaksonen esittävät Sastamalan pääkirjastossa maanantaina 11.3.2019 klo 17.30 musiikkia teemalla "Palaan Sastamalaan - Omia ja lainattuja lauluja Kirjastossa".

 

Kirjastoauto pysyy tallissaan hiihtolomaviikon 25.2. - 3.3.2019

 

 

Lainan päivä 8.2.2019

Lainan päivää vietetään pääkirjastossa jälleen 8.2.2019 klo 10-16. Tule juomaan Lainan päivän kahvit ja saamaan sakkosi anteeksi! Lisäksi lapset pääsevät Lainan päivänä tutustumaan perinteiseen villakirjontaan sekä värittämään omaa kansallispukumalliaan. Kaikenikäiset voivat osallistua Lasten Pirkkaset -kuukauden Tarinaviltin tekoon: voit neuloa tai virkata haluamasi pätkän kahvittelun lomassa. Valmiista pätkistä kootaan sitten viltti lastenosastolle.

 

 

 

Harry Potter pääkirjastolla 7.2.2019

Tervetuloa Tylypahkaan! Harry Potter -kirjailta Sastamalan pääkirjastossa 7.2. klo 17-19. Paras puku palkitaan!

 

 

Eero Kumannon pienoismalleja pääkirjastossa helmikuussa

 

Sastamalalainen Eero Kumanto, Taito-Finlandia 2018 ehdokas, on maamme eturivin pienoismallinrakentajia. Kumanto on valmistunut teolliseksi muotoilijaksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta ja mallinrakentajaksi Ikaalisten Käsi- ja Taideteollisuusoppilaitoksesta. Kumannon pienoismallit ovat osallistuneet näyttelyihin ja kilpailuihin muun muassa kotimaassa, ympäri Eurooppaa, USAssa, Japanissa ja Indonesiassa.

 

Jaakko Taitosen virtuaalimatkaesittelyssä Barcelona

 

Jaakko Taitosen virtuaalimatkaesittelyjen sarjassa vuorossa Barcelona 11.2. klo 17.30, paikkana pääkirjaston Lizelius-sali. 

 

Pupikin muistipulmat -kirjan esittely

 

Elina Westergrén-Erkkilä esittelee kirjaansa 'Pupukin muistipulmat Miten kerron lapselle isovanhemman muistisairaudesta?' keskiviikkona 30. tammikuuta klo 17.00 Sastamalan pääkirjaston Lizelius-salissa.

 

Suuri ukuleleilta Sastamalan pääkirjastossa

 

Kuva: Outi Koivuniemi

Suuressa Ukuleleillassa pääset tutustumaan tämän hetken hittisoittimeen, pienikokoiseen ja hauskaan ukuleleen. Outi Koivuniemen vetämässä opetustuokiossa otetaan helposti haltuun ukulelen alkeet. Soittimen saat lainaksi opettajalta. Illan päättää Tampereen Ukuleleorkesterin konsertti. Tampereen Ukuleleorkesteri on viihdyttävä ja hyväntuulinen orkesteri, jossa on peräti 30 ukulelen lisäksi myös paljon muita soittimia ja loistavat laulusolistit. Orkesteri osaa niin tunnelmoida tyylikkäästi kuin pistää rennosti tanssijalkaa vipattamaan. Ukulelejen veikeä sointi tarjoaa kuulijoille aurinkoisen elämyksen.

 

Jaakko Taitosen virtuaaliopastuksessa Madrid

 

Kuva: Jaakko Taitonen

Jaakko Taitonen esittelee Madridia matkakohteena virtuaaliopastusten sarjassaan pääkirjaston Lizelius-salissa 14.1.2019 klo 17.30. 

 

Pirkko Toivosen korttinäyttely

 

Sastamalan pääkirjastossa tammikuun 2019 ajan näyttelyssä Pirkko Toivosen itse tekemiään kortteja.

 

 

Sastamalan kaupunginkirjasto on mukana Kirjasto kaikille -projektissa.

Projektissa valtion erikoiskirjasto Celia ja pilottikirjastoina toimivat yleiset kirjastot parantavat äänikirjojen tarjontaa niille, joille tavallinen painettu kirja ei jostain syystä sovi. Yleisimmät syyt äänikirjojen käyttöön ovat näön ongelmat ja lukivaikeudet.

Celia-kirjasto tuottaa ja lainaa kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, kuten ääni- ja pistekirjoina. Valikoimaan kuuluu tällä hetkellä noin 40 000 äänikirjaa ja määrä kasvaa päivittäin. Verkkopalvelun kautta kirjoja voi kuunnella suoraan internetselaimessa ja niitä myös voi ladata haluamalleen laitteelle, esim. tietokoneelle, älypuhelimelle tai tabletille.

Kysy lisää kirjastosta!Tunnelmallinen joulukirjasto

Sastamalan pääkirjastossa virittäydytään Joulun tunnelmaan glögin, joululaulujen ja jouluvalaistuksen merkeissä 18.12.2018.

 

Jatta Sulanderin maahisnäyttely lapsille ja lapsenmielisille.

Jatta Sulanderin villava maahisväki karkaa kirjastoon joulunviettoon (30.11. - 29.12.2018). Mukana muiden muassa Hapsenkakkiainen, Piruettikehrääjä, uurmaakari ja Nykkelmanni. 

  

Mikä maa mikä valuutta?

 Mikä maa mikä valuutta -sarjassa vuorossa Jaakko Taitosen esittely Espanjan Gordobasta ja Granadasta 10.12.2018 klo 18. 

 

Yhyresä-messut 20.11.2018

Koko perheen Yhyresä-messut pidetään Sastamalan pääkirjastossa lasten oikeuksien päivänä 20.11.2018 klo 15-18.30. Järjestäjänä on kohtaamispaikka Vinkki.

Yhresä - messumainos 

 

Mikä maa mikä valuutta?

Podetko matkakuumetta? Sastamalan pääkirjastossa järjestetään syys- ja kevätkaudella 2018-19 virtuaaliopastusten ja esittelyjen sarja ’Mikä maa mikä valuutta?’, jossa mm. kokeneet matkaoppaat tutustuttavat kuulijat suosittuihin matkakohteisiin. Tervetuloa hakemaan tietoa matkasuunnitelmiesi pohjaksi, tai vain tekemään ilmainen nojatuolimatka kaukokohteeseen.

 

'Nuorilta vanhoille' - Sastamalan musiikkiopiston oppilaat konsertoivat 

Sastamalan musiikkiopiston oppilaat konsertoivat vanhustenviikon kunniaksi Sastamalan pääkirjastossa 8.10.2018 klo 18.

 

Olavi Virta -ilta Sastamalan pääkirjastossa

Olavi Virta (1915-1972) on jälleen noussut ajankohtaiseksi Timo Koivusalon ohjaaman, lokakuun alussa ensi-iltansa saavan elämäkertaelokuvan myötä. Virta, ’kaikkien aikojen tangokuningas’ ja ’vuosisadan ääni’, on suomalaisen iskelmämusiikin keskeinen ikoni ja Suomen historian merkkihenkilöitä.

Sastamalan pääkirjastossa vietetään Olavi Virta –iltaa torstaina 11.10.2018 klo 17.30-19.00 monipuolisen ohjelman merkeissä. Aulis Järvinen (harmonikka) ja Pentti Risanen (laulu) esittävät Olavi Virran tunnetuimpia kappaleita. Illan aikana katsotaan Peter von Baghin vuonna 1972 Pispalassa tekemä Virran aikanaan kohua nostattanut tv-haastattelu. Lisäksi FT Marko Aho esitelmöi Virran elämänhistoriasta löytyvistä legendan aineksista sekä Virran ylittämättömänä pidetystä tulkintakyvystä: mikä on tehnyt Virrasta legendan, mikä saa kuulijaan tuntemaan että Virta laulaa ’juuri minulle’? Tapahtumassa on ilmainen kahvitarjoilu.

 

ITE-taide teemana Sastamalan pääkirjastossa

 Sastamalan pääkirjastossa vietetään tiistaina 2.10.2018 klo 17.30-19.00 ITE-taiteen teemailtaa. ITE-taide on jo iskostunut käsitteenä suomalaiseen taidekenttään, ja ilmiönä se on jo hyvän aikaa sitten noussut yleiseen tietoisuuteen. Mikä on ITE-taiteen tilanne tänään?

Tätä pohdimme ITE-taiteelle omistetussa iltatilaisuudessamme, jonne aiheesta puhumaan on kutsuttu Maaseudun sivistysliiton tuottaja Raija Kallioinen. Musiikista tilaisuudessa vastaa muusikko Jukka Nousiainen. Samalla avataan Tuomo ’Tumppi’ Rantasen metallitöitä esittelevä näyttely ’Iloa raudasta’.

 

Maria Nurmisen maalauksia Sastamalan pääkirjastossa 3.-28.9. 2018

Maria Nurmisen näyttely '12 vuotta Vammalassa' on yhteenveto töistä mainitulta ajalta. Pääpaino on kuluvassa vuodessa, jonka aikana Nurminen on innostunut kokeilemaan aiemmasta poikkeavia akryylivärien käyttötapoja.

 

Maailmantango-festivaalin tangoilta Sastamalan pääkirjastossa 30.8. klo 17.19.

Maailmantango-festivaali tarjoaa Sastamalan pääkirjaston asiakkaille tangoillan tanssiopastuksen ja elävän musiikin merkeissä torstaina 30.08.2018 klo 17 -19. Musiikkivieraana klo 17-18 on Kielo Kärkkäinen, tamperelainen laulaja-lauluntekijä, jonka esikoisalbumi Tule ilmestyi marraskuussa 2017. Suomenkielisissä lauluissa yhdistyvät folk, jazz ja runous. Kielo on väkevä tulkitsija, jonka ääni resonoi kuulijan mielessä ja sydämessä pysäyttäen musiikin äärelle. Tanssiseura Tango aMoroson ohjaajat Maria ja Pasi Lauren johdattelevat aloittelijoita argentiinalaisen tangotanssin saloihin klo 18 – 19.

 

Lea Aalosen maalauksia pääkirjastossa

Lea Aaltosen maalauksia on nähtävissä pääkirjastossa 9. - 31.8. Tervetuloa tutustumaan Leean kubismiin päin kallellaan oleviin upeisiin maalauksiin.

 

Kesäjuhlat kirjastolla

Torstaina 9.8. iltapäivällä järjestetään Sastamalan pääkirjaston puistossa kesäinen tapahtuma runsain ohjelmin. Luvassa on yhteislaulua, runoesityksiä, itämaista tanssia, elävää musiikkia sekä ilmainen kahvitarjoilu. Tapahtuma on ilmainen ja alkaa kello 14. Tervetuloa!  

  

Vuokraa soutuvene kirjastosta

Kesä-elokuussa pääsee vesille Sastamalan matkailun soutuveneillä Sastamalan pääkirjaston rannasta. Hinta on 10 € per vene kolmeen tuntiin saakka. Voit vuokrata veneen myös koko viikonlopuksi hintaan 50 €, jolloin veneen luovutus pe klo 15.30 asti ja palautus ma klo 10. Kirjaston henkilökunnan kanssa tehdään sopimus veneen vuokrauksesta ja maksua vastaan saat käyttöösi veneen varusteineen. Pelastusliivejä on montaa kokoa lapsille ja aikuisille. Maksu onnistuu sekä käteisellä että pankkikortilla.

Kirjaston numerosta 040 1382040 voi kysyä vapaita veneitä ja tehdä varauksen. Veneitä voi vuokrata aukioloaikoina ma-to klo 10-19, pe klo 10-16, la suljettu. Poikkeuksena: to 21.6. klo 10-15, juhannuksena suljettu, la 30.6. klo 9-14.

 

Jukka Nousiaisen 'Vuosikatsaus' -näyttely 

Jukka Nousiaisen akryyli- ja vesivärimaalauksia Sastamalassa vietetyn vuoden varrelta nähtävissä pääkirjastossa 29.6. saakka.

 

KONSERTTI ÄIDILLE

Sastamalan musiikkiopiston konsertti Äitienpäivän kunniaksi 8.5.2018 Klo 18. Tervetuloa äidit ja kaikki muutkin!

  

PINTA -kuvataidenäyttely

PINTA -kuvataidenäyttely Sastamalan pääkirjastossa 4. - 25.5.2018. Näyttelyssä on esillä Sastamalan opiston 'Taiteesta voimaa' ryhmien / Sastamalan toimintakeskuksen ja Liekolakodin (Esperi) taiteentekijöiden töitä.

 

Mitä mieltä olet kirjastostasi?

Vastaa ja voita lahjakortti kirjakauppaan!

Koko Suomessa toteutetaan yleisten kirjastojen asiakkaille kysely, jossa pyydetään arvioimaan omaa kirjastoa. Kyselyn vastauksia käytetään arvioitaessa kirjastopalvelujen toteutumista ympäri maan sekä kehitettäessä kirjaston toimintaa omassa kunnassasi ja koko maassa.

Kyselyyn voi vastata osoitteessa kirjastot.fi/kysely-enkat-survey. Voit myös täyttää lomakkeen omassa kirjastossasi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 6 lahjakorttia kirjakauppaan.

Osallistuthan kyselyyn, mielipiteesi on tärkeä!

Yleisten kirjastojen valtakunnallisen käyttäjäkyselyn järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, aluehallintovirasto ja yleiset kirjastot. Käytännön toteutuksesta vastaa Taloustutkimus Oy.

 

Sastamalan Ruokapuisto 2018

Sastamalan Ruokapuisto 2018 -keskustelutilaisuus Sastamalan pääkirjastossa 24.4.2018 klo 17-19. 

 

Harmonikkataiteilija Antti Purola soittaa viihteen ja jazzin helmiä Sastamalan pääkirjastossa kansainvälisenä jazzin päivänä 30.4. klo 14.

Antti Purola on monipuolinen muusikko, jonka käsissä harmonikka taipuu niin tangoon, jazziin, klassiseen, kansanmusiikkiin tai vaikkapa ranskalaiseen musetteen. Soiton lisäksi Purola säveltää ja sovittaa musiikkia eri produktioihin. Tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nuevan ja tanssiorkesteri Yötaivaan riveissä tällä hetkellä vaikuttava Purola on aiemmin saavuttanut menestystä Kultainen harmonikka –kisassa. Purola myös opettaa harmonikan ja pianon soittoa sekä toimii Viihdekuoro Marit ja Mikot- kuoron toisena johtajana. Antti Purolaa säestää konsertissa kitaristi Marko Aho.

 

Sastamalan opiston taideryhmien näyttely pääkirjastossa 4.4. - 20.4.

Mukana myös kuvataiteilija Ari Virtasen veistoksia.

  

Jukka Virtasen kameranäyttely & Vammalan kameraseuran näyttely pääkirjastossa 12.3. - 29.3.

Kameraseuran näyttelyyn on koottu seuran jäsenten kuvia ilman yhteistä teemaa sekä Sastamalasta että ulkomailta. Kameranäyttelyyn on´koottu Jukka Virtasen kamerakokoelman helmiä. 

 

Sastamalan musiikkiopiston naistenpäivän konsertti pääkirjastossa 8.3. klo 18.00.

 

Raisa Jäntti ja Mirkka Matheiszen Sastamalan pääkirjastossa 14.3. klo 17.

Raisa Jäntti ja Mirkka Matheiszen keskustelevat runoudesta ja uusien teostensa Grand plié ja #toistaiseksinimeämätön teemoista.

 

Sarjakuvataiteilija Ville Pirinen pääkirjastossa 5.3.2018 klo. 17.30

Suomalainen nykysarjakuva saapuu Sastamalaan Pirkanmaan sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirisen muodossa. Mielenkiintoisen tiedon ja visuaalisen havainnoinnin lisäksi nähtävillä on pienimuotoinen näyttely. 

 

KÄSIKIRJOITUKSESTA PAINETUKSI KIRJAKSI

Kustantaja Marko Vesterbacka vierailee tiistaina 6.3. klo 18 pääkirjastossa kertomassa kuinka Paavo Järvisen 1950-luvulla kirjoittama romaanikäsikirjoitus ”Kovaa aikaa” päätyi painetuksi kirjaksi 60 vuotta myöhemmin.

 

Suunnittelun suunnat 70 v. näyttely 19.2. - 9.3.2018

 

Novellikoukku pääkirjastolla 20.2. klo 13.

 

Uulu Tapiolassa -satuseikkailu lauantaina 17.2. klo 11

Tule tutustumaan metsänhenkiin, veden asukkaisiin, iloisiin menninkäisiin ja salaperäisiin maahisiin toiminnallisessa seikkailussa.

 

Sastamalan musiikkiopiston konsertit keväällä 2018

Sastamalan musiikkiopiston oppilaat konsertoivat keväällä 2018 pääkirjastossa eri teemoilla:

14.2. Ystävänpäivän konsertti

8.3. Naistenpäivän konsertti

8.5. Äitienpäivän konsertti

 

Lukumarsun satuhetki pääkirjastolla 12.2.2018

 

Sastamalan pääkirjastossa vietetään Lainan päivää 8.2.2018 klo 10-19.

Lainan päivänä Sastamalan pääkirjastossa päivä täynnä ohjelmaa! Lapsille aamupäivällä satuesitys 'Kolme karhua ja piparkakkutyttö' sekä muskari 2-3 -vuotiaille, päivällä lukuvinkkikiosto ja kahvitarjoilu, illalla itämaista tanssia Tanishan esittämänä sekä musiikkiopiston oppilaiden konsertti. Tervetuloa joukolla mukaan!

 

Luontokuvaaja ja tietokirjailija Harri Ahonen Sastamalan pääkirjastossa 5.2. klo 18.00 

Ahosen luento pohjautuu Pohjois-Skandinavian vaellusreitit –kirjaan ja käsittelee laajasti Pohjois-Norjan ja -Ruotsin luontoa, matkustustapoja sinne ja takaisin, tupakäytäntöjä, luonnonsuojelualueita. Luento antaa vinkkejä niin kokeneille kuin aloitteleville vaeltajille.

 

Harry Potter Booknight

Tylypahka levittäytyy Sastamalan pääkirjastoon helmikuun ensimmäisenä päivänä! Ohjelmassa mm. - tupiin lajittelu - ihmeotusten tunnistamista - taikajuomia ja Hunajaherttuan tuotemaistiaisia - Ollivanderin taikasauvatyöpaja - Viistokujasuunnistus - taikamarsujen satutuokio Lisäksi illan aikana käydään Matami Malkinin kaapukilpailu. Oli suosikkisi sitten Harry, Hagrid tai Hiinokka, pukeudu lempihahmoksesi ja voit voittaa mahtavan ihmeotus-palkinnon! … Tule ja tuo kaverisikin! (Pienimmätkin osanottajat ovat tervetulleita, mutta mieluusti huoltajan seurassa.)

 

Satutunteja Äetsässä ja Kiikassa

Äetsässä keskiviikkoisin kello 10-10.30

14.2.,14.3., 11.4. ja 16.5.  

Kiikkassa keskiviikkoisin kello 9.30-10.00    

24.1., 21.2., 21.3., 18.4. ja 23.5.

 

KOHTAUKSIA ELÄMÄSTÄ - Salme Erkkilän nukkenäyttely Sastamalan pääkirjastossa 18.1. - 16.2.2018

Salme Erkkilän rakentama nukkenäyttely kuvaa yhden elämän kulkua syntymästä kuolemaan. Syntymän ja kuoleman väliin mahtuvat niin ripille pääsy, koulunpenkin kuluttaminen, työpaikka tehtaassa, häät kuin keskussairaalan vuodeosastokin.

Erkkilä on kerännyt näyttelyn esineet myyjäisistä, kirpputoreilta ja putiikeista sekä Suomesta että lukuisilla ulkomaanmatkoillaan. Monet esineistä ovat harvinaisia.