Sastamalan elinkeinopalvelut - ohjeet tontin hankintaan - Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Etätyötilat

Ohjeet tontin hankintaan

Kiinnostavista yritystonteista saat hyvän kuvan karttapohjaisessa tonttivarauspalvelussamme. Esittelemme mielellämme tontteja myös paikan päällä. Soita ja pyydä esittelyä!

Kun sopiva tontti on löytynyt:

 1. Tee varaushakemus sähköisesti tonttivarauspalvelussa tai sähköpostilla tonttimyynti@sastamala.fi tai arto.vuorijärvi@sastamala.fi.
 2. Kaupungingeodeetti tekee sen jälkeen varaussopimuksen, jossa sovitaan
  –Tontin varausaika. Yleisimmin tontti pidetään varattuna yhden vuoden, mutta sekä lyhyemmästä että pidemmästä ajasta voidaan neuvotella.
  –Varausmaksu. Maksun suuruus riippuu mm. tontin koosta ja hinnasta; keskimäärin se on 1000-3000 euroa. Kaupunki hyvittää/palauttaa maksun, kun tonttikauppa tehdään. Jos kauppa peruuntuu, maksua ei palauteta.
  –Rakentamisvelvollisuus. Sopimuksessa määritellään tontille rakennettavan rakennuksen vähimmäiskoko (rakennusoikeushan selviää jo tontin tiedoista).  
 3. Rakennuslupa tulee hakea tontin varausaikana. Rakennusluvan voi kätevimmin hakea sähköisen lupapiste.fi-palvelun kautta. Ennen hakemuksen tekoa sinun kannattaa olla yhteydessä kaupungin rakennusvalvontaan,  jotta saat tarkat tiedot siitä, mitä kaikkia papereita hakemukseen tarvitaan. Luvan myöntäminen käy aina nopeammin, kun kaikki paperit ovat kerralla kasassa. Parhaassa tapauksessa lupa tulee jopa parissa viikossa. Joskus rakentaminen edellyttää kaavamuutosta, jonka tekeminen taas kestää laillisuussyistä useita kuukausia. Selvitä siis kanssamme oman yrityksesi tilanne!
 4. Tonttikauppa eli varsinainen kauppakirja allekirjoitetaan sen jälkeen, kun rakentaminen on aloitettu.

Tarkat tiedot tontin varaamiseen liittyvistä säännöistä: Tontinvaraussääntö 27.6.2013


Toimitilan tai tontin hankinnassa sinua auttavat

 

 • Sastamala elinkeinopalvelut - Yritysasiantuntija

  Yritysasiantuntija

  Mikko Rauva

  puh. 050 514 4303
  mikko.rauva(at)sastamala.fi 

 • Kaupungingeodeetti

  Arto Vuorijärvi

  puh. 050 330 1441
  arto.vuorijarvi(at)sastamala.fi