- Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Sastamalan Wanhat Talot

Sastamala Wanhat talot 2018 Karttasovellus

Sastamala Wanhat talot 2018 mainos

Tulostettava Sastamalan Wanhat talot 2018 -esite

 

 

Julkaisu myynnissä

Sastamalan Wanhat Talot 2018-julkaisu on ilmestynyt

Sitä on myynnissä Mouhijärven Kapsäkissä (Kauppakuja 2), Pukstaavissa (Marttilankatu 12) ja Tyrvään Kirjakaupassa (Marttilankatu 18). Julkaisussa on 98 sivua ja sen hinta on 12 €. Julkaisua myydään niin kauan, kun painosta riittää.

Tiedustelut Katariina Pylsy puh. 0500-727741

 

 

Sastamalan Wanhat Talot 2018 facebook-kutsu, johon päivitetään ajankohtaisia tiedotteita (klikkaa linkkiä):  

https://www.facebook.com/events/1535410816518307/

 

Sastamalan Wanhat Talot 2018 videokutsu (klikkaa linkkiä):  

https://www.youtube.com/watch?v=Ni6U1oqJtuA&feature=em-share_video_user

 

Kohdevierailujen lisäksi teillä on myös mahdollisuus tutustua Sastamalan kirkkoihin (klikkaa linkkiä):

 https://www.facebook.com/katariina.pylsy.1/videos/345915895901497/

 

Sastamalan Wanhat Talot –tapahtuma tukee ihmisten osallisuutta kulttuuriperintöön

 Ja mikä parasta Sastamalan Wanhat Talot -tapahtumaan ei ole pääsymaksua.  Näin lisätään ja parannetaan kulttuuripalveluita vähän käyttävien osallistumismahdollisuuksia ja –aktiivisuutta.  

Kaikissa kohteissa on mahdollista tutustua talonpoikaistalojen upeisiin huoneisiin, pihapiiriin ja useassa kohteessa olevaan tilan talonpoikaismuseoon.  Kohteissa kerrotaan myös talon ja kylän historiaa.  Muutamissa kohteissa on erilaisia oheistapahtumia, kuten musiikki- ja lauluesityksiä sekä melkein jokaisessa kohteessa on myynnissä ruokaa tai kahvia kahvileipineen tilalla nautittavaksi.

 

Talonpoikaiset kulttuuriympäristökohteet kiinnostavat matkailijoita

Kansainvälisten ja kotimaisten selvitysten mukaan näyttää siltä, että kulttuuriperintökohteet kiinnostavat yhä enemmän matkailijoita. Varsinkin maaseutu, joka mielletään hiljaiseksi alueeksi, tarjoaa matkailijoille kiintoisia ja elämyksellisiä kohteita ja tarinoita. Meluttomuuden ja äänettömyyden ohella hiljaisuus voi tarkoittaa yksilön mahdollisuutta kuunnella sisintään ja rauhoittua vanhan talonpoikaisen talon pihapiirissä, sisällisodan aikaisella taistelupaikalla tai myyttisillä tarinoilla rikastetussa luontokohteessa.

Tällaiset kohteet voivat toimia ”portteina”, joiden kautta ohikulkija alkaa kiinnostua laajemmin alueen omaleimaisesta kulttuuriperinnöstä ja -maisemasta sekä alueella tuotetuista hyvinvointipalveluista. Sen lisäksi että kaukaiset matkailijat etsivät kiintoisia paikallisia kulttuuri- ja tarinakohteita ja myös alueen omat asukkaat voivat kohentaa kotiseututietoisuuttaan ja harrastaa lähimatkailua. Tämä tarjoaa alueiden yrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille mahdollisuuden sekä tärkeään kulttuuriperintötyöhön että taloudelliseen toimeliaisuuteen. Kulttuuriperinnön tyylikäs ja huolellinen tuotteistaminen ja matkailullinen hyödyntäminen vahvistavat aluetaloutta ja kohentavat alueen tunnettuutta. Paikallisesta kulttuuriperinnöstä voi muodostua tärkeä statusmerkki.