Infoa arjen palveluista: nuohous, netti, torit, jätehuolto, liittymät, vesi, asunnot, matonpesu- ja venepaikat, joukkoliikenne - Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Päivystykset ja vikailmoitukset

Karttapalvelu

Joukkoliikenne

Jätehuolto, kierrätys

Liittymät

Matonpesupaikat

Nuohous

Rakentajan polku

Torit ja toripäivät

Vapaa-aika ja harrastukset

Vapaat vuokra-asunnot

Valokuitu, netti, kaapeli-tv

Venepaikat

Ympäristöterveydenhuolto

Päiväkodit ja koulut

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Elinkeinopalvelut

Työllisyyspalvelut

Maaseudun palvelut

Asukasinfo

Tarvitsetko nuohoojaa tai nettiyhteyttä? Etsitkö lähintä matonpesupaikkaa tai torin aukioloaikaa? Tässäpä niitä on, asumiseen ja asuinympäristöön liittyviä palveluja.

Erikseen olemme koonneet sinua varten tietopaketin Harrastukset, josta löydät monipuolisen valikoiman vapaa-ajan harrastuksia urheiluseuroista musiikkiopistoon. 

Asunnon hankkiminen

Kaupungilla on suorassa omistuksessa ja Sastamalan Vuokratalot Oy:ssä yli 900 vuokra-asuntoa, joista vajaa kolmannes on erityisryhmien asuntoja.

Jätehuolto

Jätteenkuljetukseen liittyminen koskee kaikkia asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjä. Lisätietoa jätehuollosta.

Kaduilla, teillä ja liikenteessä

Sastamalassa on kaupungin hoidossa olevia katuja ja kaavateitä yli 180 kilometriä sekä kävely- ja pyöräteitä reilu 100 kilometriä. Lisätietoa katujen kunnossapidosta ja yksityistieavustuksista.

Joukkoliikenne:
-
Tietoa juna- ja bussiliikenteestä, kaukoliikenteestä ja koulukuljetuksista Sastamalassa:
- Joukkoliikenne - Koululaiskuljetukset

 

Netti, valokuitukaapeli, kaapeli-tv

Miten nopeaa nettiyhteyttä tarvitset? Haluatko työskennellä kotona? Selvitä, onko alueellasi jo valokuitu- tai muu kaapeliverkko, johon voit liittyä. Sastamalassa Lounea laajentaa huippunopeaa valokuituverkkoa kaiken aikaa, yrityksen sivuilta näet, missä kaikkialla valokuitu on jo saatavissa. Samasta osoitteesta löydät myös kaapeli-tv -tiedot.  

Nuohous ja paloturvallisuus

Asukkaan on huolehdittava omassa kodissaan palovaroittimien hankinnasta sekä niiden toimintakunnon ylläpidosta sekä tulisijojen ja savuhormien kunnosta ja säännöllisestä nuohouksesta. Vakituisissa asunnoissa nuohous on tehtävä vuosittain, vapaa-ajan asunnoissa vähintään kolmen vuoden välein. Rakennuksen omistaja tai haltija voi valita itse nuohoojan pätevien palvelun tarjoajien joukosta. Lisätietoja nuohouksesta löydät: Nuohous, nuohoojat 

Palotarkastustoiminta on muuttunut valvontatoiminnaksi ja pientalojen osalta palotarkastukset korvataan omavalvonnalla. Valvonnasta vastaa Pirkanmaan pelastuslaitos, jonka tehtävä on monipuolisesti edistää ja valvoa kotien turvallisuutta. 

Sähkö

Sähköliittymistä huolehtii Sastamalan alueella pääsääntöisesti Caruna Oy. Entisten Suodenniemen ja Kiikoisten pohjoisosissa liittymistä vastaa Vatajankosken Sähkö Oy ja osassa entistä Äetsää Sallila Energia Oy.

 

 

Torit, puistot, leikkipaikat

Sastamalassa on yhteensä 31 leikkipaikkaa.

Toripäiviä on Vammalassa, Kiikoisissa, Suodennimellä ja Mouhijärvellä.

Vesi ja jätevesi

Vesi- ja viemäriliittymät. Asemakaava-alueella vesihuoltolaitosten toiminta-alueella rakennukset tulee liittää vesihuoltoverkostoon. Verkostoja rakentavat ja ylläpitävät Sastamalan Vesi ja kahdeksan osuuskuntaa. Osuuskunnista ja niiden toiminta-alueista lisätietoa.

Haja-asutualueella vesihuoltoverkoston ulkopuolella jätevesien käsittely tulee järjestää säädösten ja vaatimusten mukaan. Ympäristöterveydenhuolto ja Rakennusvalvonta neuvovat asiassa. Puolueetonta neuvontaa tarjoaa myös Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys.

Veden äärellä, järven rannalla

 

Ympäristön- ja eläinsuojelu, terveysvalvonta, eläinlääkintä

Ympäristöterveydenhuolto huolehtii Sastamalan, Punkalaitumen, Ikaalisten, Parkanon ja Kihniön alueilla ympäristöterveydenhuollon yleisestä terveysvalvonnasta, eläinlääkintähuollosta (eläinlääkärit) ja eläinsuojelusta sekä ympäristönsuojelusta Sastamalassa ja Punkalaitumella.