Sastamala on harrasmahdollisuuksien runsaudensarvi oli sitten kyse liikunnasta ja urheilusta tai kulttuurista ja käden taidoista. - Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Nuorisopassi

Kaupungin koronainfo

Tapahtumat

Matkailu

Sastamalan opaskartta

Liikunnan palvelut kartalla

Urheiluseurat

Järjestöt ja seurat: partio, 4H, VPK, luonto, retkeily ym.

Uimarannat ja talviuintipaikat

Virkistys- ja ulkoilualueet

Herra Hakkaraisen talo

Kirjasto

Sastamalan Opisto

Sastamalan musiikkiopisto

Nuorten tapahtumat ja harrastukset

Harrastusten runsaudensarvi

Sastamala on harrastusten runsaudensarvi! Kuntoliikuntaa, kilpaurheilua, ulkoilua ja retkeilyä, käden taitoja, musiikkia, tanssia, kuvataidetta, kieliä, seuratoimintaa. Tarjontaa on kuin suuremmassakin kaupungissa!

Liikunta ja ulkoilu – klikkaa ja löydä lisää!

Sastamalan ”oma” urheilulaji on lentopallo. Vammalan Lentopallo VaLePa on kolminkertainen miesten Suomen mestari ja pyörittää laajaa junioritoimintaa. Kaupungissa toimii myös lentopallolukio. Kymmeniä muita lajeja voi harrastaa eri puolilla kaupunkia yli 30:ssa urheiluseurassa

Omaehtoiselle ulkoilijalle:
tarjolla on laaja retkeily- ja lenkkipolkujen verkosto. Sastamala on vesistöjen kaupunki, jossa on hyviä uimarantoja, oivat kala-apajat ja hulppeat veneilymahdollisuudet.
- Virkistys- ja ulkoilualueet 
- Kuntoradat ja ladut
- Luistelualueet ja kaukalot 
- Puistot, leikkipaikat  ja viheriöt
- Uimarannat ja talviuintipaikat


Jäähalli, kuntosalit

 • Jäähalli tarjoaa yleisöluisteluvuoroja, harrastekiekkoa ja siellä toimii paikallinen jääkiekko-, ringette- ja taitoluisteluseura VaPS.fi 
 • Kuntosalit Kaupungin salit Vammalassa, Keikyässä, Mouhijärvellä, Kiikoisissa

Vinkin vapaa-aikakeskus  Kentillä voi pelata sulkapalloa, salibandya, lentopalloa, futsalia ja tennistä. Budotilassa voi harrastaa judoa, taekwondoa, aikidoa yms. lajeja. Kuntosali. Ulkoharrastuksiin mm. beachvolley-kentät ja kuntorata. Vuoroja voivat varata yksityiset, seurat ja harrastusporukat. Hakuohjeet: Liikuntapaikkojen käyttövuorot


Ellivuori Resort tarjoaa useita liikunta-aktiviteetteja laskettelusta suppaukseen Ellivuoren aktiviteetit Pirunvuori on kaupungin parhaita historiallisia näköalapaikkoja.

Sastamalassa on myös suosittu golfkenttä Lakeside Golf


Kulttuuri – klikkaa ja löydä lisää!

Sastamala on Suomen kirjapääkaupunki ja se näkyy kulttuuripalveluiden laadussa. Mauri Kunnaksen luoman unissakävelijän nimikkotalo Herra Hakkaraisen talo on lasten suosikkikohde, jossa pitää käydä seikkailemassa useasti ja bongata kaikki erikoistapahtumat.

 • Sastamalan Kirjasto on pullollaan luettavaa, viihdettä ja tietoa. Kirjasto ei enää ole vain hiljaista paperin rahinaa, vaan myös iloista yhdessäoloa ja tapahtumia kaikenikäisille. Pääkirjaston lisäksi palveluja tarjoavat kirjastoauto sekä Karkun, Kiikan, Kiikoisten, Mouhijärven, Stormin, Suodenniemen ja Äetsän toimipisteet.
 • Sastamalan Opisto tarjoaa eri puolilla laajaa kaupunkia vuosittain huikeat noin 900 kurssia. Ohjelmassa on mm. käden taitoja, kieliä, liikuntaa, tanssia, taiteita ja avoimen yliopiston opintoja. Opiston kurssit ovat avoimia kaikille.
 • Sastamalan musiikkiopisto on korkeatasoinen lasten ja nuorten taidekasvattaja. Musiikkiopisto antaa taiteen perusopetusta, joka luo oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.
 • Vammalan teatteri Harrastajateatterin ohjelmistossa on vuosittain 3-4 näytelmää sekä kesäteatteria. 
 • Vammalan seuratalo Seukku 1907 rakennetussa komeassa puutalossa on nuorisotoimintaa, Sastamalan opiston toimintaa sekä yhdistysten, mm. partion tapahtumia. Kaupunki myös vuokraa Seukun 160 neliön salia, kahviota ja muita tiloja perhejuhliin.

Nuorten harrastukset ja tapahtumat - klikkaa ja löydä lisää!

 • Nuorisotalot     
 • Järjestöt ja seurat – partio, VPK, 4H ja monta  muuta harrastusporukkaa.
 • Nuorisotoimen Tyttökerhot
 • Kouluilla järjestetään paljon erilaisia kerhoja, tarkemmat tiedot kerhoista saat omalta koulultasi.

 

10 KOVAA SASTAMALASTA