Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamalan Mitä tehtäis? -hanke tarjoaa peruskoululaisille harrastusmahdollisuuksia lähipalveluna

Sastamalan kaupungille on myönnetty 90 000 euron hankerahoitus peruskoululaisten koulupäivän yhteydessä järjestettävälle harrastustoiminnalle vuosille 2021-2022. Mitä tehtäis? -hanke on osa valtakunnallista Harrastamisen Suomen mallin toteutusta, jonka toteuttamiseen kunnille myönnetään valtionavustusta.

Harrastukset osaksi koulupäivää

Mitä tehtäis? -hankkeella on tarkoitus tarjota peruskoululaisille lähipalveluna harrastusmahdollisuuksia osana koulupäivää, ja tarjota koululaisille näin turvallisia ja laadukkaita vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

- Hankkeessa tarjotaan nimenomaan maksuttomia, mutta myös saavutettavia ja laadukkaita harrastusmahdollisuuksia, joihin kaikilla ei välttämättä ole muuten mahdollisuuksia osallistua. Hankkeen yksi tavoite on näin edistää paitsi lasten ja nuorten, myös lapsiperheiden hyvinvointia, kertoo kasvatusjohtaja Pekka Kares.

Lähtökohtana on toteuttaa kouluilla toimintamallia, jossa harrastustoimintaa tarjottaisiin yhtenä päivänä viikossa koko iltapäivän ajan aina klo 17.00 asti. Malliesimerkkinä toimii Stormin koulu, joka on jo kehittänyt ns. isojen iltapäivän (Räminä) 3-6:lk:n oppilaille.

Etsivä harrastustoiminta ehkäisee syrjäytymistä

Harrastustoimintaa toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisten seurojen, yhdistysten ja liikunta-alan ammattilaisten kanssa ottaen huomioon lasten ja nuorten toiveet harrastusvalikoimassa. Hankkeessa toteutetaan myös Etsivää harrastustoimintaa, jonka avulla ehkäistään syrjäytymistä ja vahvistetaan lasten ja nuorten sosiaalista kanssakäymistä ikätovereiden kanssa. Hankkeessa on myös mahdollisuus kokeilla harrastuksia ammattilaisen ohjauksessa.

Harrastustoiminnan tarkempi suunnittelu tapahtuu kesän ja alkusyksyn aikana ja tarkemmasta toteutuksesta tiedotetaan erikseen.

Koulupäivään liitetyt harrastusmallisuudet ovat osa kokonaiskoulupäivämallia, jota myös kehitetään hankkeen yhteydessä.

 

Takaisin