Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Yhdenvertaisuus vahva pääteema Tampereen hakemuksessa kulttuuripääkaupungiksi

Equally European (Yhtä Eurooppaa) on Tampere26:n konsepti Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -haussa. Tampereen ja 19 Pirkanmaan kunnan hakemus Euroopan kulttuuripääkaupungiksi on nyt julkaistu verkossa. Myös Sastamalan kaupunki on mukana haussa.

Hakemus lupaa reilusti yli sata projektia sisältävän kulttuuriohjelman Muumit-jääbaletista Eppu Normaaliin, oopperasta yleisiin saunoihin, tanssilavoista villiruokaan, skeittauksesta tasa-arvoseminaareihin, korkeataiteesta vastakulttuuriin, ITE-taidetta ja kukkaniittyjä, yhdenvertaisuuden toteemeja ja muraaleja.

Kulttuuripääkaupunkihaun tavoitteena on vahvistaa Tampereen ja Pirkanmaan asemaa Euroopassa.

Hakukirjan kulttuuriohjelma muuntaa yhdenvertaisuuden kulttuuriprojekteiksi

Tampere26:n hakemuksen ytimessä on kaksi erillistä ohjelmakokonaisuutta sekä neljä ohjelmalinjaa.

Ohjelmakokonaisuus Party Time on sarja suuren yleisön tapahtumia. Equaliser on ohjelmakokonaisuus, jossa on kyse paikallisten kulttuuritoimijoiden työskentelyolosuhteiden, yhteistyömahdollisuuksien ja taitojen kartuttamisesta.

Ohjelmalinjat:

Vallankumouksia ((R)evolutions) tutkii taiteen ja kulttuurin avulla historiallista kehitystä ja nykyistä tasa-arvotilannetta Tampereella ja Euroopassa. Mitkä ovat tärkeimmät sosiaaliset huolenaiheemme?

Yhdenvertaisesti sinun juhlii kulttuurin ja taiteen monimuotoisuutta. Kuvataide, kulttuuriperintö, populaarikulttuuri, ruohonjuuritason kulttuuri ja vastakulttuuri ovat yhtä arvostettuja taiteellisen ilmaisun alueita.

Kylähyppely tarkastelee tasa-arvoa alueellisesta näkökulmasta ja edistää korkealaatuisen kulttuurin saatavuutta Pirkanmaalla. Lähetämme taiteilijoita ja heidän yleisöjään hyppäämään kylästä toiseen ja samalla kehitämme Pirkanmaata alueellisten lähestymistapojen avulla.

Villi kortti antaa luonnolle yhdenvertaisen aseman ihmisen kanssa. Monien ekologisten kriisien vuoksi meidän on haastettava käsityksemme kulttuurista vain inhimillisenä ilmiönä.

Hakukirjaan on sisällytetty vain osa kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmasta. Lisää ohjelmaa on tulossa myös avoimien hakujen kautta.

Valinta kesäkuussa

Lopullinen vuoden 2026 kulttuuripääkaupungin valinta tapahtuu 2. kesäkuuta. Valinnan Tampereen, Oulun ja Savonlinnan kesken tekee kansainvälinen asiantuntijaraati. Vuonna 2026 Euroopassa valitaan kaksi kulttuuripääkaupunkia. Toinen pääkaupunki valitaan Slovakiasta.

 

Englanninkielinen satasivuinen hakukirja sekä suomenkileinen tiivistelmä

Alkuperäinen tiedote

Takaisin