Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Potilastietojärjestelmän vaihtuminen vaikuttaa Sastamalan ja Punkalaitumen terveysasemien toimintaan toukokuun ensimmäisillä viikoilla

Sotesin (Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut) potilastietojärjestelmä vaihtuu maanantaina 3.5.2021. Potilastietojärjestelmän vaihtuminen on iso muutos ja sitä valmisteltu pitkään. Uusi järjestelmä on Pirkanmaan Alue-Pegasos, joka on käytössä useissa Pirkanmaan kunnissa.

Potilastietojärjestelmän vaihtuminen vaikuttaa Sastamalan ja Punkalaitumen terveysasemien toimintaan toukokuun ensimmäisillä viikoilla ja asiakkaita pyydetään huomioimaan seuraavat seikat:

  • Aikavälillä 3.–16.5.2021 vastaanottotoiminta keskittyy kiireellistä hoitoa tarvitseviin ja lääkärin ja hoitajan vastaanottokäyntejä joudutaan vähentämään muutoksen ajaksi. Reseptien uusinnassa voi olla viiveitä. Huolehdithan että uusit reseptit ajoissa ennen uuteen potilastietojärjestelmään siirtymistä, mikäli resepti on vanhenemassa.
  • Jo ennen uuteen potilastietojärjestelmään siirtymistä, jos olet tulossa vastaanotolle, ota mukaasi ajantasainen lääkelista, mikäli suinkin mahdollista. Voit tulostaa lääkelistan itse ja niitä on jaossa terveysasemilla. Pääterveysasemalta lääkelistat löytyvät pääaulasta asiointipistettä vastapäätä olevalta hyllyltä.
  • Sähköinen ajanvaraus ja tekstiviestimuistutukset ajanvarauksesta sekä Omaolo eivät välttämättä toimi 3-9.5.2021
  • Varaa kiireettömät vastaanottoajat vasta kesälle
  • Omakannasta kannattaa varmistaa, että omat suostumukset terveystietojen käyttöön ovat ajan tasalla

Samaan aikaan potilastietojärjestelmän muutoksen kanssa terveydenhuoltoa kuormittavat muun muassa koronarokotukset ja pandemiapoliklinikan toiminta. Potilastietojärjestelmän muutos tulee näkymään esimerkiksi kiireettömässä vastaanottotoiminnassa joka hetkellisesti supistuu.

Toivomme asiakkailtamme ymmärrystä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Takaisin