Sastamalan kaupunki - Kaupungin koronatilannetiedotteet
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Tarkennuksia 26.11. voimaan tuleviin suosituksiin

25.11.2020

Sastamalan kaupunki tiedotti tiistaina 24.11. tämän viikon torstaina voimaan tulevista, kiihtymisvaiheessa olevaan koronatilanteeseen liittyvistä suosituksista.

Leviämisvaiheeseen siirtymisen ehkäisemiseksi pandemiatyöryhmä antoi vahvennettuja suosituksia muun muassa maskisuositukseen sekä yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksiin liittyen.

Sastamalan kaupungin  Sivistyspalveluiden osalta ohjeistusta on tarkennettu keskiviikkona 25.11. Suosituksen perustuvat Pirkanmaan pandemiatyöryhmän antamiin suosituksiin. Ohjeistus koskee myös kaupungin tiloissa toimintaa järjestäviä järjestöjä sekä muita toimijoita. Tilannetta ja ajantasaista ohjeistusta seurataan ja reagoidaan tarvittavalla tavalla. 

Maskisuositus

Maskia (tai vaihtoehtoisesti visiiriä) suositellaan käytettäväksi kaikissa kaupungin toimipisteissä ja toiminnassa tapahtuvassa kanssakäymisessä. Lisäksi asiakkaita pyydetään huomioimaan turvavälit.

Sastamalan Opisto

Sastamalan Opiston liikunnan-, tanssin-, ja laulun lähiopetus keskeytetään 26.11.-15.12.2020. Opetus näiden kurssien osalta toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena. Jos etäopetusta ei voida toteuttaa, kurssi keskeytyy. Viranhaltijapäätöksen nojalla ryhmäopetuksen kurssimaksuja ei palauteta. Yksilöopetuksen kurssimaksut jätetään laskuttamatta pitämättömien tuntien osalta.

Muut kurssit jatkavat lähiopetuksessa.

Kaikissa opetustilanteissa ja -tiloissa suositellaan käytettäväksi maskia tai visiiriä ja pyydetään huolehtimaan turvaetäisyyksistä.

Liikuntapalvelut

Liikuntapalveluiden osalta keskeytetään seuraavat liikuntatoiminnat: sisätiloissa harjoitettavat joukkue- ja kontaktilajit mm. futsal, jalkapallo, jääkiekko, ringette, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy, nyrkkeily, karate, paini ja taekwondo. Rajoitus ei koske alle 20-vuotiaiden sekä ja SM- ja 1-divisioonatason harjoitus- ja kilpailutoimintaa. Lisäksi keskeytetään liikuntapalveluiden ryhmäliikuntatoiminta ja rantasaunatoiminta. Keskeytykset ovat voimassa 26.11.-15.12.2020.

Liikuntatiloissa suositellaan maskin/visiirin käyttöä, ja lisäksi noudatetaan turvaväliä.

Musiikkiopisto

Musiikkiopiston opetus jatkuu pääosin lähiopetuksena noudattaen annettua maskisuositusta. Opettajat käyttävät maskia tai visiiriä oppilaiden ja henkilöstön suojaamiseksi. Mikäli maskia tai visiiriä ei voida opetuksen luonteen vuoksi käyttää siirrytään tapauskohtaisesti etäopetukseen.

Oppilaiden koronaohjeistus pysyy toistaiseksi ennallaan. Myös Musiikkiopistolla käyville aikuisille suositellaan vahvasti maskin käyttöä. 

Nuorisopalvelut 

Nuorisopalveluiden toiminta jatkuu suunnitellusti huomioiden Sastamalan kaupungin koronaohjeistukset ja yleiset ohjeistukset. Nuorisotiloissa ja -toiminnassa suositellaan maskin tai visiirin käyttöä.  

Nuorisopalveluiden ylläpitämä Pääjärven sauna suljetaan toistaiseksi.  

Varhaiskasvatus 

Varhaiskasvatuksen henkilöstö käyttää maskeja tai visiirejä opetustyössä toistaiseksi lasten ja henkilöstön suojaamiseksi. Myös huoltajille suositellaan maskien käyttöä lasten tuonti- ja hakutilanteissa. 

Perusopetus 

Perusopetuksen henkilöstö käyttää maskeja tai visiirejä opetustyössä toistaiseksi oppilaiden ja henkilöstön suojaamiseksi. Oppilailla ei ole maskisuositusta, maskia saa halutessaan käyttää. Opetuksen osalta aikaisemmat perusopetuksen koronaohjeistukset ovat edelleen voimassa ja opetus jatkuu aiempaan tapaan. 

Perusopetuksen huoltajatapaamiset voidaan toteuttaa koululla, jos aikuiset käyttävät maskia/visiiriä.  

Takaisin