Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupunki ja Punkalaitumen kunta ulkoistavat ICT-palvelut Tieralle Pirkanmaalla

Tieran tiedote 12.10.2020

Sastamalan kaupunki ja Punkalaitumen kunta ovat päättäneet ulkoistaa ICT-palvelut Kuntien Tiera Oy:lle. Tiera vastaa jatkossa kuntatoimijoiden ICT-palveluista kokonaisuutena, vähintään seuraavan viiden vuoden ajan. Palveluita nykytilassa tuottaneen Sastamalan Tukipalvelut Oy:n ICT-henkilöstö siirtyy osaksi Tieraa 1.1.2021 alkaen.

Kuntatoimijat tiedostavat ICT:n olevan kuntien toiminnan kehittämisessä merkittävässä asemassa. Sastamalan ja Punkalaitumen nykyisen ICT-palveluiden tuottajan Sastamalan Tukipalveluiden rooli on tähän asti ollut pääasiallisesti tuottaa tukipalveluita. Tulevaisuudessa ICT-kumppanilta odotetaan kuntien digitalisaation kokonaisuuden koordinointia sekä tuottavuuden kehittämistä hyödyntämällä kuntayhteisiä ratkaisuja ja pienentämällä kuntien ICT-riskejä.

-        Maailma muuttuu nopeasti ja tulevaisuus on entistä digitaalisempi. Haluamme olla tässä kehityksessä mukana, mahdollisuuksien mukaan jopa etujoukoissa, kertoo Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg. Tieran myötä nostamme ICT-inframme nykyaikaiselle tasolle ja saamme samalla käyttöömme sellaista erityisosaamista vaativaa asiantuntijuutta, jonka avulla varmistamme mukana pysymisen myös tulevaisuudessa, Malmberg jatkaa.

 

Inhouse-yhtiö on aito kumppani, joka mahdollistaa valtakunnallisen verkoston hyödyntämisen

Kuntien Tiera Oy on 333 kuntatoimijan omistama valtakunnallinen ICT-yhtiö, joka toimii strategisesti aina myös paikallisesti lähellä ulkoistusasiakkaitaan. Uudet luottamuksen osoitukset omistajaverkostostamme voimistavat entisestään Tieran asemaa kuntien suurimpana ICT-ulkoistuspalveluiden tuottajana Suomessa. Kuntatoimijat saavat toimintavarmuutta ja skaalautuvuutta perustietotekniikkaansa. Lisäksi ICT-ympäristöjen modernisointi Tieran kehittämillä parhaimmilla käytännöillä tuo omistajillemme samat kustannustehokkuushyödyt kuin kaupallisilla toimijoilla on tarjolla, mahdollistaen kehittämiseen ja digitalisaatioon pohjautuvat kehityshankkeet.

-        Sastamalan ja Punkalaitumen ICT-palveluita on tuottanut niiden oma yhtiö Sastamalan Tukipalvelut Oy. Jatkossa ICT-palveluita tuottaa edelleen niiden oma yhtiö Kuntien Tiera Oy, ja nykyisin ICT-palveluita tuottanut ICT-henkilöstö pääsee suoraviivaisesti osaksi laajempaa Tieran ICT-yhteisöä. Kunnat ovat tehneet syvällisen arvioinnin markkinoilla toimivien yhtiöiden hyödyntämisestä ja todenneet inhouse-hankinnan Tieralta olevan kokonaistaloudellisesti, henkilöstön kannalta sekä palveluiden jatkuvuuden ja kumppanuuden kehittymisen kannalta paras ICT:n järjestämistapa jatkossa, kertoo Tieran liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen

 

 

Lisätietoja:

Jukka Markkanen                                                                                    
Asiakkuusjohtaja, Kuntien Tiera Oy                                                        
040 574 9044, jukka.markkanen@tiera.fi                                               

Malmberg Jarkko 
Sastamalan kaupunginjohtaja
040 641 6735
jarkko.malmberg@sastamala.fi

Ojala Tuija
Punkalaitumen kunnanjohtaja
040 621 2472
tuija.ojala@punkalaidun.fi
                                                                               

Jyri Lehtonen                                                                                         
Liiketoimintajohtaja, Kuntien Tiera Oy                                                    
044 907 2464, jyri.lehtonen@tiera.fi                                                      

Takaisin