Sastamalan kaupunki - Kaupungin koronatilannetiedotteet
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Syyslomallakin hyvä muistaa turvaväli ja maskit - Pirkanmaan koronanyrkin tiedote 6.10.

06.10.2020

Pirkanmaan maskisuositukseen lisätty yliopisto ja korkeakoulut

Pirkanmaan maskisuositukseen on tiistaina 6.10. lisätty maskinkäyttösuositus yliopistoon ja korkeakouluihin, sillä eniten tartuntoja Pirkanmaalla on todettu viime viikkoina ikäryhmässä 20-29-vuotiaat. Lisäksi pirkanmaalaisilla opiskelijoilla on todettu toistakymmentä koronatapausta, jotka liittyvät korkeakouluopiskelijoiden tapahtumiin Vaasassa.

Alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee niin ikään, että työpaikoissa, joissa on mahdollisuus tehdä etätyötä, ainakin osa työntekijöistä on etätöissä. Niissä työpaikoissa, joissa tällä hetkellä on etätyösuositus, etätyötä jatketaan toistaiseksi.

Niissä työpaikoissa, joissa ei voi tehdä etätyötä, tulee kiinnittää huomiota turvaväleihin. Erityisesti on huomioitava riittävät turvavälit taukojen aikana. Kahvi- ja ruokataukoja kannattaa porrastaa siten, että taukotiloissa voidaan pitää turvavälit.

Syyslomallakin hyvä muistaa turvaväli ja maskit

Eri puolilla Suomea on ilmaantunut eri ikäisten henkilöiden tartuntaryppäitä, jotka ovat liittyneet vapaa-ajan viettoon suurissa ryhmissä. Koronavirustilanteen kiihtyessä alueellinen pandemiaohjausryhmä muistuttaa hyvistä keinoista tartuntojen torjunnasta.

-        1-2 metrin turvaväli kannattaa pitää. Kasvomaskia kannattaa käyttää, jos turvaväliä syystä tai toisesta ei pystytä pitämään. Nämä asiat on hyvä pitää mielessä tulevan syyslomaviikon aikana. Siten voimme palata terveinä työhön tai opiskelujen pariin, tähdentää pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Takaisin