Sastamalan kaupunki - Kaupungin koronatilannetiedotteet
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Päivitys ohjeeseen: Varhaiskasvatuksessa tai perusopetuksessa olevien lasten Covid-näytteet

22.09.2020

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on päivittänyt 14.9.2020 aiempaa Covid-ohjeistustaan. Sastamalan varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa noudatetaan annettuja ohjeita:

1. Mikäli lapselle ilmaantuu koronavirusinfektioon sopivia hengitystie- tai vatsaoireita, ja hän tai hänen lähipiirinsä ei ole matkaillut kahteen viikkoon ulkomailla, eikä hän ole tiettävästi altistunut koronavirukselle

  • hän ei voi oireisena mennä hoitoon tai kouluun, vaan hänelle varataan aika koronavirusnäytteille. Mikäli oireet ovat hyvin lieviä, voi alle kouluikäisen lapsen tilannetta myös seurata kotona ilman testaamista, jolloin lapsi voi palata hoitoon yhden oireettoman vuorokauden jälkeen. Kouluikäinen lapsi ohjataan Covid-näytteeseen.
  • Kun Covid-näyte on vastattu negatiivisena, lapsi voi palata hoitoon tai kouluun sitten, kun oireet ovat selvästi lievittymässä.
  • Jos perheessä lapset ja aikuiset ovat sairastuneet samoihin aikoihin ja aikuisen tai kouluikäisen lapsen testitulos on negatiivinen, ei alle kouluikäisiä lapsia tarvitse testata. Jos vain alle kouluikäisillä on oireita, riittää että yksi lapsi testataan. Oireisten aikuisten ja kouluikäisten lasten pitää kuitenkin mennä testiin, vaikka perheessä alle kouluikäisellä olisi negatiivinen testitulos.

2. Mikäli lapselle ilmaantuu koronavirusinfektioon sopivia hengitystie- tai vatsaoireita, ja hän tai hänen lähipiirinsä on matkaillut kahden viikon sisään ulkomailla

  • hän ei voi mennä hoitoon tai kouluun vaan hänelle varataan aika koronavirusnäytteille
  • hän saa mennä hoitoon tai kouluun vasta kun koronavirusnäyte on otettu ja se on vastattu negatiivisena, ja oireet ovat selvästi lievittymässä

3. Mikäli lapsi on altistunut koronavirukselle, hänet on määrätty karanteeniin. Jos hän saa koronavirusinfektioon sopivia oireita, hänelle järjestetään koronatestausaika. Lapsi on kuitenkin karanteenissa eikä voi mennä hoitoon tai kouluun ennen karanteenin päättymistä, vaikka testitulos olisi negatiivinen. Jos testitulos on positiivinen, hänet määrätään eristykseen, ja hän voi palata hoitoon tai kouluun vasta eristysajan päätyttyä.

 

Lisätietoja: 

Kasvatusjohtaja Pekka Kares, pekka.kares@sastamala.fi , 040 532 7771 

Varhaiskasvatuksen päällikkö Jarmo Korhonen, jarmo.korhonen@sastamala.fi , 040 482 1420 

Perusopetuksen opetuspäällikkö Kati Heikkilä, kati.heikkila@sastamala.fi , 040 648 2240 

Sotesi:n tartuntatautilääkäri Jan-Ole Häggblom, Jan-Ole.Haggblom@sastamala.fi
 

Lähteet: 

PSHP: https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Varhaiskasvatuksessa_tai_koulun_perusope(111012)

Takaisin