Sastamalan kaupunki - Kaupungin koronatilannetiedotteet
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Varhaiskasvatus, perusopetus ja lukio-opetus - rajoitustoimien jatkaminen

31.03.2020

VARHAISKASVATUS / PERUSOPETUS / LUKIOKOULUTUS

Hallitus päätti eilen 30.3.2020 jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka. Hallitus antaa uudet käyttöönottoasetukset eduskunnalle tänään. Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan kuukaudella 13. toukokuuta saakka eri kouluasteilla. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Hallituksen suositus on edelleen se, että myös varhaiskasvatuksessa olevat lapset sekä esiopetuksen ja 1.–3. vuosiluokan oppilaat ja muut lähiopetukseen oikeutetut oppilaat pysyvät kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Opetushallitus valmistelee rajoituksiin ja niiden pidentämiseen liittyviä ohjeistuksia, jotka julkaistaan loppuviikosta. Samalla Opetushallitus ennakoi ja valmistelee ohjeistusta sitä silmällä pitäen, minkälaisia tukitoimia sekä opettajat että oppilaat tulevat tarvitsemaan tilanteen pitkittyessä ja lopulta normaaliin arkeen palattaessa.

Sastamalan varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa jatketaan arkea nykyisillä järjestelyillä. Toiminnan suunnittelussa varaudutaan koko kevätlukukauden kestäviin rajoituksiin ja huomioidaan tulevat Opetushallituksen ohjeistukset. Tämä koskee myös Vammalan lukion kevään 2020 ylioppilasjuhlaa, jonka järjestelyt ratkaistaan valtakunnallisten linjausten selvittyä. Yksityiskohdista tiedotetaan lisää jatkossa.

 

Lisätietoja:

Kasvatusjohtaja Pekka Kares, pekka.kares@sastamala.fi, 040 532 7771

Varhaiskasvatuksen päällikkö Jarmo Korhonen, jarmo.korhonen@sastamala.fi, 040 482 1420

Perusopetuksen opetuspäällikkö Kati Heikkilä, kati.heikkila@sastamala.fi, 040 648 2240

Lukion rehtori Leeni Kirvesmäki, leeni.kirvesmaki@sastamala.fi, 050 368 0913

 

Lähteet:

https://www.oph.fi/fi/uutiset/2020/opetushallitus-ohjeistaa-valtioneuvoston-linjausten-vaikutuksista-loppuviikosta

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-jatkaa-poikkeusoloihin-liittyvia-toimia-13-toukokuuta-saakka

Takaisin