Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

YRITYSPUISTO SYKE KEHITTYY OPISKELIJOITA JA SASTAMALALAISIA OSALLISTAMALLA

Yrityspuisto Sykkeen kehitykseen haettiin loppuvuoden aikana vauhtia sekä opiskelijayhteistyöllä Tampereella että osallistamalla paikkakuntalaisia sähköisellä Ideatehtaalla.

Yrityspuisto Sykkeen toimintamallin kehittäminen eteni vauhdikkaasti viime vuoden aikana. Sastamalan elinkeinopalvelut keräsivät yritysten kehitysajatuksia haastattelemalla noin 20 paikallista yritystä. Lisäksi oppia haettiin vierailemalla Turun, Rauman, Nokian ja Tampereen yrityspuistoissa ja toimistohotelleissa.

-          Pyörää ei kannata keksiä uudestaan, vaan oppia kannattaa ottaa muiden kaupunkien onnistuneista projekteista, toteaa elinkeinojohtaja Ursula Lumme.

Opiskelijat ideoivat Sykkeen yhteisöllisyyttä ja ekologisuutta

Kaupungin tavoitteena on saada Yrityspuisto Sykkeeseen uusia teollisuus- ja asiantuntijayrityksiä myös Sastamalan ulkopuolelta. Tästä syystä kaupunki haki uusia näkemyksiä yrityspuiston toimintaan aloittamalla innovointiyhteistyön korkeakouluopiskelijoiden kanssa. 

Sastamalan kaupunki ja Yrityspuisto Syke olivat toimeksiantajana opiskelijoiden innovointikilpailu InnoEventissä Tampereella. Tehtävänä oli luoda ehdotus yrityspuiston kohtaamispaikasta ja siellä tapahtuvasta toiminnasta. Yrityspuisto Syke oli myös mukana Demola Tampereen opiskelijaprojektissa, jossa kansainvälinen opiskelijaryhmä ideoi vetovoimaista ja modernia yrityspuistoa.

-          Opiskelijoiden ehdotuksissa korostui erityisesti yhteisöllisyyttä vahvistavien toimintojen luominen sekä ekologisuuden huomioonottaminen. Kohtaamispaikasta pitäisi opiskelijoiden ehdotusten mukaan löytyä muun muassa etätyöpisteitä, toimistotiloja ja yhteinen tapahtumatila. Myöskään sähköistä ulottuvuutta ei saa unohtaa, kertoo yrityspuistokoordinaattori Noora Nieminen.

kuva1

Kuva: Demola-tiimin opiskelijat ideoinnin keskellä. Kuvassa Alba Vazquez Lopez, Antti Kinnunen, Mina Lim ja Samuli Silin. Ryhmään kuului myös Parsa Eshragh Jahromi.

 

kuva2

Kuva: Opiskelijat pitchaavat Demola-projektin tuloksia päätöstilaisuudessa. Ryhmään kuuluivat Antti Kinnunen, Alba Vazquez Lopez, Samuli Silin, Mina Lim ja Parsa Eshragh Jahromi.

Ideatehtaan kautta 230 uutta ideaa

Kaikille avoimen sähköisen ideointialustan, Ideatehtaan avulla kerättiin ja testattiin ideoita tulevan yrityspuiston toiminnasta ja palveluista. Ideatehdas keräsi yli 1300 käyntiä ja synnytti 230 ideaa.

-          Ideatehtaan kävijät nostivat esille muun muassa tarpeet saada Sastamalaan lisää asiantuntijapalveluita, kehittää paikallista toimintaa tamperelaisten korkeakoulujen sekä Saskyn kanssa ja luoda monipuolisia yritystiloja erilaisiin tarpeisiin. Kaupunkia kannustettiin myös paikallisia menestystarinoita hyödyntävään rohkeaan markkinointiin, summaa Nieminen.

Kerätyn materiaalin pohjalta Sastamalan kaupunki laatii yhdessä kokeneen teollisuus- ja liiketoimintakonsultin, Gaia Consultingin kanssa alkuvuoden aikana ehdotuksen Yrityspuisto Sykkeen toimintamallista ja siihen liittyvistä palveluista. Tulossa on myös työpaja, jossa paikalliset yritykset pääsevät antamaan oman panoksensa yrityspuiston kehittämiseen.  Pirkanmaan liiton rahoittama kehityshanke päättyy maaliskuussa.

-         Yrityspuiston kehittäminen on edennyt aikataulun mukaisesti. Uusi asemakaava uusine yritystontteineen valmistunee tammikuuhun 2020 mennessä. Yrityspuiston ennakkomarkkinoinnin aloitamme tämän vuoden helmikuussa, kertoo Lumme innostuneesti. Luvassa on tienvarsimainontaa, näkyvyyttä valtakunnallisessa mediassa sekä sähköistä markkinointia.

 

Takaisin