Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Tyrvää Show'n video julki

Katso video täältä: https://youtu.be/t0Fcx4xVH_Y

 

Harvinaista Suomessa: Sastamalan kaupungin video paikallisten tekemänä improvisaationa

Videon tekijä haaveilee Sastamala-elokuvasta

 

Sastamalan kaupungin tekninen toimi tempaisee 21. joulukuuta jakamalla Mouhijärven Maisemakylien tulevalla asuntoalueella ilmaisia joulukuusia. Sastamalassa jo neljäntoista vuoden ajan sketsejä paikallisuudesta tehneen Vammalan teatterin Tyrvää Show’n hahmot improvisoivat tempauksesta videon teknisen toimen tilaamana.

Tiaisen mielestä on hienoa, että kaupunki uskaltaa ottaa rennon ja huumoripitoisen asenteen mukaan viestintään.

-  Video tehtiin lähes täysin improamalla. Meillä oli muutama vuorosana, jotka kirjoitettiin, mutta muuten mentiin vapaalla flow:lla. Se, että kaupunki antaa melko lailla vapaat kädet videon toteuttamiseen ja käyttää paikallisia harrastajateatterilaisia, lienee ainutlaatuinen yhdistelmä suomalaisessa kuntamarkkinoinnissa. Sellaiset rajoitukset tekniseltä toimelta annettiin, ettei kiroilua eikä rajua huumoria, Tiainen kertoo.

Niko Tiaisen mielestä videosta tuli tekijöidensä näköinen.

- Näyttelijät olivat täysillä mukana ja sisällä rooleissaan. Porukka on minulle entuudestaan tuttu. Aika pitkälti annon vain kameran kuvata ja katsoin vierestä. Toki otettiin useampia ottoja, kun vaihdettiin muun muassa kuvakulmia.

Sastamalan kaupungin tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi sanoo, että tekniseltä toimelta löytyy ideoita videoihin lisää, mikäli suosiota löytyy.

Ohjaukset, kuvauksen ja editoinnin toteuttanut Niko Tiainen haaveilee Sastamalaan liittyvän elokuvan ja sketsisarjan tekemisestä paikallisten kanssa.

- Sastamalassa on aina ollut helppoa kuvata julkisilla paikoilla ja tehdä yhteisöllisiä projekteja. Olen päässyt kuvaamaan mm. sairaalaan, palo- ja poliisiautoon. Oikeastaan jokaiseen paikkaan, mihin on vain tarvinnut päästä.

 

 

Lisätietoa, haastattelu- ja kuvapyynnöt: Sastamalan tekninen toimi, Vilja Pylsy, p. 040 668 6227, vilja.pylsy@sastamala.fi

Takaisin