Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupunki haastaa toimijat rakentamaan yhdessä kaupungin kymmenvuotisjuhlavuotta

Sastamala_10v_300px

 

Sastamalan kaupunki täyttää ensi vuonna 10 vuotta. Juhlavuotta varten on perustettu toimikunta, joka heittää nyt haasteen kaikille sastamalalaisille toimijoille.

 -Toimikunnassa päällimmäisenä on ollut ajatus, että vuosi on yhteistyöllä rakennettu, koko kaupungin yhteinen juhlavuosi. Haastammekin nyt kaikki sastamalalaiset järjestöt, yhdistykset, yritykset ym. toimijat miettimään, miten voisivat juhlistaa kaupungin 10-vuotisjuhlavuotta. Haaveena ja toiveena on, että eri puolilla kaupunkia tapahtuisi koko vuoden ajan. Juhlavuoden ohjelmaa voivat olla esimerkiksi erilaiset tapahtumat, näyttelyt ja konsertit, kertoo juhlavuoden toimikunnan sihteeri, kulttuuripalvelupäällikkö Päivi Mäki-Kerttula.

Muutamat kaupungin tahot ovat jo kertoneet juhlavuoden suunnitelmistaan. Sastamalan Opisto järjestää 10 luennon sarjan, kulttuuripalvelut kokoaa Jaatsille kesäajaksi taidenäyttelyn kaupungin omista kokoelmista ja kulttuurin, matkailun ja markkinoinnin yhteinen kaupunkisuunnistus tutustuttaa Sastamalan alueen matkailu- ja harrastusmahdollisuuksiin.

Juhlavuoden pääpäivä 10.10.

Erityiseksi juhlapäiväksi on nostettu torstai 10.10.2019. Kyseiselle päivämäärälle on Mäki-Kerttulan mukaan useampiakin valintasyitä.

 -10.10. on Suomalaisen kirjallisuuden päivä eli Suomen Kirjapääkaupungille sangen sopiva juhlapäivä. Lisäksi päivämäärä muistuttelee kymmenen vuoden taipaleesta.

Jo tällä hetkellä on tiedossa, että muun muassa kaupungin eri yksiköt avaavat ovensa yleisölle 10.10. Luvassa on yksiköiden esittelyä sekä yksikkökohtaisesti vaihtelevaa ohjelmaa. Lisäksi kaupunki juhlavalaistaan 10.10. lähtien. Myös valaistuksen suhteen toivotaan eri toimijoiden yhteistyötä.

-Juhlavalaistus syntyy, kun mahdollisimman monet toimijat ja yksityishenkilötkin osallistuvat valaisemiseen omien resurssiensa puitteissa, valottaa Mäki-Kerttula.

 Näkyvyyttä sastamalalaisten syksyyn tuovat omat, juhlavuoden kunniaksi jaettavat heijastimet.

Juhlavuoden tapahtumat kootaan oman tunnuksen alle

Juhlavuodella on oma tunnus, jota käytetään juhlavuoden viestinnässä. Myös muiden kuin kaupungin toimijoiden toivotaan käyttävän tunnusta silloin kun kyse on juhlavuoteen liittyvästä toiminnasta. Juhlavuotta varten perustetaan myös oma nettisivu osoitteeseen sastamala.fi/Sastamala10. Sivustolle tehdään muun muassa koonti juhlavuoden tapahtumista. Lisänäkyvyyttä omille tilaisuuksille saa viemällä ne Visitsastamala.fi tapahtumakalenteriin. Kalenterin kautta tapahtumia nostetaan näkyviin esimerkiksi kaupungin somekanavissa. Juhlavuoteen yhteydessä käytetään aihetunnistetta #Sastamala10.

Kaupunginhallituksen nimeämässä juhlatoimikunnassa ovat Jenni Jokinen, Antti Lepistö, Pirkko Niemi, Päivi Pelttari, Pirjo Raunio, Maire Villo, Ulla Yli-Hongisto, Päivi Mäki-Kerttula, Tapio Rautava ja Nuorisovaltuuston edustajana Veeti Pyhältö. 

Lisätietoja: kulttuuripalvelupäällikkö Päivi Mäki-Kerttula, puh. 040 637 2443, s.posti paivi.maki-kerttula@sastamala.fi

Takaisin