Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Sastamalan ydinkeskustan ideakilpailu on käynnistynyt

Sastamalan kaupungin ja SAFAn yhteistyökilpailussa haetaan uutta potkua Sastamalan ydinkeskustan suunnitteluun

banneri

 

Sastamalan kaupunki järjestää yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kanssa Sastamalan kaupungin ydinkeskustaa koskevan ideakilpailun. Kilpailun tarkoituksena on löytää vaihtoehtoja keskustakortteleiden kaavoituksen, jatkosuunnittelun ja toteutuksen pohjaksi. Kilpailun voittaja kuittaa työllään 25 000 euroa. Toiselle sijalle yltänyt saa palkinnoksi 15 000 euroa ja kolmas sija palkitaan 10 000 eurolla. Lisäksi kilpailussa jaetaan kaksi 5000 euron arvoista lunastusta.

Ideakilpailulla haetaan nyt uutta suuntaan koko Sastamalan ydinkeskustan kehittämiseen. Keskustan elävöittämiseksi on viime vuosien aikana käynnistetty useita osallistavia hankkeita. Ideoita on kerätty verkon välityksellä sekä erilaisissa asukkaille, päättäjille sekä muille sidosryhmille suunnatuissa työpajoissa ja seminaareissa. Ideat ja suunnitelmat ovat koskeneet pääsääntöisesti toria ja sen lähialueita.

Kilpailun tarkoituksena on saada toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja kaikkien keskustakortteleiden kehittämiseen. Ratkaisua haetaan kokonaissuunnitelmalla, jossa havainnollistetaan uudis-, täydennys- ja korvaavaa rakentamista, julkisten ulkotilojen järjestelyjä ja jäsentelyjä sekä liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä.

Tavoitteena on lisätä ydinkeskustan elinvoimaa ja alueen houkuttelevuutta asiointi-, asumis- ja virkistäytymispaikkana. Keskustan tulisi nykyistä enemmän ilmentää sen kaunista sijaintia järven rannalla. Arkkitehtuurin ja massoittelun tulee vahvistaa keskustan kaupunkimaista ja tehokasta ilmettä.

Kilpailutöitä arvioidaan suhteessa asetettuihin tavoitteisiin.  Tärkeimpinä kriteereinä mainitaan kokonaisratkaisun kehityskelpoisuus sekä kaupunkikuvaan ja ympäristöön soveltuvuus. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa toiminnallisuuteen, järvimaiseman esiintuomiseen, elinvoimaisuuteen sekä ekologisuuteen.

Kilpailutyöt arvioi palkintolautakunta, johon kuuluvat kaupunginhallituksen pj. Jenni Jokinen, ympäristölautakunnan pj Pentti Jarkko, kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, maankäyttöpäällikkö Merja-Liisa Hannuksela, arkkitehti Jorma Tuomisto, arkkitehti Vesa Humalisto sekä arkkitehti Sasu Alasentie. Palkintolautakunta tulee töitä arvioidessaan kuulemaan myös tarpeelliseksi katsomiaan tahoja, kuten Sastamalan kaupungin nuorisovaltuustoa sekä vanhusneuvoston edustajia.

Kilpailuaika alkaa 1.10.2018 ja päättyy 31.1.2019. Kilpailun tulokset pyritään saamaan julkisiksi maaliskuussa 2019.

Kilpailuohjelma ja kilpailuun liittyvä taustamateriaali löytyvät osoitteesta  www.sastamala.fi/ideakilpailu

Takaisin