Sastamalan kaupunki - Kohtaamisia kirjaston Vintillä
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupungin blogi

Tervetuloa Sastamalan kaupungin blogiin! Blogi avaa ikkunoita kaupungin eri yksiköihin ja kertoo työntekijöiden kertomana, millaisia palveluita kaupunki asiakkailleen tuottaa tai mitä, esimerkiksi lainsäädännöllisiä asioita, palveluiden taakse kätkeytyy, millaista arkea eri toimipisteissä eletään — ja keitä ovat ihmiset kaiken takana.  

Tervetuloa tutustumaan!

Blogi on Sastamalan kaupungin, kunkin yksittäisen bloggauksen kirjoittajan tiedot löydät kyseisen tekstin lopusta.

3. lokakuuta 2018 9.05

Kohtaamisia kirjaston Vintillä

Sastamalan kaupungin pääkirjaston yläkertaan avattiin torstaina 30.8.2018 kohtaamispaikka Vintti. Koko kaupungin olohuoneessa tarjotaan matalan kynnyksen palveluita ilman ajanvarausta. Vintissä asiakkaat voivat halutessaan saada ohjausta ja tukea perheen arkeen, osallistua vertaistoimintaan sekä vain tavata toisiaan. Palveluiden sisältöä on rakennettu asiakkaiden toiveet huomioiden ja toimintaa järjestetään jo alkuvaiheessa monien eri toimijoiden (kaupunki, srk ja kolmas sektori) organisoimina.

Asiakkaat suunnittelemassa palveluja

Sastamalalaisten lapsiperheiden odotuksia ja toivomuksia kyseltiin toimintatutkimuksen menetelmin. Keskeisenä kiinnostuksen kohteena oli perheiden tukeminen asiakkaan näkökulmasta. Tutkimuksen aineisto kerättiin nettikyselyllä, yksilöhaastatteluilla sekä kuntalaisfoorumissa käydyistä keskusteluista saaduilla materiaaleilla.

Paikka yhdessäololle ja palveluohjaukselle

Tutkimustulokset osoittivat, että perheet kaipaavat paikkaa ja aikaa yhdessäololle. Vertaistuen merkitys vanhemmuudelle koettiin merkittävänä.

Perheet kaipaavat konkreettista tietoa eri palveluista ja mahdollisuutta keskusteluun asiantuntijan kanssa. Palveluohjausta kaivataan, jotta olemassa olevat palvelut, olivat ne mitä tahansa lapsiperhepalveluja, ovat jatkossa paremmin asiakkaiden tiedossa ja jotta oikea palvelu löytyy helpommin ja nopeammin.

Useat eri toimijat ovat osoittaneet aktiivisuutensa jo Vintin alkutaipaleella. Toimintaa arvioidaan ja kehitetään jatkossakin asiakkailta saadun palautteen avulla. Tavoitteena on muodostaa Vintistä paikka, jossa lasten, nuorten ja perheiden omia voimavaroja, elämänhallintaa sekä osallisuuden ja kohdatuksi tulemisen kokemuksia pystytään voimistamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Salla Vainionperä
sosionomi (YAMK) - opiskelija