Sastamalan kaupunki - Terve ja liikkuva Sastamala – Neuvokas Perhe – menetelmä
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupungin blogi

Tervetuloa Sastamalan kaupungin blogiin! Blogi avaa ikkunoita kaupungin eri yksiköihin ja kertoo työntekijöiden kertomana, millaisia palveluita kaupunki asiakkailleen tuottaa tai mitä, esimerkiksi lainsäädännöllisiä asioita, palveluiden taakse kätkeytyy, millaista arkea eri toimipisteissä eletään — ja keitä ovat ihmiset kaiken takana.  

Tervetuloa tutustumaan!

Blogi on Sastamalan kaupungin, kunkin yksittäisen bloggauksen kirjoittajan tiedot löydät kyseisen tekstin lopusta.

13. lokakuuta 2017 14.40

Terve ja liikkuva Sastamala – Neuvokas Perhe – menetelmä

Sotesin äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitajat sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat koulutettiin Neuvokas Perhe – menetelmään syksyllä 2015. Neuvokas Perhe on Suomen Sydänliitto ry:n materiaalikokoelma terveellisten elintapojen kartoitukseen ja parantamiseen. Menetelmä pyrkii positiivisella hengellä löytämään perheen omat vahvuudet elintavoissa ja vahvistamaan niitä. Menetelmää voivat käyttää perheet omatoimisesti Neuvokas Perhe- kortin sekä nettisivujen muodossa. Perheet pääsevät sivuille esimerkiksi Sotesin neuvolan nettisivujen kautta alla olevaa kuvaketta klikkaamalla.

Neuvokasperhe

Nettisivuilla on paljon tietoa aihealueesta perheen aikuisille sekä aiheeseen liittyviä tehtäviä lapsille. Sivuilta löytyy myös Neuvokas Perhe-kortti, jonka avulla perhe voi itse kotona kartoittaa tapansa, tottumuksensa ja kehittämistarpeensa. Tämä tapahtuu mielellään perheenjäsenten yhteistyönä yhdessä pohtien.

Perhe 2     Perhe 3

Neuvola ja kouluterveydenhuolto kannustavat perheet täyttämään korttia netissä silloin, kun perheelle parhaiten sopii. Halutessaan perhe voi tulostaa ja palauttaa kortin neuvolaan tai kouluterveydenhoitajalle seuraavalla käynnillä, jolloin perheen kehittämistarpeisiin voidaan yhdessä pohtia ratkaisuja.

Tällä hetkellä neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa käytetään Neuvokas Perhe- menetelmän kuvakansion kuvia havainnollistamaan terveellisiä elintapoja ja löytämään vahvuuksia perheen arjesta. Tulevaisuudessa pyritään yhä enemmän markkinoimaan myös Neuvokas Perhe-korttia asiakkaille.

Perhe 4

 

 

Terveydenhoitajat
Reetta Knuutila ja Päivi Ojala