Sastamalan kaupunki - Terve ja liikkuva Sastamala – terveitä elintapoja vahvistetaan koko kaupungin voimin!
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupungin blogi

Tervetuloa Sastamalan kaupungin blogiin! Blogi avaa ikkunoita kaupungin eri yksiköihin ja kertoo työntekijöiden kertomana, millaisia palveluita kaupunki asiakkailleen tuottaa tai mitä, esimerkiksi lainsäädännöllisiä asioita, palveluiden taakse kätkeytyy, millaista arkea eri toimipisteissä eletään — ja keitä ovat ihmiset kaiken takana.  

Tervetuloa tutustumaan!

Blogi on Sastamalan kaupungin, kunkin yksittäisen bloggauksen kirjoittajan tiedot löydät kyseisen tekstin lopusta.

6. lokakuuta 2017 9.40

Terve ja liikkuva Sastamala – terveitä elintapoja vahvistetaan koko kaupungin voimin!

Syksyinen arki on parhaillaan käynnissä. Terveelliset ja aktiiviset elintavat auttavat meitä jokaista jaksamaan arjen pyörityksessä!

Perhepalveluverkostossa käynnistyi juuri ennen kesää Terve ja liikkuva Sastamala –toiminnan, jossa terveitä elintapoja vahvistetaan koko kaupungin voimin muun muassa seuraavilla toiminnoilla:

- Neuvolapalveluissa käytetään Neuvokas perhe (iloa, innostusta ja kannustusta elintapoihin) – menetelmää

- Sapere – ruokakasvatusmenetelmä on käytössä varhaiskasvatusyksiköissä

- Liikkuva koulu – toimintamalli liikuttaa koululaisia peruskoulun arjessa

- Liikuntapalvelut ohjaavat perheitä terveellisiin ja aktiivisiin elintapoihin Perheliikuntaneuvolassa ja vastaavat koulujen pihojen suunnitelmallisesta liikunnallistamisesta

- Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Servi Oy tavoittelee lounasruualleen Sydänmerkkiä

- Nuorisopalveluissa nuorisotaloilla on myynnissä myös terveellisiä välipalavaihtoehtoja

- Urheilu- ja liikuntaseurat avustavat vähävaraisia perheitä kausimaksuissa

- Sastamalan opistolla on käytössään lasten ja nuorten aktiivimaksu (43€), johon vanhempien elämäntilanteeseen liittyen (työttömyys, yksinhuoltajuus yms.) on mahdollista saada edullisempi lukukausihinta (15€).

Näiden toimintojen lisäksi Sastamala on mukana yhtenä kuntana pilotoimassa Seinäjoen kaupungin Lihavuus laskuun –ohjelmaa. Seinäjoki on saanut Terveyden edistämisen määrärahaa, jota he käyttävät ohjelmansa juurruttamiseen pilottikuntiin. Tulokset Lihavuus laskuun -ohjelmasta ovat vakuuttavat. Lihavien ja ylipainosten lasten ja nuorten määrä on laskenut huomattavasti vuosien 2013-2016 aikana kaikissa tutkituissa ikäluokissa, erityisesti alakouluikäisillä. Tulokset ovat osoitus siitä, että yksittäisen kunnan on mahdollista asettaa hyvinvointitavoitteita ja vaikuttaa määrätietoisella työllä väestönsä hyvinvointiin ja terveyteen. Meidän toimintamme on Sastamalan näköistä ja satsaamme erityisesti ennaltaehkäisyyn!

Sastamalassa on pitkät perinteet hyvälle poikkihallinnolliselle ja -toiminnalliselle yhteistyölle eri toimialojen välillä. Seinäjoen ohjelmassa on paljon sellaista, joka on jo meille jo tuttua ja osittain käytössä. Seuranta, arviointi ja raportointi ovat merkittävässä roolissa, jotta onnistumme toiminnassamme. Yhteistyön tiivistäminen, hyväksi todettujen ja vaikuttavien käytänteiden juurruttaminen sekä positiivinen yhteistyö ja sen näkyväksi tekeminen kaikilla kaupungin toimialoilla ovat asioita, joita me voimme oppia Seinäjoelta ja joihin me panostamme Terveessä ja liikkuvassa Sastamalassa.

Terve ja liikkuva Sastamala haastaa kaikki liikuntayritykset mukaan talkoisiin! Ota yhteyttä: pirita.rantanen@sastamala.fi

Terve ja liikkuva Sastamala – myös Facebookissa, seuraa ja tykkää! 

Tervettä ja liikkuvaa Syksyä kaikille toivottaen: Pirita Rantanen

Perhepalvelukoordinaattori, Terve ja liikkuva Sastamala, pirita.rantanen@sastamala.fi, puh. 0406376079

Näytä kuva