Sastamalan kaupunki - Jotain uutta ja jotain vanhaa
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupungin blogi

Tervetuloa Sastamalan kaupungin blogiin! Blogi avaa ikkunoita kaupungin eri yksiköihin ja kertoo työntekijöiden kertomana, millaisia palveluita kaupunki asiakkailleen tuottaa tai mitä, esimerkiksi lainsäädännöllisiä asioita, palveluiden taakse kätkeytyy, millaista arkea eri toimipisteissä eletään — ja keitä ovat ihmiset kaiken takana.  

Tervetuloa tutustumaan!

Blogi on Sastamalan kaupungin, kunkin yksittäisen bloggauksen kirjoittajan tiedot löydät kyseisen tekstin lopusta.

26. lokakuuta 2016 14.45

Jotain uutta ja jotain vanhaa

Yhtenä aamuna en kääntynytkään tuttuun tapaan työpaikkani suuntaan, vaan jatkoin eteenpäin kohti Vammalan ammattikoulua. Luvassa oli erilainen työpäivä; meidän opettajien TET-päivä.

Aiemmin syksyllä mietin jonkun aikaa, että mihin yritykseen tai paikkaan menisin tutustumaan. Lopulta löysin kyseisen ammattikoulun sellaisesta listasta, johon tutustumiskohteeksi lupautuneet yritykset ja oppilaitokset oli koottu. Toki muualtakin olisi voinut TET-paikan hommata, mutta valmis lista helpotti asiaa. Jo lyhyiden sähköpostiviestien pohjalta koin olevani erittäin tervetullut tutustumiskäynnille ammattikouluun.

Tutustumispäivä tarjosi minulle mahdollisuuden seurata toisen ruoka-alan opettajan toimintaa suurtalouskeittiössä. Itse kun taas opetan muun muassa sitä, miten kotioloissa tehdään ruokaa, leivotaan ja siivotaan. Silti huomasin monta yhtymäkohtaa omaan työhöni. Pääsin myös katsomaan, millaiseen paikkaan osa entisistä oppilaistani on suunnannut peruskoulun jälkeen. Tapasinkin päivän aikana yllättävän monta vanhaa tuttua.

Päivän aikana seurasin etenkin tulevien leipuri-kondiittoreiden opiskelua. Ilmapiiri päivän aikana oli mukavan rento ja lämmin. Opettaja ohjasi opiskelijoita kärsivällisesti ja kannustavasti. Opiskelijat käsittelivät lihaa ja valmistivat siitä erilaisia herkullisia ruokia. Opettajat tekivät yhteistyötä ja jakoivat asioita sekä ajatuksia päivän aikana. Hyvä niin.

TET-päivä oli minulle positiivinen kokemus. Päivän aikana sain kurkistaa ammattikoulun arkeen, tutustua koulun tiloihin ja tavata uusia ihmisiä.

Kävin myös ensimmäistä kertaa koulun Warelius-nimisessä ravintolassa, mistä ostin kotiin opiskelijoiden leipomia leivonnaisia.

Uusi tuttavuus oli myös sirkulaattori. Se on eräänlainen tasalämpövesihaudekypsennin. Vakumoidut lehtipihvit laitettiin kypsymään vesihauteeseen, johon sirkulaattori oli upotettu. Liha kypsyi hiljalleen matalassa lämmössä. Kypsät pihvit vielä ruskistettiin ennen tarjoilua.

Aina näköjään oppii jotain uutta ja mielenkiintoista.

 

Maria Kulmala
kotitalousopettaja
Mouhijärven yhteiskoulu