Sastamalan kaupunki - Kirjaston henkilökunta vinkkaa lukemista hämärtyvien iltojen ratoksi
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupungin blogi

Tervetuloa Sastamalan kaupungin blogiin! Blogi avaa ikkunoita kaupungin eri yksiköihin ja kertoo työntekijöiden kertomana, millaisia palveluita kaupunki asiakkailleen tuottaa tai mitä, esimerkiksi lainsäädännöllisiä asioita, palveluiden taakse kätkeytyy, millaista arkea eri toimipisteissä eletään — ja keitä ovat ihmiset kaiken takana.  

Tervetuloa tutustumaan!

Blogi on Sastamalan kaupungin, kunkin yksittäisen bloggauksen kirjoittajan tiedot löydät kyseisen tekstin lopusta.

22. elokuuta 2016 11.00

Kirjaston henkilökunta vinkkaa lukemista hämärtyvien iltojen ratoksi

Asiakkaat pyytävät usein lukusuosituksia kirjaston henkilökunnalta. Suosittelu on mukavaa, mutta toisinaan myös haastavaa. Lukijat ovat erilaisia siinä missä kirjatkin, joten yhden lukijan suosikkikirja voi olla toiselle kauhistus. Yritämmekin aina kartoittaa asiakkaan mieltymyksiä ennen kuin suosittelemme mitään, jotta oikea kirja kohtaisi oikean lukijan. Tätä juttua varten henkilökunta sai kuitenkin vapaat kädet vinkata omia suosikkejaan. Tässä siis kirjoja, joista kirjastolaiset ovat pitäneet ja suosittelevat muillekin!

Julie Berry: Kunnes kerron totuuden (2013)

Julie Berryn Kunnes kerron totuuden löytyy nuorten aikuisten hyllystä, mutta sopii varsin mainiosti – ellei jopa paremmin – aikuislukijalle. Siirtomaavallan aikaa elävän amerikkalaiskylän tragedia alkaa, kun yksi tyttö löytyy kuolleena ja toinen katoaa. Hengissä selvinnyt Judith palaa kaksi vuotta myöhemmin kieli leikattuna tiedossaan karmea salaisuus. Lyhyinä katkelmina eri aikatasoissa liikkuva tarina vie lukijan mykän tytön maailmaan eikä päästä otteestaan ennen kuin totuus paljastuu.

Tommy Hellsten: Saat sen mistä luovut (2000)

Saat sen mistä luovut on kirja elämän paradokseista hellstenmäisen maanläheiseen ja helppotajuiseen tyyliin kirjoitettuna. Hellstenin teos on takuuvarma ajatusten herättäjä. Maailma on täynnä paradokseja, joita ei kaikessa kiireessä tule huomattua. Tämän kirjan ääreen on hyvä pysähtyä.

Katja Kettu: Yöperhonen (2015)

Katja Kettu kirjoittaa suomen kieltä täysin uusiksi äärimmäisen raa´alla, mutta samalla kauniin runollisella tavalla. Ketun kieli on räiskyvää, rohkeaa, julkeaa ja herkkää. Yöperhosessa aikajanat kulkevat päällekkäin, lomittain ja erillään. Kaiken kokoaa yhteen nykyinen Venäjä, entinen Neuvostoliitto, monine ihmiskohtaloineen. Koukuttavassa tarinassa rakkaus ja lämpö kannattelevat raskaiden aikojen läpi. Monisävyinen, tiheätunnelmainen ihmiskuvaus hakee vertaistaan.

Iida Rauma: Katoamisten kirja (2011)

Iida Rauma käsittelee esikoisteoksessaan monia tärkeitä ja kiinnostavia aiheita. Esille nousevat muun muassa koulukiusaaminen, vanhempien välinpitämättömyys, elämänhallinnan puute, vanhainkotien olot ja naisten välinen parisuhde. Kokonaisuus on taitavasti punottu, eikä aiheiden runsaus tunnu liialliselta. Vakavista teemoista huolimatta teoksen teksti on kevyttä, sujuvaa ja varmaa. Samalta tekijältä kannattaa lukea myös loistava Seksistä ja matematiikasta (2015).

kirjasuosituksia

Alan Bradley: Flavia de Luce -sarja

Alan Bradleyn kirjoittama dekkarisarja sijoittuu 1950-luvun Englantiin. Virkistävän poikkeuksellisena päähenkilönä seikkailee 11-vuotias harrastelijasalapoliisi Flavia de Luce, joka ratkoo murhia nokkeluutensa ja kemianharrastuksensa avulla. Tarinat sisältävät sekä jännitystä että huumoria. Flavia de Luce -kirjoja voi suositella aikuisten lisäksi myös nuorille jännityksen ystäville. Sarjasta on tähän mennessä suomennettu neljä ensimmäistä osaa: Piiraan maku makea (suom. 2014), Kuolema ei ole lasten leikkiä (suom. 2014), Hopeisen hummerihaarukan tapaus (suom. 2015) ja Filminauha kohtalon käsissä (suom. 2016).

Umberto Eco: Foucaultin heiluri (1990)

Miten uskonto alkaa? Onko sen aloittaja jumala? Todisteet ovat silmiesi edessä, sinun pitää vain keksiä, minkä todisteita ne ovat. Ehkä.

Agatha Christie: Grand Tour – matkalla maailman ympäri (2012)

Dekkarikuningatar Agatha Christien Grand Tour on kertomus maailmanympärysmatkasta, jonka kirjailija teki vuonna 1922 ensimmäisen aviomiehensä Archie Christien kanssa. Brittiläisen imperiumin näyttelyn edustajina toiminut pariskunta kävi matkallaan Etelä-Afrikassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Kanadassa. Poikkesivatpa Christiet myös Havaijille, missä he opettelivat surffaamaan. Viihdyttävä, valokuvilla maustettu matkakertomus tarjoaa mainiota henkilö- ja ajankuvaa 1920-luvun alusta.


Kirjastolaisten lukusuositukset kokosi:
Kaisa Palomäki
kulttuurikirjastonhoitaja
Sastamalan kaupunginkirjasto