Sastamalan kaupunki - Blogi
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Kaupungin koronatilannetiedotteet

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupungin blogi

Tervetuloa Sastamalan kaupungin blogiin! Blogi avaa ikkunoita kaupungin eri yksiköihin ja kertoo työntekijöiden kertomana, millaisia palveluita kaupunki asiakkailleen tuottaa tai mitä, esimerkiksi lainsäädännöllisiä asioita, palveluiden taakse kätkeytyy, millaista arkea eri toimipisteissä eletään — ja keitä ovat ihmiset kaiken takana.  

Tervetuloa tutustumaan!

Blogi on Sastamalan kaupungin, kunkin yksittäisen bloggauksen kirjoittajan tiedot löydät kyseisen tekstin lopusta.

RSS
30. syyskuuta 2016 14.25

Esimiestyöllä hyvinvointia kuntalaisille

Esimiestyön uudet tuulet ohjaavat esimiestyötä ruohonjuuritason ajatteluun. Kuten jokaisen kunta-alan työntekijän, myös esimiehen työn tärkein lopputulema ja ohjaava voima on hyvinvoinnin tuottaminen kuntalaisille.

Viimeistään nyt siis jokaisen esimiehen tulisi heilutella hyvästit asemaan perustuvalle, itsetarkoitukselliselle johtamistavalle. Pysähdytään hetkeksi miettimään, mikä on Minun Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan julkaisussa 3/2014 määritellyn sisäisen motivaation pulputtava alkulähde?  Toiminko innovoiden, innostanko  muita, vai harhailenko omalla mukavuusalueellani rapauttavia rakenteita vahvistaen?

Tässä kolme omaa ammatillista motivaation kulmakiveä:

  • Halu auttaa, romantikon usko ihmiseen. Uran alkuaikoina lähestyin tätä jaloa tavoitetta torvet soiden ja liput liehuen, nyt sama tulokulma on saanut taakseen monta repullista kärsivällisyyttä.
  • Valta ja vastuu. Esimiestyö mahdollistaa rakenteellisen vaikuttamisen ja päätöksenteon. Vastuun kannat itse niin onnistuneista tuloksista, kuin kopsahtaessa siihen kuuluisaan Karjalan mäntyyn.
  • Oma tiimi. Minulla on tiimi, joka antautuu työlle joka solullaan. Tämä jos mikä ruokkii halua kehittyä paremmaksi esimieheksi, heille.
esimiestyo

Uutta oppimassa. Kuva on otettu Karkun Voimarinteellä järjestetyssä koulutuksessa.

Natalia Kettunen
Kirjoittaja toimii kaupungilla lapsiperheiden sosiaalityön esimiehenä