Sastamalan kaupunki - Blogi
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Kaupungin koronatilannetiedotteet

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupungin blogi

Tervetuloa Sastamalan kaupungin blogiin! Blogi avaa ikkunoita kaupungin eri yksiköihin ja kertoo työntekijöiden kertomana, millaisia palveluita kaupunki asiakkailleen tuottaa tai mitä, esimerkiksi lainsäädännöllisiä asioita, palveluiden taakse kätkeytyy, millaista arkea eri toimipisteissä eletään — ja keitä ovat ihmiset kaiken takana.  

Tervetuloa tutustumaan!

Blogi on Sastamalan kaupungin, kunkin yksittäisen bloggauksen kirjoittajan tiedot löydät kyseisen tekstin lopusta.

RSS
3. marraskuuta 2016 15.10

Tanssin pyörteissä

Valtakunnallista vanhusten viikkoa vietettiin muutama viikko sitten. Myös Sastamalan alueella oli tarjolla monenlaista mukavaa vanhusten viikon ohjelmaa. Kaalisaaressa järjestettyyn ulkoilutapahtumaan Hopun palvelukeskuksen asukkaat osallistuivat isolla joukolla ja voi kuinka kaunis olikaan syksyn ruska ihastella reitin varrella!  Vanhusten viikolla myös Pihapelimannit toivat rytmejä viikkoon.

Tanssit 1

”Hopun kampuksella” (asumispalveluyksiköt Taimintupa, Kotikallio, Jussinkoti, Iltarusko, Anninpirtti)  päätettiin jatkaa vanhusten viikkoa vielä seuraavallakin viikolla pitämällä kunnon 50-luvun tanssit. Kauniit puitteet tansseille tarjosi Servin Hopunkallion ravintola. Tarja ja Tauno ilahduttivat asukkaita vanhalla tanssimusiikilla. Vapaaehtoisia tanssittajiakin oli tansseihin tullut, joten kaikki halukkaat pääsivät lattialle pyörähtelemään. Tansseissa tavattiin myös tuttuja vuosienkin takaa ja vaihdettiin kuulumisia. Monen asukkaan jalat vetristyivät uusiin kuvioihin tanssin avustuksella.

Tanssit 3

Tanssitarjoiluna oli Hopunkalliolla valmistettua boolia, donitseja ja karkkeja. Marilyn ja Elvis tarkkailivat tarjoilupöydästä tanssiparketin vilkasta menoa ja herättivät keskustelua asukkaiden keskuudessa.

Tanssit-2

Lämpimät kiitokset Tarjalle ja Taunolle, jotka tuovat iloa musiikillaan meille. Kiitokset myös vapaaehtoisille ja Servin henkilökunnalle tarjoilun toteuttamisesta

Hopunkalliolta kotiinpäin mennessä kuului useammalta asukkaalta ”kylläpä oli kivaa” ja silmissä tuikkivat tähdet. Tämän teemme toistekin.

Mervi Marttila
Yksikön esimies, Jussinkoti
Ikäihmisten asumispalvelut

 


2. syyskuuta 2016 8.30

Kesämuistoja

Millaisia kesämuistoja Sinulle jää tästä kesästä? Mukavia retkiä, joutilaisuutta, toisten ihmisten kanssa vietettyjä hetkiä? Me puhumme Hopun palvelukeskuksen Jussinkodilla helmihetkistä. Helmihetket ovat arjen keskelle osuvia tapahtumia tai kohtaamisia. Helmihetket eivät aina ole jotakin suurta ja ennalta suunniteltua vaan arjen iloja yhdessä. Tärkeintä on tekemisen ilo ja yhdessä olo. 

Kesän kääntyessä hiljalleen syksyksi ei aina muistakaan mitä kaikkea mukavaa on kesällä ehtinyt tehdä. Helmihetkistä tallennetut kuvamuistot auttavat palaamaan muistoihin.
Tästä kesästä meille jää monta mukavaa helmihetkeä muistoihin. Seuraavassa meidän muutama mukava kesämuisto.

Jäätelöhetki

Kuva 1.

Hankimme kesän alussa lahjakortteja jäätelökioskille. Näin meidän on ollut helppo tarttua aurinkoiseen päivään ja mennä ihmettelemään keskustan sykettä ja nauttimaan jäätelöt.

Hoppulan päiväkoti on tehnyt kanssamme yhteistyötä. Voi sitä ilon ja riemun määrää kun lapset saapuvat meitä ilahduttamaan. Jo pelkkä lasten näkeminen nuorentaa. Hoppulan päiväkoti on myös suunnitellut meille aina mukavan lauluhetken. Nyt Hoppulan päiväkoti vieraili meillä ihan kesälomansa kynnyksellä tuomassa vielä kesämieltä.

Hopun palvelukeskuksen pihalla järjestetään kesäisin vihtatalkoot. Ja nyt kelpaa järjestääkin, kun meillä on käytössämme hieno Sepon puisto. Vihtatalkoita pidettiin tänä kesänä ennen juhannusta hyvän musiikin säestämänä. Hyvät vihdat saimme saunaan.

SPR:n vapaaehtoisten vierailu


Kuva 2.

SPR:n vapaaehtoiset käyvät ilahduttamassa meitä joka lauantai ympäri vuoden. Usein ulkoilemme isolla porukalla ja nautimme päiväkahvit ulkona. Kesän aikana olemme muutenkin nauttineet usein päiväkahveja ulkona.

Lettukestit

Kuva 3.

Letut maistuvat aina hyvälle! Etenkin ulkona nautittuina. Tässäkin meitä auttoivat SPR:n vapaaehtoiset.

Grillillä

Kuva 4.

Kyllä se taitaa niin mennä, että ”hyvä ruoka, parempi mieli”. Kevään asukaskokouksissakin toivottiin makkaran paistoa. Kesällä viritimme grillin sisäpihalle ja nautimme Suomen kesästä ja grillimakkarasta.

Lentopalloa

Kuva 5.

”Ei ole mua, on vaan me”. Lentopalloa koko ikä lentopallokaupungissa, eikös vaan? Viritimme kotikutoisen verkon päiväsaliin ja saimme aikaan hyvän pelin. Tämä oli muuten hauskaa ja teemme varmasti uudestaan!

Mattorannassa

Kuva 6.

Arjen helmihetkiä ovat myös tavalliset arkiset askareet. Kävelimme mattorantaan ja kesäauringon helliessä nautimme mäntysuovan tuoksusta ja mattopyykistä.

Jussi 7

Retkellä

Kuva 7 ja kuva 8.

Retket kuuluvat kesään ja yksi parhaista retkikohteistamme täällä Sastamalassa on ehdottomasti Pyhän Olavin kirkko. Samalla reissulla saa nauttia upeasta kansallismaisemastamme ja kirkon kauniista sisätiloista. Tästä riittää muisteltavaa vielä pitkään.

Heinäkuun vaihtuessa elokuuksi kävimme myös Laiturikahvilassa yhdessä avantouimareiden kanssa. Mutta se onkin sitten jo toinen juttu…

 

Mervi Marttila
Kirjoittaja toimii yksikön esimiehenä Jussinkodissa