Sastamalan kaupunki - Blogi
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Kaupungin koronatilannetiedotteet

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupungin blogi

Tervetuloa Sastamalan kaupungin blogiin! Blogi avaa ikkunoita kaupungin eri yksiköihin ja kertoo työntekijöiden kertomana, millaisia palveluita kaupunki asiakkailleen tuottaa tai mitä, esimerkiksi lainsäädännöllisiä asioita, palveluiden taakse kätkeytyy, millaista arkea eri toimipisteissä eletään — ja keitä ovat ihmiset kaiken takana.  

Tervetuloa tutustumaan!

Blogi on Sastamalan kaupungin, kunkin yksittäisen bloggauksen kirjoittajan tiedot löydät kyseisen tekstin lopusta.

RSS
24. toukokuuta 2016 12.25

Kesää ja valmisteluja

Työnantajani on Sastamalan perusterveydenhuoltoa järjestävä Sotesi. Osanen Sastamalan kaupungin organisaatiota sekin. Oma historiani tämän työnantajan leivissä ei ulotu Sotesia kauemmas, vaan aloitin täällä sivuterveysasemalla vasta syksyllä 2012. Sidonnaisuuteni vanhoihin Sastamalan alueen kuntiin ja toimintoihin ovat liki olemattomat, koska olen alunperinkin muuttanut Sastamalaan. Näistä näkökulmista siis on jatkossa luvassa pohdintaa ja ehkä jopa asiaakin.

Kesä supistaa aukioloaikoja

Kesä, ehkä odotetuin vuodenaikamme on aivan kohta täällä. Kevät on jo pitkällä ja luonto vaihtoi värinsä valkeasta harmaan loskan kautta vihreään.

Vuokot

Ja mitä sitten tapahtuikaan? Kaikki säntäsivät kiireellä pihatöihin, ulkoilemaan ja nauttimaan lämmöstä. Meillä sivuterveysasemien suunnalla tämä taas tarkoittaa sitä, että kesäsulkuihin valmistautuminen on alkanut täyttä vauhtia.

Pääsääntöisesti sivuterveysasemat ovat suljettuina neljä viikkoa. Punkalaidun tekee tässä poikkeuksen kahden viikon sulullaan. Vammalan pääterveysasema ja päivystys palvelevat normaalisti koko kesän ajan.
Sulut alkavat 20.6 ja jatkuvat vuorotellen aina 14.8. asti. Tarkat päivämäärät löydät Sotesin nettisivuilta.

Reseptiasiat kuntoon

Ennen kesäsulkujen alkamista kannattaa hoitaa reseptiasiat kuntoon. Kaikkein helpoiten näet sähköiset reseptit Omakannasta. Sieltä näet tiedot reseptin kirjoitusajankohdasta, vanhenemisesta ja siitä, kuinka paljon määrättyä lääkettä on vielä jäljellä.  Pienellä vaivalla saa itsellensä helpomman kesän, kun ehtii ajoissa hoitamaan asian kuntoon. Ja uusimispyynnönkin voit nykyään tehdä näppärästi myös Omakannan kautta. Toki, mikäli lääkityksesi vaatii säännöllistä kontrollointia lääkärillä tai esimerkiksi verikokein, on hyvä huomioida, että nämä asiat ovat myös kunnossa.

Muista päivittää kotiapteekki

Ennen kuin ajatus vaihtuu aivan täysin kesävaihteelle, yksi asia kannattaa vielä kotioloissa huomioida: kotiapteekki. Niitä pieniä kolhuja, haavoja ja auringonpolttamia tulee aikalailla joka kesä vastaan. On paljon mukavampi alkaa hoitaa näitä vaivoja kotona, kun on sananmukaisesti kättä pidempää saatavilla. Lähin apteekki osaavine henkilökuntineen osaa neuvoa kattavasti järkevistä kotiapteekin sisällöistä ja siitä, minkälaisia tarvikkeita kotiin kannattaa hankkia.

On huomattavasti mukavampi hoitaa asiat ennakolta ja alkuvaiheessa hyvin, kuin pohtia myöhemmin, miltä kaikelta ongelmalta olisikaan pienellä varautumisella välttynyt.

Kesän valmistautumislistaksi suosittelen siis seuraavaa

-          Tarkista oman terveysasemasi mahdollinen sulkuaika Sotesin sivuilta.

-          Omakanta, reseptitiedot, tietojen ja suostumusten tarkistaminen.

-          Rokotussuojan tarkistaminen.

-          Kotiapteekin päivitys ja täydennys tarpeen mukaan.

 

Näillä eväin auringonpaistetta odottamaan!  

Piia Johansson
Sotesi
Kiikoisten terveysasema 

Lisätietoja:

www.kaypahoito.fi