Sastamalan kaupunki - Blogi
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupungin blogi

Tervetuloa Sastamalan kaupungin blogiin! Blogi avaa ikkunoita kaupungin eri yksiköihin ja kertoo työntekijöiden kertomana, millaisia palveluita kaupunki asiakkailleen tuottaa tai mitä, esimerkiksi lainsäädännöllisiä asioita, palveluiden taakse kätkeytyy, millaista arkea eri toimipisteissä eletään — ja keitä ovat ihmiset kaiken takana.  

Tervetuloa tutustumaan!

Blogi on Sastamalan kaupungin, kunkin yksittäisen bloggauksen kirjoittajan tiedot löydät kyseisen tekstin lopusta.

RSS
16. toukokuuta 2016 10.05

Surraillaan!

Sastamalan musiikkiopisto vietti vähän aikaa sitten 40-vuotisjuhliaan. Musiikkiopiston muskareissa laulavat, soittavat, liikkuvat ja leikkivät alle kouluikäiset lapset. Alle 3-vuotiaat lapset musisoivat vanhemman tai muun tutun aikuisen kanssa, tätä vanhemmat tulevat tunneille ilman aikuista. Lukuvuosi huipentuu aina ryhmien yhteiseen kevätjuhlaan, jossa esiintyvät kaikki ikätasot.

Ihanat ötökät

Muskarin kevätjuhlaan voisi kerätä jokaisen ryhmän suosikkilaulut, mutta juhla on toimivampi kokonaisuus, jos sillä on jokin teema. Aiempina keväinä olemme yhdessä mm. matkustelleet, lennelleet musiikin siivin tai juhlineet sävelkylvyssä. Tämän vuoden idean löysin hyvin helposti muskariopettajien omasta facebook-ryhmästä, jossa hehkutettiin ötökkäteeman ihanuutta. Hämä-hämähäkki ja Kärpänen istui polvella - onhan niitä lauluja. Siitä siis!

otokat

Heti syksyllä aloitettiin joka ryhmän kanssa laulamalla ja leikkimällä hämähäkkiä. Olin ajatellut, että lauluhan on jo ihan loppuunkulunut ja kaikille tuttu, näinköhän sitä lapset jaksavat enää muskarissa laulaa. Tuttu laulu herättikin kaikilla innostuksen ja sitä kysellään yhä.

Laulukirja jos toinenkin tuli lukuvuoden varrella kahlattua ja välillä alkoi epätoivo iskeä. Mistä kummasta löytäisin tarpeeksi monta sellaista laulua ötököistä, jotka sopisivat niin vauvoille kuin 3-vuotiaillekin? Sisarusryhmien superäitien pitäisi sitä paitsi selvitä esiintymisestään kahden lapsen kanssa… enkä voisi mitenkään laittaa joka ryhmää vain kävelemään ympyrää musiikin säestyksellä, eli täytyisi vaihtelevia koreografioitakin ideoida. Maaliskuussa olo oli hetken epätoivoinen.

Mutta yksi kerrallaan lauluja lopulta putkahteli tarvittava määrä. Ankara harjoittelu vaan ei ihan joka kerta sujunut just niin kuin opettaja ajatteli.

muskari_lapset

Viime hetken viilauksia

Ja nyt ollaan jo loppusuoralla! Esityksiä on harjoiteltu ja hiottu ankarasti. Vielä tietenkin riittää jännitettävää: ehtivätkö opiston tilaamat uudet soittimet kevätjuhlaan, kuinka moni tärkeistä pienistä esiintyjistä pääsee osallistumaan (tietenkin samalle illalle sattuu lukuisia muitakin juhlia ja tapahtumia) ja saadaanko tekniikka varmasti toimimaan. Aika tärkeää olisi myös osata valita uuteen ötökkäkuvioiseen puseroon tismalleen oikea hame!  

hame

Muskarin kevätjuhla pidetään to 19.5.2016 klo 17 lukion salissa, Marttilankatu 22. Parkkipaikkoja on rajoitetusti. Tervetuloa mukaan juhlimaan!

surraillaan

Vielä ehdit hakea muskariin!

Haku soitonopiskeluun on jo päättynyt, mutta muskarin ensimmäinen haku päättyy vasta yhteisen kevätjuhlan jälkeen 20.5.2016. Muskarin hakulomake löytyy täältä.


Teksti ja kuvat: 
Emilia Natunen
musiikin varhaiskasvatus
Sastamalan musiikkiopisto