Sastamalan kaupunki - Blogi
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupungin blogi

Tervetuloa Sastamalan kaupungin blogiin! Blogi avaa ikkunoita kaupungin eri yksiköihin ja kertoo työntekijöiden kertomana, millaisia palveluita kaupunki asiakkailleen tuottaa tai mitä, esimerkiksi lainsäädännöllisiä asioita, palveluiden taakse kätkeytyy, millaista arkea eri toimipisteissä eletään — ja keitä ovat ihmiset kaiken takana.  

Tervetuloa tutustumaan!

Blogi on Sastamalan kaupungin, kunkin yksittäisen bloggauksen kirjoittajan tiedot löydät kyseisen tekstin lopusta.

RSS
19. syyskuuta 2016 14.45

Matkailijoiden kalastaminen on yhteistyötä

Reilu kuukausi matkailusihteerinä on takana. Kesän kuulumiset kysellään ja kerrotaan matkailun toimijoille syksyn matkailuillassa. Syksyllä päivät täyttyvät erilaisista ajankohtaisista ja lähikuukausina toteutuvista tehtävistä, käynnissä on muutamat messut sekä erilaisiin hankkeisiin liittyviä asioita. Markkinointimateriaalia tehdään parhaillaan ensi- ja seuraavillekin vuosille, mainostilaa ostetaan ja myydään, kaiken kaikkiaan tehdään monenlaisia toimenpiteitä, miten seutuamme ja sen palveluita voidaan tehdä tunnetuksi.

nimikyltti

Matkailun ajatuksena on tuoda esiin meidän upeaa seutuamme niin omille asukkaille kuin seudulla vieraileville. Matkailijoille tarjotaan kohteita nähtäväksi ja koettavaksi. Turistit ohjataan palveluidemme käyttöön, pidetään hyvällä mielellä ja toivotetaan palaamaan uudelleen, ehkäpä viipymään kokonaisen päivän tai vaikka viikon. Voimme olla ylpeitä tarjonnasta, jossa korostuvat luonto- ja kulttuurikohteet, joilla on hyvin pitkät perinteet. Näiden ympärille on hyvä rakentaa kokonaista matkailun elinkeinoa.

Kesä oli täynnä tapahtumia, suurimmat ja tunnetuimmat tapahtumat ovat tietenkin Vanhan kirjallisuuden päivät ja Sastamala Gregoriana, jotka houkuttelevat ihmisiä kauempaakin. Pienempiä tapahtumia on seutu täynnä, erilaisia markkinoita, konsertteja, näyttelyitä ja urheilutapahtumiakin on joka viikolle. Tapahtumia löytää matkailun seutusivustolta. Sinne voi kuka tahansa myös ilmoittaa tapahtuman ja markkinoida omaa toimintaansa ilmaiseksi.

kassi

Matkailijoiden kalastamiseksi tarvitaan monenlaista yhteistyötä. Parhaimmillaan yhteistyö on sujuvaa, perustuu vapaaehtoisuuteen ja yhdessä tekemisen iloon. Virallisten kanavien lisäksi puskaradiota käyttämällä voimme suositella paikallisia kohteita ja yhdistelmiä matkailijoiden vierailupäivän täyttämiseksi. Pidetään mielessä suurien kohteidemme lisäksi upeat pienet paikat seudullamme, pääteiltä voi poiketa Mouhijärven Signeen lounaalle tai ihailemaan Keikyän riippusiltaa, joka saattaa myöhemmin poikia ryhmämatkan lähistön kohteisiin. Kaupungin sisällä matkailun ei pidä olla erillinen yksikkö pelkästään turisteja varten. Yhdessä vaikkapa kulttuurin ja liikunnan kanssa voi ottaa tossut allensa ja jalkautua tutkimaan ja luomaan uusia mahdollisuuksia paikallisille ja vierailijoille. 

Aurinkoista syksyä Sastamalan seudun matkailusta toivottaen,

Teresa Vidfelt

Kirjoittaja toimii Sastamalan kaupungin va matkailusihteerinä 

 


24. heinäkuuta 2016 15.15

Kesä jatkuu Kivilinnalla

Pirunvuori Ellivuoressa on ollut suosittu matkakohde jo 1800-luvun puolivälistä lähtien ja on sitä edelleen. Tulassa syntynyt ja Turussa opiskellut taiteilija Emil Danielssonkin ihastui jylhiin karkkulaisiin maisemiin niin, että rakennutti itselleen taiteilija-ateljeen Pirunvuorelle vuonna 1906. Ateljeen seinät ovat noin parimetriset ja niiden materiaali on viereisestä pirunpellosta kerättyjä kiviä. Kivet sovitettiin toistensa lomaan niin hyvin, että laastia ei tarvittu lainkaan ja kolot tilkittiin sammaleilla sekä hiekalla. Jylhät maisemat innostivat häntä maisemamaalaukseen mutta Emil ikuisti mielellään myös paikallisia ihmisiä maalauksiinsa. Danielsson asui vaimonsa Sagan kanssa kaikki kesät Pirunvuoren maisemissa lukuun ottamatta yhtä Italiassa vietettyä vuotta. Danielssonit testamenttasivat Kivilinnan ja parikymmentä maalausta Tyrvään seudun kotiseutuyhdistykselle, joka puolestaan lahjoitti ne edelleen Vammalan kaupungille. Nykyisin Kivilinnan omistaa Sastamalan kaupunki.

 kivilinna                     

Vierailijat tervetuloa Kivilinnaan. (Valokuva: Arja Valtonen)

 Tapaa taiteilija työssään

Kivilinnan näyttelytoiminnan ja valvonnan järjestäminen on kulttuuripalveluiden tehtävä. Tämän kesän näyttely saatiin sovittua hyvissä ajoin, kun kuvataitelija Heidi Piippo otti jo syksyllä yhteyttä ja kertoi olevansa halukas järjestämään näyttelyn Kivilinnassa kesällä 2016. Hänen näyttelynsä nimi on Luonto minussa. Taiteilija kertoo näyttelystään seuraavin sanoin : Näyttelyn teema, luonto voidaan ajatella sekä ihmisluontoon liittyvänä, psykologisena ilmiönä että luontosuhteena, eli keskusteluna ihmisen ja luonnon välillä. Näyttelyssä esillä olevat työt ovat pääosin vuosien 2015-2016 aikana syntyneitä pronssiveistoksia.

Heidi Piippo myös työskentelee Kivilinnassa kesän 2016 aikana kesä- ja elokuun aikana viikonloppuisin klo 11-17. Hän kertoo näyttelyssä mukana olevista töistään ja havainnollistaa pronssiveistostensa monia eri työvaiheita.

Opas

Opas. (Kuva: Leena Vainio)

Saga-rouva toivottaa vieraat tervetulleiksi

Elokuussa lauantaina 20. päivä vietetään Kivilinnan 110-vuotisjuhlia. Paikalla on Saga-rouva ja passuriplikkoja pannu kuumana. Ellivuoreen voi tulla MS Liekoveden kyydissä ja kiivetä sitten Kivilinnalle kahville sekä ottaa osaa Sastamalan oppaiden opastetulle Pirunvuoren kierrokselle. Samalla reissulla pääsee tutustumaan Sastamalan harrastustoimintaan Harrastusmessuilla, jotka järjestetään VuoriHotellissa ja ympäristössä.

Kivilinna on avoinna kesä- ja elokuussa viikonloppuisin klo 11-17 välisenä aikana sekä heinäkuussa joka päivä klo 11-17 välisenä aikana. Kivilinnaan on vapaa pääsy.

 

Päivi Mäki-Kerttula