Sastamalan kaupunki - Blogi
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupungin blogi

Tervetuloa Sastamalan kaupungin blogiin! Blogi avaa ikkunoita kaupungin eri yksiköihin ja kertoo työntekijöiden kertomana, millaisia palveluita kaupunki asiakkailleen tuottaa tai mitä, esimerkiksi lainsäädännöllisiä asioita, palveluiden taakse kätkeytyy, millaista arkea eri toimipisteissä eletään — ja keitä ovat ihmiset kaiken takana.  

Tervetuloa tutustumaan!

Blogi on Sastamalan kaupungin, kunkin yksittäisen bloggauksen kirjoittajan tiedot löydät kyseisen tekstin lopusta.

RSS
24. heinäkuuta 2016 15.15

Kesä jatkuu Kivilinnalla

Pirunvuori Ellivuoressa on ollut suosittu matkakohde jo 1800-luvun puolivälistä lähtien ja on sitä edelleen. Tulassa syntynyt ja Turussa opiskellut taiteilija Emil Danielssonkin ihastui jylhiin karkkulaisiin maisemiin niin, että rakennutti itselleen taiteilija-ateljeen Pirunvuorelle vuonna 1906. Ateljeen seinät ovat noin parimetriset ja niiden materiaali on viereisestä pirunpellosta kerättyjä kiviä. Kivet sovitettiin toistensa lomaan niin hyvin, että laastia ei tarvittu lainkaan ja kolot tilkittiin sammaleilla sekä hiekalla. Jylhät maisemat innostivat häntä maisemamaalaukseen mutta Emil ikuisti mielellään myös paikallisia ihmisiä maalauksiinsa. Danielsson asui vaimonsa Sagan kanssa kaikki kesät Pirunvuoren maisemissa lukuun ottamatta yhtä Italiassa vietettyä vuotta. Danielssonit testamenttasivat Kivilinnan ja parikymmentä maalausta Tyrvään seudun kotiseutuyhdistykselle, joka puolestaan lahjoitti ne edelleen Vammalan kaupungille. Nykyisin Kivilinnan omistaa Sastamalan kaupunki.

 kivilinna                     

Vierailijat tervetuloa Kivilinnaan. (Valokuva: Arja Valtonen)

 Tapaa taiteilija työssään

Kivilinnan näyttelytoiminnan ja valvonnan järjestäminen on kulttuuripalveluiden tehtävä. Tämän kesän näyttely saatiin sovittua hyvissä ajoin, kun kuvataitelija Heidi Piippo otti jo syksyllä yhteyttä ja kertoi olevansa halukas järjestämään näyttelyn Kivilinnassa kesällä 2016. Hänen näyttelynsä nimi on Luonto minussa. Taiteilija kertoo näyttelystään seuraavin sanoin : Näyttelyn teema, luonto voidaan ajatella sekä ihmisluontoon liittyvänä, psykologisena ilmiönä että luontosuhteena, eli keskusteluna ihmisen ja luonnon välillä. Näyttelyssä esillä olevat työt ovat pääosin vuosien 2015-2016 aikana syntyneitä pronssiveistoksia.

Heidi Piippo myös työskentelee Kivilinnassa kesän 2016 aikana kesä- ja elokuun aikana viikonloppuisin klo 11-17. Hän kertoo näyttelyssä mukana olevista töistään ja havainnollistaa pronssiveistostensa monia eri työvaiheita.

Opas

Opas. (Kuva: Leena Vainio)

Saga-rouva toivottaa vieraat tervetulleiksi

Elokuussa lauantaina 20. päivä vietetään Kivilinnan 110-vuotisjuhlia. Paikalla on Saga-rouva ja passuriplikkoja pannu kuumana. Ellivuoreen voi tulla MS Liekoveden kyydissä ja kiivetä sitten Kivilinnalle kahville sekä ottaa osaa Sastamalan oppaiden opastetulle Pirunvuoren kierrokselle. Samalla reissulla pääsee tutustumaan Sastamalan harrastustoimintaan Harrastusmessuilla, jotka järjestetään VuoriHotellissa ja ympäristössä.

Kivilinna on avoinna kesä- ja elokuussa viikonloppuisin klo 11-17 välisenä aikana sekä heinäkuussa joka päivä klo 11-17 välisenä aikana. Kivilinnaan on vapaa pääsy.

 

Päivi Mäki-Kerttula