Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Päihteet

Päihteet voivat mietityttää perheen arjessa monella tapaa.  Vanhempien on hyvä tarkastella omaa päihteiden käyttöään, vaikutuksia lapsen elämään, hoitoon, vanhemmuuteen. Lastenhankinta ei sido vanhempia kieltäytymään täysin alkoholista. Vanhempana oleminen ja halu toimia lapsensa tai lapsiensa parhaaksi on vain asiassa huomioitava.

Seuraavat seikat on hyvä ottaa huomioon:

Vanhempana on hyvä miettiä, mitä päihteet merkitsevät omassa elämässä. Tärkeää on, että on muita keinoja rentoutua ja ”ladata akkuja”. Alkoholin käyttö tai ”viihteellä käynti” voi osaltaan tuoda ristiriitoja parisuhteeseen. Yhdessä puolison kanssa tulisi keskustella, miten perheen paras tässäkin asiassa toteutuu.

Lapset usein kokevat päihtyneen aikuisen pelottavaksi, vaikka hän on hyvällä tuulella, koska hän ei käyttäydy niin kuin normaalisti. Lasten hoito tulee asianmukaisesti järjestää mikäli vanhemmat kuitenkin juovat itsensä humalaan. Nukkumassa oleminen ei ole riittävä hoitojärjestely. Juhlissa, niin häissä kuin esim. syntymäpäivillä, joissa juodaan alkoholia, on oltava selvä aikuinen joka huolehtii lapsista. On myös hyvä miettiä hoitojärjestelyjä, jos etukäteen tietää juhlien olevan ”kosteat”.

Millaisen mallin haluat antaa lapsillesi? Krapula-aamut syövät vielä energiaa ja voimavaroja perheeltä. Jos kokee oman tai puolison juomisen ongelmalliseksi on asiasta hyvä puhua, koska näin siihenkin asiaan voi saada apua!

 

Apua omaan tai puolison päihdeongelmaan:

Mielipiste: Mielenterveys- ja päihdepalvelut

 

TIETOA NETISTÄ:

http://www.lasinenlapsuus.fi

http://www.varjomaailma.fi

www.paihdelinkki.fi

http://www.mll.fi/vanhempainnetti/