Äitiysneuvolapalvelut Sastamalassa - Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Äitiysneuvola

Äitiysneuvola huolehtii äidin, syntyvän lapsen ja perheen hyvinvoinnista sekä tukee vanhemmuuteen valmistautumisessa. Raskauden etenemistä ja sikiön hyvinvointia seurataan tiiviisti. Myös koko perheen hyvinvointia kartoitetaan.

Neuvoloiden ajanvarauksen kautta varataan aika äitiysneuvolaan, kun raskaustesti on positiivinen. Ensimmäinen äitiysneuvolankäynti on, kun raskautta on kestänyt seitsemästä yhdeksään viikkoa.

Raskauden aikaiseen lääkkeiden käyttöön suhtaudutaan varoen ja kaikkea muuta kuin välttämätöntä lääkitystä tulee välttää. Krooniseen sairauteen määrättyä lääkitystä ei tule omatoimisesti keskeyttää. Rohdosvalmisteisiin ja luontaistuotteisiin pitää suhtautua varauksella.

Ruokavaliossa noudatetaan yleisiä raskausajan ravitsemussuosituksi. Raskausaikana vältettävistä elintarvikkeista löytyy lisätietoa seuraavasta linkistä https://www.thl.fi/fi/web/elintavat-ja-ravitsemus/ravitsemus/suomalaisten-ravitsemus-ja-ruokailu/raskausaika/raskausaikana-valtettavat-elintarvikkeet

Odottava äiti käy raskauden aikana sekä terveydenhoitajan että lääkärin vastaanotoilla. Käyntikertojen määrät riippuvat perheen yksilöllisistä tarpeista ja suunnitelmasta. Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotoilla voi keskustella luottamuksellisesti kaikista mieltä askarruttavista asioista.

Ultraäänitutkimukset tehdään alkuraskaudessa viikoilla 11 -14 sekä keskiraskaudessa viikoilla 20 – 22. Molemmat tutkimukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia asiakkaalle.

Terveydenhoitaja tekee kotikäynnin perheen luo synnytyksen jälkeen.

Synnytyksen jälkeen tehdään synnytyksen jälkitarkastus neuvolassa.

Äitiysneuvolan käyntirungon ja äitiysneuvoloiden yhteystiedot löydät seuraavasta linkistä: Sotesin äitiysneuvolan runko

http://www.sotesi.fi/sivu.tmpl?sivu_id=6090

Synnyttäminen Taysissa:

linkki: http://www.pshp.fi/default.aspx?nodeid=11375

Vanhemmaksi kasvu: http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/vanhemmuus_ja_kasvatus/vanhemmaksi_kasvu/